Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 699
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

orsini napisał(a):
jak to ile?:))50jewro:)))
a co?:))kcesz?:))))moze hurtem z 10?:)))

Hahaha wiedzialam :lol: :evilbat: . Dobrze, ze ja mam za darmo u mojego weta :grins: .

Posted

A mój wet bierze za zaświadczenie 25zł... trochę to dużo bo nawet psa mi nie ogląda tylko wypisuje... :/ to ja się dołączam z pytaniem gdzie takie zaświadczenie da śię załatwic taniej?

Posted

dziwne,słuchajcie,ja też zawsze za darmo dostawałam to zaświadczenie.. klinika ta mieści się koło wileńskiego,całodobowa..nie polecam przy chorobach psich,ale po zaświadczenie można się przejść,myślę,że bez psa też przejdzie,tylko zagadać trzeba

Posted

Zmień weta :P
Mój mi daje za darmo, nie wyobrazam sobie płacenia 125 złotych za same zaświadczenia, bo nieraz jadę z 5 psami naraz :evilbat:
Wcześniejsi kazali sobie płacić ok. 20 zł, ale ich zmieniłam na lepszy model :D

Posted

Kiedyś jeden wet w wielkiej tajemnicy mi powiedział, że weci nie mają prawa pobierać opłat za zaświadczenia. Ale to tajemnica...Ciiii

Sprawa wyglada tak. Zaświadczenie (obojętne czy na wystawę krajową czy zagraniczną) wydaje zwykły wet. Jeśli jest to zagramanica, jedziemy do głównego weta i tam PŁACIMY. A oni potem chyba (?) się dzielą. Nie potrafie tego dokładnie wytłumaczyć, bo nie pamietam niestety dobrze tej rozmowy.
W każdym bądz razie jest to normalne zdzierstwo.

Posted

Tylko by moj sprobowal :evilbat:

A mam pytanie - czy wasze zaswiadczenia to sa w takiej formie formularzu? bo u mnie kiedys takie byly, a teraz po prostu pisze na kartece ze pies jest zdrowy stawia pieczatke i juz 8)

Posted

Dzis w ZK powiedziano mi ze jutro bedzie katalog na ich stronie www wiec kazdy bedzie mogl sobie sprawdzic . Tylko nie przeciażcie serwera (dopóki ja tez nie sprawdze ) :wink:

Posted

nie nie nie:))te zagraniczne zaswiadczenia to juz nie obowiazuja jesli chodzi o Unie, a poza sa, ale sa bezplatne:)))nie ma tego w cenniku, wiec nie wiem jak ktos od Was pobieral kase.
a te zwykle?sa platne, bo placisz nie tyle za zaswiadczenie, a za zbadanie psa:))i to w zaleznosci od tego gdzie kupujesz roznie kosztuje.Nie ma jakotakiego cennika na zaswiadczenia tak jak na wscieklizne, tylko tyle, ze te z powiatowego inspektoratu sa za friko:)))

Posted

KORONA napisał(a):
Kiedyś jeden wet w wielkiej tajemnicy mi powiedział, że weci nie mają prawa pobierać opłat za zaświadczenia. Ale to tajemnica...Ciiii

Sprawa wyglada tak. Zaświadczenie (obojętne czy na wystawę krajową czy zagraniczną) wydaje zwykły wet. Jeśli jest to zagramanica, jedziemy do głównego weta i tam PŁACIMY. A oni potem chyba (?) się dzielą. Nie potrafie tego dokładnie wytłumaczyć, bo nie pamietam niestety dobrze tej rozmowy.
To wszystko prawda, ale dotyczyło tylko i wyłącznie tych zaświadczeń, z którymi szliśmy do powiatowego - czyli tych oficjalnych. Za nie wecie nie mieli prawa liczyć, bo dostawali za to od powiatu.

Natomiast za każde inne świadectwo mają prawo liczyć ile chcą i ja osobiście nie uważam, żeby liczenie za takie świadectwo było jakimś zdzierstwem - usługa jak każda inna, zajmuje czas, komputer, kosztuje, bo trzeba wydrukować, itp. Niby dlaczego wet ma za to płacić, a nie pacjent? :o

Posted

Słuchajcie, ważna wiadomość dla tych z Was, którzy mieli być sędziowani przez Pana Khomasuridze z Rosji. Otóż tego pana nie będzie; zamiast niego, w piątek i w niedzielę będzie sędziował Pan Jakubowski, a w sobotę - Pani Semik. Taką informację uzyskałam wczoraj w oddziale.

Posted

Flaire napisał(a):
Słuchajcie, ważna wiadomość dla tych z Was, którzy mieli być sędziowani przez Pana Khomasuridze z Rosji. Otóż tego pana nie będzie; zamiast niego, w piątek i w niedzielę będzie sędziował Pan Jakubowski, a w sobotę - Pani Semik. Taką informację uzyskałam wczoraj w oddziale.

Super, super super! Z głaszałam tylko ze względu na sędziego... :evil:

Posted

gwiezdny-wyslannik napisał(a):
Agasia napisał(a):
anetta napisał(a):

Ciekawe po ile bilety beda... :roll:

Jak to na warszawskiej - wyjatkowo drogo 8)

Chyba ceny biletow na warszawskiej sa takie jak wszedzie ;) Stolica ;)

Oj nie jak wszedzie bo najdrozsze :P

Posted

Agasia napisał(a):
anetta napisał(a):

Ciekawe po ile bilety beda... :roll:

Jak to na warszawskiej - wyjatkowo drogo 8)

A ile to jest drogo? Ja też wybieram sie jako widz, ale jeśli okaże się, że bilety sa po np. 50 zł, to raczej sobie odpuszczę... :roll: