Gwarek Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 [quote name='Agasia']... cala moc w rekach zk... No, nie wiem... jest ogłoszona załoba narodowa i wydaje mi się (ale to jest tylko moje dumanie), że ZK będzie w jakiś sposób uzależniony od władz miasta. W końcu, jest to jakaś impreza kulturalna. Ja osobiście uważam, że decyzję o wzięciu lub nie wzięciu udziału w wystawie powinni podjąć sami wystawcy. To jest kwestia sumienia. Każdy inaczej czuje i okazuje żałobę. Nikomu nie przyszło do głowy zamknąć na cały tydzień wszystkich zakładów pracy- życie musi się toczyć. I jeszcze tak mi się wydaje, że papież był radosnym człowiekiem i chciałby, żebyśmy umieli cieszyć się życiem. Quote
Agasia Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Popieram Gwarka w 100%.... No narazie nie ma co gdybac... wieczorem wszystko powinnobyc jasne.. Quote
:) Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 To w koncu ta wystawa będzie, czy nie? Bo ja juz nie wiem..:( Quote
gwiezdny-wyslannik Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 No właśnie.. Mi nie chodzi konkretnie o wystawe tylko o coś innego ( jednak nie bede się na ten temat wypwiadac na DGM - zbyt osobiste ) i naprawde gdyby nie tylko "To" to bym nie była za tym żeby ta wystawa się odbyła... Quote
Agasia Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 gwiezdny-wyslannik napisał(a):No właśnie.. Mi nie chodzi konkretnie o wystawe tylko o coś innego ( jednak nie bede się na ten temat wypwiadac na DGM - zbyt osobiste ) i naprawde gdyby nie tylko "To" to bym nie była za tym żeby ta wystawa się odbyła... Skad ja to znam... :( Quote
NNikka Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Albertynka napisał(a): Niestety, muszę stwierdzić, że pisząc takie rzeczy ośmieszasz się jako Polak i Obywatel. Albertynka napisał(a): dajesz dowód swojego nieprzystosowania społecznego, kulturowej bezmyślności Oj jak miło... tak z miłościa do człowieka... Ty po prostu wyraziłaś swoje zdanie... to może zmień forme? Na bardziej uprzejmą? Każdy ma prawo do własnego zdania pod warunkiem, ze grzecznie o tym mówi i nie ubliża innym tylko z tego powodu, ze mają inne zdanie... A jeśli chodzi o wystawe... to piątek mimo wszystko byłby bardzo niezręczną datą. Moim zdaniem powinni przesunąć na sobotę i niedzielę. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Agasia napisał(a):Skad ja to znam... :( Właśnie... A inni wmówią nam, że się osmieszamy mówiąc, że wystawa powinna być... Quote
Albertynka Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 "Polska i Warszawa żegna Wielkiego Polaka Ojca Świętego Jana Pawła II. Na znak żałoby Prezydent m.st. Warszawy Lech Kaczyński polecił, by na terenie całego miasta wywiesić udekorowane kirem: flagi papieskie, państwowe oraz miejskie. Flagi m.st Warszawy mają zostać opuszczone do połowy masztu. Dyrektorom biur i jednostek miejskich Prezydent m.st Warszawy polecił zawiesić organizację imprez artystycznych i rozrywkowych. Polecenie obowiązuje do odwołania. " Myślę, że na szczeblu Urzędu Miasta podjęto właściwe kroki i działania. Nie ukrywam mojego zdziwienia wypowiedziami osób, które wyrażają chęć wzięcia udziału w wystawie, nawet gdyby miała się ona odbyć w dniach Żałoby Narodowej. Wypowiedzi osób, które twierdzą, że wystawa powinna odbyć się pomimo trwającej Żałoby Narodowej, albo wyrażające chęć udziału w wystawie odbywającej się w tym terminie, uważam za kompromitujące, ośmieszające, żenujące i bardzo niedojrzałe – oraz niegodne Polaków. Taka jest moja opinia na ten temat. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Każdy ma prowo wyrazić swoje zdanie i ja to szanuje ;) Quote
Chima Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 @Albertynka Nie sądzę aby wystawa psów rasowych zaliczała się do jendej z wymienionych przez Ciebie kategorii. Nie jest to impreza rozrywkowa ani artystyczna. Quote
Agasia Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Własnie... bardziej to juz mozna podciagnac pod konkurencje sportowe.. a z tego co wiem takie byly organizowane w ostanich dniach od checi zawodnikow - ktorzy oczywiscie byli przeciwni startowaniu we wszelkich zawodach/meczach w tak mozna powiedziec tragicznym czasie... Quote
LAZY Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Załoba narodow atrawa DO DNIA POGRZEBU PAPIEŻA! Czyli sobota i neidziela to jzu nie jest dneim załoby..nawet nie wiem czy slowo do dnia pogrzebu znacyz ze piatek wlicza sie do zaloby. Na wystawie nie ma libacji....ona jest od 12 juz po pogrzebie ktory odbedzie sie o 10, jesli ktos ma portrzebe pojsc w ten dzien do kosciola to moze to uczynic przed wystawa nie widze problemu. Natomiast mam nadzieje, ze jezeli nie w piatek to w sobote wystawa sie odbedzie...zycie toczy sie dalej...nie badzmi zbyt populistyczni, czyli nie okazujmy wszem i wobec zalu, cierpienie w ciszy i wlasnym sercu wiecej znaczy niz publiczne obnoszenie sie z zaloba, czesto mylone z faktycznaym poczuciem straty... Quote
Ania i Psy Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 W innym topiku ktoś napisał,że wg. najnowszych doniesień z ZK wystawa się nie odbędzie, a jutro na stronie zostanie podany nowy termin. Czytam ten temat, czytam wypowiedzi różnych osób i być może będę bardzo pod prąd , zostanę określona niegodnym Polakiem i innymi epitetami, a jednak chciałabym stanąć po stronie osób, które na tą wystawę jednak by pojechały. Nagonkę na te osoby uważam za wysoce niesmaczną. Jest to typowy dla naszego kraju brak tolerancji dla przekonań innych osób. Żałoba trwa do piątku. Quote
aga_ostaszewska Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Donoszę, iż Warszawska Wystawa Międzynarodowa nie odbędzie się. Piszę, gdyż dostałam tą widomość od koleżanki pracujące w ZK w Warszawie. Quote
orsini Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Ania i Psy napisał(a):W innym topiku ktoś napisał,że wg. najnowszych doniesień z ZK wystawa się nie odbędzie, a jutro na stronie zostanie podany nowy termin. Czytam ten temat, czytam wypowiedzi różnych osób i być może będę bardzo pod prąd , zostanę określona niegodnym Polakiem i innymi epitetami, a jednak chciałabym stanąć po stronie osób, które na tą wystawę jednak by pojechały. Nagonkę na te osoby uważam za wysoce niesmaczną. Jest to typowy dla naszego kraju brak tolerancji dla przekonań innych osób. Żałoba trwa do piątku. no chociaz raz Cie popieram :lol: :lol: :lol: Quote
Insomnia Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Aga,czy dobrze rozumiem?ze cała warszawska wystawa się nie odbędzie? osobiscie uwazam,ze to sprawiedliwe rozwiazanie w stosunku do tych co mieli wystawiac swoje psy w piatek. Quote
aga_ostaszewska Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Tak, nie odbędzie się cała wystawa. Termin zostanie wyznaczony później. W tej chwili rozpatrywany jest dopiero jakis termin w lipcu. Quote
Agasia Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Moim zdaniem jesli termin ropatrywany najwczesniej na lipiec to najlepiej juz wogoleby bylo nie robic zamieszania i nie organizowac jej w tym roku.... :roll: Quote
Chima Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 @All Dostałem przed sekundą takiego maila: 04-04-2005 Zarząd Oddziału Warszawskiego informuje, że Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych, która miała się odbyć w dniach 8-10.04.2005 w Warszawie została ODWOŁANA. ----------- Wiadomość automatyczna, prosimy na nią nie odpowiadać. Quote
bo Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Potwierdzam slowa gorzały, tez otrzymałyśmy takiego maila z ZKWP. Nie chcę w lipcu na żadną wystawę do Warszawy. Zgadzam się z Agasią; lepiej zrezygnować już zupełnie, jak tak bez sensu postanowiono. Quote
Ania i Psy Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 No widzisz Orsini, przy odrobinie dobrej woli zawsze można znaleść jakąś wspólną platformę porozumienia:) Quote
flashka-g Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 szkoda ze niektórzy stracili przez to szanse na skonczenie Mł.Championatu..no ale na tm sie zycie w koncu nie konczy.Bardzo jestem ciekawa jak zwiazek powiadomi zagranicznych wystawców, i jak z kasą..zwróca wszystko?Mam nadzieje ze za wynajem hali tesh sie wyjasni i nie trzba bedzie płacic ( a jezeli juz byla opłacona to pieniadze zostana zwrócone).I ciekawa jestem czy przesuniecie piątku na poniedzałek..liczyło by sie z takimi samymi koszami jak odwłoanie wystawy. Quote
NNikka Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Albertynka napisał(a): Nie ukrywam mojego zdziwienia wypowiedziami osób, które wyrażają chęć wzięcia udziału w wystawie, nawet gdyby miała się ona odbyć w dniach Żałoby Narodowej. A ja nie ukrywam zdziwienia, ze ktoś taki jak Ty staje w obronie Papieza. Czy Ty wogóle rozumiesz o co mu chodziło? Gdzie miłośc, wyrozumiałość i tolerancja? O kulturze to już nie wspomne... Albertynka napisał(a): Wypowiedzi osób, które twierdzą, że wystawa powinna odbyć się pomimo trwającej Żałoby Narodowej, albo wyrażające chęć udziału w wystawie odbywającej się w tym terminie, uważam za kompromitujące, ośmieszające, żenujące i bardzo niedojrzałe – oraz niegodne Polaków. i znowu obelgi... Albertynka napisał(a): Taka jest moja opinia na ten temat. I miej taką! Nikt Ci nie broni! Ale uszanuj także opinie innych! Nigdy nie słyszałam żeby Papież ubliżał komukolwiek i to w dodatku w imię wiary... :o Quote
gwiezdny-wyslannik Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Moim zdaniem powinni wystawe zorganizować 15-16-17.04.05. Tak by było najlepiej ale cóż... Quote
Nitencja Posted April 4, 2005 Posted April 4, 2005 Moze Moderator by zamknal rowniez ten topic bo robie sie dokladnie tak samo jak na poprzednim.Quot Capitae Tot Sententiae Gwiezdny wyslanniku zorganizowanie wystawy rangi miedzynarodowej nie jest takie proste !Radze poczytac regulaminy. .... Quote
Recommended Posts