Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kto się wybiera??

Wystawa wraca na TORWAR :)))))

i podana jest już proponowana obsada sędziowska

PROPONOWANA OBSADA SĘDZIOWSKA

(Obsada sędziowska może ulec zmianie z powodów niezależnych od organizatorów)

BOARD OF JUDGES

(may change due to unforeseen circumstances)

Piątek 08.04.2005

Grupa V:

- Mariola Semik (Polska) Siberian Husky, Szpice, Basenji i inne z gr.V

- Freddie Klindrup ((Dania) Alaskan Malamute, Chow-Chow, Shiba, Samoyed

- Leos Jancik (Czechy) Akita

Grupa VI:

- Piotr Śliwka (Polska) Ogar Polski, Gończy Polski, Dalmatyńczyk, Bloodhound

- Dorota Witkowska (Polska) Posokowce, Rhodesian Ridgeback i inne z gr.VI

- Jacques Le Magnan (Francja) Beagle, Basset Hound

Grupa VII:

- Kornelija Butrimova (Litwa) Wyżeł Niemiecki, Weimarski, Pointer

- Revaz Khomasuridze (Rosja) Setery, Wyżeł Czeski, Węgierski, Mały Münsterländer

Grupa VIII:

- Kornelija Butrimova (Litwa) Golden Retriever (kl.szcz. i mł.)

- Elżbieta Chwalibóg (Polska) Golden Retriever (dorosłe)

- Rita Trainin (Izrael) Labrador Retriever (dorosłe)

- Piotr Król (Polska) Labrador Retriever (kl.szcz. i mł.), Flat Coated Retriever, Nova Scotia Duck Tolling Retriever i inne z gr.VIII

- Tatyana Sipyagina (Rosja) Cocker Spaniel Angielski, Amerykański

Grupa X:

- Leos Jancik (Czechy) Whippet, Chart Afgański

- Małgorzata Szmurło (Polska) Pozostałe charty

Sobota 09.04.2005

Grupa II:

- Tatyana Sipyagina (Rosja) Sznaucer Miniaturowy Biały, Czarno-Srebrny, Pieprz i Sól

- Andrzej Mania (Polska) Sznaucer Miniaturowy Czarny, Doberman, Pinczery

- Rita Trainin (Izrael) Sznaucer Olbrzym i Średni, Duży Szwajcarski Pies Pasterski, Entlebucher

- Revaz Khomasuridze (Rosja) Owczarek Środkowoazjatycki, Owczarek Kaukaski

- Freddie Klindrup (Dania) Berneński Pies Pasterski

- Iwona Magdziarska (Polska) Boksery

- Jean-Jacques Dupas (Francja) Nowofundland, Duży Japoński Pies, Landser, Dog Argentyński i inne z gr.II

- Marto Steinbacher (Austria) Tosa, Dogue de Bordeaux, Mastiff, Bullmastiff

- Andrzej Szutkiewicz (Polska) Cane Corso, Pies Kanaryjski, Pies z Majorki

- Zbigniew Ostrowski (Polska) Mastino Napoletano, Fila Brasileiro, Bernardyn, Mastif Hiszpański

- Elżbieta Chwalibóg (Polska) Hovawart, Leonberger, Czarny Terrier Rosyjski, Mastif Tybetański

- Piotr Król (Polska) Dog Niemiecki, Buldog Angielski

- Kornelija Butrimova (Litwa) Rottweiler, Shar Pei i inne z gr.II

Grupa IV:

- Jacques Le Magnan (Francja) Jamniki Krótko-Dlugo-Szorstkowłose Standardowe

- Dorota Witkowska (Polska) Jamniki Krótko-Długo-Szorstkowłose Miniaturowe i Królicze

Niedziela 10.04.2005

Grupa I:

- Karel Strouhal (Czechy) Owczarek Niemiecki

- Mariola Semik (Polska) Border Collie, Owczarek Szkocki, Szetlandzki

- Tomasz Śpiewankiewicz (Polska) Ow.Podhalański, PON, Bouvier des Flandres, Bearded Collie

- Leos Jancik (Czechy) Ow.Belgijskie, Beauceron, Briard, Bobtail i inne z gr.I

- Freddie Klindrup (Dania) Welsh Corgi i inne z gr.I

Grupa III:

- Tatyana Sipyagina (Rosja) Bull Terrier, Stafordshire Bull Terrier

- Kornelija Butrimova (Litwa) American Staffordshire Terrier

- Jacques Le Magnan (Francja) Cairn,-Jack Russel,-Skye - Terrier, Terier Szkocki inne z gr.III

- Revaz Khomasuridze (Rosja) Airedale,-Welsh,-Foks Terier, Kerry Blue Terrier i inne z gr.III

- Rita Trainin (Izrael) Yorkshire Terrier

- Marto Steinbacher (Austria) West Highland White Terrier

Grupa IX:

- Freddie Klindrup (Dania) Buldog Francuski

- Elżbieta Junikiewicz (Polska) Shih Tzu, Chihuahua, Papillon i inne z gr.IX

- Jean-Jacques Dupas (Francja) Pudle, Coton de Tulear, Chiński Grzywacz

- Elżbieta Chwalibóg (Polska) Mops, Cavalier King Charles Spaniel, Lhasa Apso i inne z gr.IX

Konkurs Młody Prezenter Krystyna Opara

Wybór Najpiękniejszego Psa Wystawy BIS Andrzej Mania

• Replies 699
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I ja będę :) ,pomimo tego,że na Torwarze akita maja tak małe ringi,że się nawet pekińczyk by nie namęczył :wink: Nie mam wyjścia,małolatom moim mija 6 miesięcy,czas kończyć championat Polski :P A sędziuje nas niejaki Leos Jancik :o ,może zmienie zdanie odnośnie sędziów z tamtych stron/chodzi mi tylko o akita/.Ktoś zna może tegoż pana Jancika?

Posted

A wlasnie nas sedziuje Jacques Le Magnan - wiem ze dosc znany sedzia, bo widzialam go nie raz na obsadach zagranicznych wystaw :) Czy ktos moze mi jakies 2 slowka o nim powiedziec (najwyzej na PW) :)

My ,,polujemy" na CWC 8) :lol: Ogolnie warszawskie wystayw sa dla mnie calkiem szczesliwe w tym roku - 2x zw.ml i to w sporej stawce wiec mam nadzieje ze w przyszlym tez sie poszczesci :D

Posted

A ja sie zastanawiam, czy to dobre miejsce na debiut w klasie szczeniat - jak myslicie? Zaczynac "kariere" od tej wystawy?

I co to za sedzina - Tatyana Sipyagina (Rosja) - jak ocenia? Tez ew. na PW poprosze :)

Posted
A ja sie zastanawiam, czy to dobre miejsce na debiut w klasie szczeniat - jak myslicie? Zaczynac "kariere" od tej wystawy?

Dobre miejsce tak samo jak każde inne :) Klasa szczeniąt ma swoje prawa i praktycznie (prawie) każdy sędzia wie, że po to jest by sobie spokojnie i bezstresowo zacząć. A jak Twój psiak zobaczy międzynarodówkę to już go żadna krajówka nie zestresuje 8) I sam złapiesz trochę większe doświadczenie niż na krajówce.

Posted

No ale niektore psiaki boja sie/nie lubia wielkich zatloczonych hal - i to mogloby malucha troche zrazic ;) Akurat w przypadku mojego jest odworotnie - wole go wystawiac na hali, ale to kwestia psiaka :) No i faktycznie zaczynajac od miedzynarodowki, potem krajoweczki to pryszcz ;)

Posted

ja bede na 100% jeszcze sie ie zglosilam ale mam to zamiar zrobic jutro.. i zalatwic rodowod..bo jeszcze nie mam :oops: a jak bedziemy to bedziemy w klasie mlodziezy, psy ONy i baardzo latwo bdzie nas poznac.. strasznie podniecony pieknu czarno-rudy on i ja.. dziewczyna co nie bedzie widziala co gdzie i dlaczego. Ogolem najbardziej nieskladna para na wystawie i na dodatek PIERWSZEJ W ZYCIU!! (ogolnie to bedzie trzecia wystawa na ktorej bylam :) a pierwsza Farta :) )