Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 699
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ludizska sorki ale nie chce mi sie czyatc wszystkich stronek..jak jets z pitakiem sedziwoanie zaczyna sie o 10 czy pozniej??bo wiem ze kiedys było ze pozniej.Bardzo bede wdzieczna jak ktos mi napsize na priv, gdyz czesto amm mało czasu na zwiedzanie dogomanii.Pozdrawiam.
Asia 8)

Posted

sprytka napisał(a):
no i co ? jest juz czwartek i gdzie ten katalog?
Jeżeli nawet założyć, że ten katalog rzeczywiście się dzisiaj pojawi, to oczekiwanie, że stanie się to jeszcze zanim zaczną się ich dzisiejsze godziny pracy jest troszkę nierealne. :wink:

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
A katalogu jak nie bylo tak nie ma :roll: .
No w końcu pracują już dzisiaj całe 45 minut! :roll:

Może urządzimy dyżurki? Co pół godzinki ktoś nowy będzie pisać, że katalogu ciągle nie ma? :roll:

Dajcie spokój, dzieciaki! Co takie narzekanie tutaj daje? Chyba że postów Wam brak. :evil:

Posted

Flaire napisał(a):
No w końcu pracują już dzisiaj całe 45 minut! :roll:

Może urządzimy dyżurki? Co pół godzinki ktoś nowy będzie pisać, że katalogu ciągle nie ma? :roll:

Dajcie spokój, dzieciaki! Co takie narzekanie tutaj daje? Chyba że postów Wam brak. :evil:

Po pierwsze nie jestem dzieciakiem, a po drugie mam chyba prawo sobie ponarzekac, jezeli oni to w kompie maja i tylko musza wrzucic na serwer :evil: .

Posted

Ka-Vanga napisał(a):
Po pierwsze nie jestem dzieciakiem
Ha! :wink:

Ka-Vanga napisał(a):
a po drugie mam chyba prawo sobie ponarzekac, jezeli oni to w kompie maja i tylko musza wrzucic na serwer :evil: .
No pewnie, że masz prawo do narzekania, jak i każdy, i to bez względu na to, czy ta informacja jest już w komputerze gotowa do publikacji, czy nie. I może takie narzekanie ma sens, jeśli czujesz się od tego lepiej. Ale jeśli Ty się lepiej nie czujesz, to innym to tez specjalnie nie pomaga :wink: .

A i skąd tak naprawdę wiesz, że ta informacja rzeczywiście czeka tylko, żeby ją wrzucić na serwer? A jeśli nawet, to skąd wiesz, w jakich godzinach pracuje osoba, która to na ten serwer potrafi wrzucić i co innego ma do roboty? Bo ja nie wiem. Natomiast wiem, że wczoraj pracowniczki biura siedziały tam do późna w nocy pracując nad tą wystawą. Może gdyby więcej osób zaoferowało im pomoc, zamiast narzekać, to coś by się zmieniło??? :niewiem:

Chyba najprościej by było, żeby w ogóle wprowadzić zakaz przedwystawowych katalogów, tak jak jest w USA. W ten sposób nikt by nie narzekał. :wink:

Posted

A czy wogole kiedys byl katalog z warszawskiej wystawy w necie przed wystawa ? 8) W tamtym roku napewno nie... trudno nie ma to nie ma (i pewnie juz nie bedzie :lol: )

Posted

[quote name='Flaire']Ha! :wink:
Moze wygladam dosc mlodo i wiele osob mocno zaniza mi wiek widzac mnie, ale co ja na to poradze :wink: :P .

No pewnie, że masz prawo do narzekania, jak i każdy, i to bez względu na to, czy ta informacja jest już w komputerze gotowa do publikacji, czy nie. I może takie narzekanie ma sens, jeśli czujesz się od tego lepiej. Ale jeśli Ty się lepiej nie czujesz, to innym to tez specjalnie nie pomaga :wink: .

Czasem trzeba sobie ponarzekac nie :wink: .

Może gdyby więcej osób zaoferowało im pomoc, zamiast narzekać, to coś by się zmieniło??? :niewiem:

Ja akurat pomagam, moze w tym roku nie tak bardzo, bo bylam bardzo dlugo chora :-? :( (zreszta nadal nie jestem zdrowa, ale juz mam dosc siedzenie w domu :roll: ).

Chyba najprościej by było, żeby w ogóle wprowadzić zakaz przedwystawowych katalogów, tak jak jest w USA. W ten sposób nikt by nie narzekał. :wink:

A mi sie wydaje, ze te katalogi to jest wlasnie fajny pomysl. Czasem chce sie pojechac na jakas dalsza wystawe bez psa i wtedy wiadomo czy sie to oplaca czy nie, bo np stawka super, albo taka marna, ze ne ma po co jechac i ogladac :wink: .

Posted

@All

Umieszczenie informacji z planem sędziowania i katalogu na stronie w necie od strony technicznej to jakieś 5 minut dla umysłowo obciążonego
- ale wola musiała by być.
Do tego wszelkie zaskakujące zmiany w klasach i stawce nie miały by szans powodzenia... :wink: :wink: :wink: prawda :evilbat:

Cóż pozostaje nam cierpliwie czekać :evilbat: :evilbat: :evilbat:

Posted

gorzała napisał(a):
Umieszczenie informacji z planem sędziowania i katalogu na stronie w necie od strony technicznej to jakieś 5 minut dla umysłowo obciążonego
Jako informatyk powiem, że rzadko kiedy w tej dziedzinie cokolwiek zajmuje tyle czasu, ile powinno. 5 minut, powiadasz? Owszem, jeśli ta informacja istnieje już w odpowiednim formacie elektronicznym i na odpowiednim kompie, i akurat wszystko pójdzie jak powinno. Plan sędziowania, powiadasz? No, kilka dni temu jeden sędzia zrezygnował. Czyli jeżeli już był plan, to jest nieaktualny i trzeba go układać od nowa. A od tego czasu, kto wie? Może jakiś inny sędzia też zachorował czy zrezygnował.

Ludzie, odrobinkę dobrej woli! Czy Wy naprawdę myślicie, że oni nie umieszczają tego planu Wam na złość? A może z lenistwa?

Przesadzacie, moim zdaniem, ale obecnie ja również już przesadzam :wink: , więc howgh, swoje powiedziałam, wycofuję się, i dalej możecie sobie narzekać, marudzić, i inaczej umilać życie i dodawać koloru do szarej rzeczywistości już bez mojego wtrącania się i przeszkadzania. :wink:

Posted

@Flaire

Ależ ja wiem jak to wygląda - w Gdańsku jest ten sam problem co roku, ale już po doświadczeniach lat poprzednich wyciągnięto z tego wnioski.
Jestem też naprawdę cierpliwy - pojadę niezależnie od stawki i obsady.
Fajnie jednak było by gdyby te informacje były zwyczajowo umieszczane na stronach 2 tyg, przed wystawą. Co do zmian obsady to jest to raczej normalne...i najbardziej drażni wystawców. Troszkę też znam się na informatyce i ta operacja jest dziecinnie prosta...

Posted

gorzała napisał(a):
Troszkę też znam się na informatyce i ta operacja jest dziecinnie prosta...
Dla kogoś, kto się "troszkę zna" - niewątpliwie tak - zakładając znów, że dane istnieją już w odpowiedniej formie, w co raczej wątpię, bo format, w jakim występują one w internecie różni się od formatu potrzebnego w jakimkolwiek innym celu :wink: .

Posted

Widze, że jakaś strasznie nerwowa atmosfera się zrobiła co do tego katalogu - jak ma być to będzie. Mi Pani z oddziału powiedziała, że będzie w czwartek, ale czwartek jeszcze trwa więc mają czas na to by umieścić ten katalog ;) Spokojnie ;) Chciałam zadzwonić i się zapytać czy napewno będzie ale coś mi się z telefonem stało i nie moge dzwonić :( Ale czekamy czekamy! :P