Matagi Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 jostra napisał(a):a stawki innych ras też masz? Niestety,mam tylko akitowe.... :( Quote
flashka-g Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 ludizska sorki ale nie chce mi sie czyatc wszystkich stronek..jak jets z pitakiem sedziwoanie zaczyna sie o 10 czy pozniej??bo wiem ze kiedys było ze pozniej.Bardzo bede wdzieczna jak ktos mi napsize na priv, gdyz czesto amm mało czasu na zwiedzanie dogomanii.Pozdrawiam. Asia 8) Quote
gwiezdny-wyslannik Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Buuu.... A ja chce też Seterki :( Quote
gwiezdny-wyslannik Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 O widze, że Anatka zasłużenie w Championach 8) Quote
Agasia Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 flashi - w pt sedziowanie o od 12 8) Hah na 2 dni psiaki juz mam :P I to jakie 8) :lol: Sukces :P JH to nie zabawa :lol: :D Quote
Ka-Vanga Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Ja w razie co tez sluze moimi dwiema miniaturkami :wink: . Ale sie nie wpychamy na sile, jak nie to nie :wink: :P :evilbat: . Quote
sprytka Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 no i co ? jest juz czwartek i gdzie ten katalog? Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 sprytka napisał(a):no i co ? jest juz czwartek i gdzie ten katalog? Jeżeli nawet założyć, że ten katalog rzeczywiście się dzisiaj pojawi, to oczekiwanie, że stanie się to jeszcze zanim zaczną się ich dzisiejsze godziny pracy jest troszkę nierealne. :wink: Quote
Ka-Vanga Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 A katalogu jak nie bylo tak nie ma :roll: . Haha jakos nie chce mi sie wierzyc, ze w ogole go dadza wczesniej :evilbat: . Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Ka-Vanga napisał(a):A katalogu jak nie bylo tak nie ma :roll: .No w końcu pracują już dzisiaj całe 45 minut! :roll: Może urządzimy dyżurki? Co pół godzinki ktoś nowy będzie pisać, że katalogu ciągle nie ma? :roll: Dajcie spokój, dzieciaki! Co takie narzekanie tutaj daje? Chyba że postów Wam brak. :evil: Quote
Ka-Vanga Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Flaire napisał(a):No w końcu pracują już dzisiaj całe 45 minut! :roll: Może urządzimy dyżurki? Co pół godzinki ktoś nowy będzie pisać, że katalogu ciągle nie ma? :roll: Dajcie spokój, dzieciaki! Co takie narzekanie tutaj daje? Chyba że postów Wam brak. :evil: Po pierwsze nie jestem dzieciakiem, a po drugie mam chyba prawo sobie ponarzekac, jezeli oni to w kompie maja i tylko musza wrzucic na serwer :evil: . Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Ka-Vanga napisał(a):Po pierwsze nie jestem dzieciakiemHa! :wink: Ka-Vanga napisał(a):a po drugie mam chyba prawo sobie ponarzekac, jezeli oni to w kompie maja i tylko musza wrzucic na serwer :evil: .No pewnie, że masz prawo do narzekania, jak i każdy, i to bez względu na to, czy ta informacja jest już w komputerze gotowa do publikacji, czy nie. I może takie narzekanie ma sens, jeśli czujesz się od tego lepiej. Ale jeśli Ty się lepiej nie czujesz, to innym to tez specjalnie nie pomaga :wink: . A i skąd tak naprawdę wiesz, że ta informacja rzeczywiście czeka tylko, żeby ją wrzucić na serwer? A jeśli nawet, to skąd wiesz, w jakich godzinach pracuje osoba, która to na ten serwer potrafi wrzucić i co innego ma do roboty? Bo ja nie wiem. Natomiast wiem, że wczoraj pracowniczki biura siedziały tam do późna w nocy pracując nad tą wystawą. Może gdyby więcej osób zaoferowało im pomoc, zamiast narzekać, to coś by się zmieniło??? :niewiem: Chyba najprościej by było, żeby w ogóle wprowadzić zakaz przedwystawowych katalogów, tak jak jest w USA. W ten sposób nikt by nie narzekał. :wink: Quote
Agasia Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 A czy wogole kiedys byl katalog z warszawskiej wystawy w necie przed wystawa ? 8) W tamtym roku napewno nie... trudno nie ma to nie ma (i pewnie juz nie bedzie :lol: ) Quote
Ka-Vanga Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 [quote name='Flaire']Ha! :wink: Moze wygladam dosc mlodo i wiele osob mocno zaniza mi wiek widzac mnie, ale co ja na to poradze :wink: :P . No pewnie, że masz prawo do narzekania, jak i każdy, i to bez względu na to, czy ta informacja jest już w komputerze gotowa do publikacji, czy nie. I może takie narzekanie ma sens, jeśli czujesz się od tego lepiej. Ale jeśli Ty się lepiej nie czujesz, to innym to tez specjalnie nie pomaga :wink: . Czasem trzeba sobie ponarzekac nie :wink: . Może gdyby więcej osób zaoferowało im pomoc, zamiast narzekać, to coś by się zmieniło??? :niewiem: Ja akurat pomagam, moze w tym roku nie tak bardzo, bo bylam bardzo dlugo chora :-? :( (zreszta nadal nie jestem zdrowa, ale juz mam dosc siedzenie w domu :roll: ). Chyba najprościej by było, żeby w ogóle wprowadzić zakaz przedwystawowych katalogów, tak jak jest w USA. W ten sposób nikt by nie narzekał. :wink: A mi sie wydaje, ze te katalogi to jest wlasnie fajny pomysl. Czasem chce sie pojechac na jakas dalsza wystawe bez psa i wtedy wiadomo czy sie to oplaca czy nie, bo np stawka super, albo taka marna, ze ne ma po co jechac i ogladac :wink: . Quote
Chima Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 @All Umieszczenie informacji z planem sędziowania i katalogu na stronie w necie od strony technicznej to jakieś 5 minut dla umysłowo obciążonego - ale wola musiała by być. Do tego wszelkie zaskakujące zmiany w klasach i stawce nie miały by szans powodzenia... :wink: :wink: :wink: prawda :evilbat: Cóż pozostaje nam cierpliwie czekać :evilbat: :evilbat: :evilbat: Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 gorzała napisał(a):Umieszczenie informacji z planem sędziowania i katalogu na stronie w necie od strony technicznej to jakieś 5 minut dla umysłowo obciążonegoJako informatyk powiem, że rzadko kiedy w tej dziedzinie cokolwiek zajmuje tyle czasu, ile powinno. 5 minut, powiadasz? Owszem, jeśli ta informacja istnieje już w odpowiednim formacie elektronicznym i na odpowiednim kompie, i akurat wszystko pójdzie jak powinno. Plan sędziowania, powiadasz? No, kilka dni temu jeden sędzia zrezygnował. Czyli jeżeli już był plan, to jest nieaktualny i trzeba go układać od nowa. A od tego czasu, kto wie? Może jakiś inny sędzia też zachorował czy zrezygnował. Ludzie, odrobinkę dobrej woli! Czy Wy naprawdę myślicie, że oni nie umieszczają tego planu Wam na złość? A może z lenistwa? Przesadzacie, moim zdaniem, ale obecnie ja również już przesadzam :wink: , więc howgh, swoje powiedziałam, wycofuję się, i dalej możecie sobie narzekać, marudzić, i inaczej umilać życie i dodawać koloru do szarej rzeczywistości już bez mojego wtrącania się i przeszkadzania. :wink: Quote
Chima Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 @Flaire Ależ ja wiem jak to wygląda - w Gdańsku jest ten sam problem co roku, ale już po doświadczeniach lat poprzednich wyciągnięto z tego wnioski. Jestem też naprawdę cierpliwy - pojadę niezależnie od stawki i obsady. Fajnie jednak było by gdyby te informacje były zwyczajowo umieszczane na stronach 2 tyg, przed wystawą. Co do zmian obsady to jest to raczej normalne...i najbardziej drażni wystawców. Troszkę też znam się na informatyce i ta operacja jest dziecinnie prosta... Quote
Flaire Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 gorzała napisał(a):Troszkę też znam się na informatyce i ta operacja jest dziecinnie prosta...Dla kogoś, kto się "troszkę zna" - niewątpliwie tak - zakładając znów, że dane istnieją już w odpowiedniej formie, w co raczej wątpię, bo format, w jakim występują one w internecie różni się od formatu potrzebnego w jakimkolwiek innym celu :wink: . Quote
Chima Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 @Flaire :evilbat: :evilbat: :evilbat: tak, wiem. główny problem jednak nie leży w formacie.... Quote
gwiezdny-wyslannik Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Ka-Vanga, mogłabyś pożyczyć mi na MP w niedzielę jedną miniaturkę? Quote
zakla Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Cavalierka- gdybym miala psa do pozyczenia, to czy sama bym pozyczala?;) Quote
gwiezdny-wyslannik Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 No tak, bo wtedy sędziowie lepiej na ciebie patrzą jak wystawiasz nie tylko swojego psiaka :wink: Quote
Ka-Vanga Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 [quote name='Cavalierka']Ka-Vanga, mogłabyś pożyczyć mi na MP w niedzielę jedną miniaturkę? Cavalierka, tylko, ze moje sznaucerki wystawiaja sie w sobote :roll: . Quote
onka Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Cavalierka napisał(a):Zakla, a może ty masz jakiegoś psiaka pożyczyc na niedzielę? :evilbat: ja będe ze swoimi grzywaczami :D Quote
gwiezdny-wyslannik Posted March 31, 2005 Posted March 31, 2005 Widze, że jakaś strasznie nerwowa atmosfera się zrobiła co do tego katalogu - jak ma być to będzie. Mi Pani z oddziału powiedziała, że będzie w czwartek, ale czwartek jeszcze trwa więc mają czas na to by umieścić ten katalog ;) Spokojnie ;) Chciałam zadzwonić i się zapytać czy napewno będzie ale coś mi się z telefonem stało i nie moge dzwonić :( Ale czekamy czekamy! :P Quote
Recommended Posts