Agasia Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 gwiezdny-wyslannik napisał(a):Moim zdaniem powinni wystawe zorganizować 15-16-17.04.05. Tak by było najlepiej ale cóż...Napewno by byla zorganizowana gdyby byly takie mozliwosci... Quote
Chima Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 @gwiezdny-wyslannik widzisz akurat te daty mi nie pasują - jestem na innej wystawie. każdy nastepny jaki podasz też zawsze komuś nie podpasuje - taki los. wszyscy zawodowi wystawcy i nawet tacy amatorzy jak ja mają dokładnie obcykany plan wystaw na prawie cały rok w całym kraju i europie. ta wystawa odpada jest inna - niestety nikogo ani czasowo, ani finansowo nie stać na cofanie się. Quote
Nitencja Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 FCI decyduje i zatwerdza wystawy miedzynarodowe . Poza tym w tym momencie sedziowie niektorzy mogliby nie przyjechac, Polska nie jest pepkiem swiata i wszedzie indziej tez sa wystawy ......... Quote
Alojzyna Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 gwiezdny-wyslannik napisał(a):Moim zdaniem powinni wystawe zorganizować 15-16-17.04.05. Tak by było najlepiej ale cóż... Ale w tym czasie niektórzy mają zaplanowane inne wystawy np. klubową w Nowym Dworze Mazowieckim. Ja słyszałam o tym, że zamiast wystawy krajowej 10-tego lipca w Warszawie, odbyłaby się międzynarodowa. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 No więc właśnie każdemu pasuje inny termin. Mi akrat odpowiada następny weekend innym nie. Szkoda, że nie zrobią tej wystawy w piątek i w niedziele ale trudno decyzja już podjęta i trzeba się z tym pogodzić. Tylko jestem ciekawa co do zwrotu pieniędzy i bardzo dużo psów nie pokończy przez to Mł.Championatów ani ich nie zacznie ale trudno. Quote
Chima Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 @gwiezdny-wyslannik dlatego to powinno być potraktowane jako przesunięcie imprezy, a nie odwołanie. Quote
Alojzyna Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 gwiezdny-wyslannik napisał(a):bardzo dużo psów nie pokończy przez to Mł.Championatów ani ich nie zacznie ale trudno. ale przecież jadąc na wystawę nikt nie ma pewności, że akurat zacznie lub skończy championat - chyba, że jest sam w ringu. Ja mam nadzieję, że Związek bez oporu odda pieniądze, bo z lipcowych wystaw eliminuje nas cieczka :oops: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 No własnie i ja tez myslalam o przesunieciu dlatego mowilam ze w nastepny weekend a tu wszyscy na mnie naskakuja i mi karza regulaminy traktowac ;) Ale podobno jutro na stronie ma byc data wystawy tak...? Wiec jutro sie wszystko wyjasni ;) Ale ciekawa jestem czy bedzie treba znowu zglaszac, placic itp. ;) Quote
Nitencja Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 :) jak jest zaplacone i zgloszone to juz nie musisz :) Quote
Ludek Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Ciekawa jestem jak to będzie, bo teraz wystawiałabym Milo w szczeniakach, a jeśli zostanie ustalony nowy termin, pewnie będzie już za duży na tą kategorię :-? . Quote
flashka-g Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Alojzyna..skonczyc akurat moze mu sie udac bo to ostatnia wstawa w klasie młodziezy..jakbym wiedzial to bym do Opola zgłosiła do młodziezy..a tak lipa..o młdoziezowym championacie mozemy pomarzyc.. A w niedziele w moim oddziale był Pan Andrzej Mania i akurat zadalismy mu pytanie an temat odwołania wystawy..powiedział ze to by było bez sensu i raczej byc tak nie powinno.Nie wiem kto poniesie koszta, ale ja na pewno nie bede płacic ani potem wieksyzch składek ani nic innego.Chce tylko z powrotem moje pieniadze.Juz mi to wszytsko zwisa i powiewa. Ktoś tu widze obrażał takze innych..ale ludzie nie kazdy jest wierzacy i nie na religii dla innych sie konczy świat. Quote
Chima Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 @flashka-g podobno kaska ma być zwracana, ale nie cała - aż już się nie moge doczekać uzasadnienia - dlaczego i na jakiej podstawie regulaminu i prawa to oprą. :evilbat: Quote
flashka-g Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 oj bedzie sądzenie sie chyba... Ja dostaąłm pogłoski ze wystawa ma byc podobno w lipcu z ta sama stawka...ale nie wierze ze zwiazek warszawski nie ebdzie przyjmowac innych psów na pokrycie obecnych strat...juz mi czołg jedzie!!!!!!!! Ja chce kase z powrotem..cała!! i bede o to sie starac!! Dobra teraz wystawa lipcowa innym pasuje..to zeby było sprawiedliwie to neich ta wystawa sie wogole nie odbedzie wtym roku i po hałasie. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Sami podjęli decyzje, ale fajnie by bylo gdyby pieniazki nam zwrocili ;) Quote
aga_ostaszewska Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Pieniążki wszystkie zostaną zwrócone... Proszę o zamknięcie tematu, a osoby które już wiedzą co i jak, prosze o wysyłanie priva do Etny w celu wykreślenia z listy osób, które mają być powiadomione o odwołaniu wystawy. Quote
donya Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 TAK JA TEŻ PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE TEMATU. Te rozwazania są w tej chwili co najmniej nie na miejscu Quote
Fuka Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 flashka-g napisał(a):I ciekawa jestem czy przesuniecie piątku na poniedzałek liczyło by sie z takimi samymi koszami jak odwłoanie wystawy. No, właśnie tez mnie to ciekawi?? :-? Od rana, odkąd dowiedziałam sie, że pogrzeb bedzie w piatek, a wiec 7go dnia po śmierci - czułam, że wystawe odwołaja. Inna rzecz, ze oprocz kwesti czasu na jaki została wynajeta hala - jest tez sprawa powrotnych samolotow sedziow... Eh to niełatwe logistycznie chociaz mysle, ze do zrobienia... Możnaby tez ze wzgledu na wyjatkowa sytuacje - przedłuzyc sedziowanie i rozłozyc rasy piatkowe na sobote i niedziele. Ale najłatwiejszym wyjsciem bylo oczywiscie odwołanie imprezy... Quote
sh_maniak Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 A nie pomysleliście o tym, ze może sędziowie nie maja ochoty w tym czasie oceniac psów :evilbat: , bo wola z wiadomych wzgladów robic co innego.......... Dobrze, że wystawę odwołali, to jedyna słuszna decyzja........ mamy sytuacje naprawdę wyjatkową i nigdy nam w zyciu ( całemu pokoleniu) nigdy sie to nie zdarzy......... ja jestem ateistką. a tak uważam. Quote
flashka-g Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Martuś tylko powiedz...a nie lepiej by było jzu wcisnac psiaki na sobote i niedziele albo an poniedzialek? Quote
donya Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Staram sie być tolerancyjna ale w teraz gdy cały świat jest w żałobie, dyskutujecie dobrze że odwołal wystawę czy nie, czy zwócą pieniądze czy nie. Litości. Quote
flashka-g Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 a co mam slęczeć 24 przed tv i gapic sie na wiadomosci..ludzie nie przesadzajcie. Kazdy ma swoje życie i robie po swojemu.Donya badzmy tolerancyjni..niech kazdy zyje swoim zyciem. Quote
sh_maniak Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 flashka-g napisał(a):Martuś tylko powiedz...a nie lepiej by było jzu wcisnac psiaki na sobote i niedziele albo an poniedzialek? Asia ale jak ty to bys widziała ( przerzucic na sobote i niedziele) :roll: Jak dani sędziowe oceniaja powiedzmy we wszystkie 3 dni ..... fizycznie by rady nie dali. A na poniedziałek Torwar moze jest komus innemu wynajety :roll: To wszystko nie takie proste...... dlatego odwołanie ze wzglądu na wystawców piatkowych jest bardzo sprawiedliwe. Quote
Recommended Posts