jolek68 Posted May 27, 2009 Posted May 27, 2009 rzeczywiście przydałoby się zrobić te badania ;) lepiej wydać Lunę jak będzie wiadomo co i jak ;) Quote
lavinia Posted May 28, 2009 Author Posted May 28, 2009 to ja poproszę o pw z numerem konta i danymi do wpłaty Quote
jolek68 Posted May 28, 2009 Posted May 28, 2009 lavinia napisał(a):to ja poproszę o pw z numerem konta i danymi do wpłaty proszę, szybko rzeczowo i konkretnie ;) i jak Cię nie lubić ;) Quote
araman Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 [quote name='lavinia']to ja poproszę o pw z numerem konta i danymi do wpłaty Niech jeszcze troszkę kasa u was na koncie przeleżakuje:evil_lol: Mam się wstrzymać z robieniem tych badań, bo nadal jest niedobór hormonów tarczycowych:mad: I jest w tym sporo mojej nieświadomej winy:shake::shake: Jaki ten świat mały Przez 2 dni gościłam u siebie 2 wspaniałe panie doktor - wet z Warszawy. Okazało się, że z jedną z nich Luneczka przywitała się bardzo wylewnie A dlaczego Bo była jej pacjentką, gdy ratowano jej życie Sunia została ogladnięta fachowym okiem, dostałam dodatkowe instrukcje do wykonania specjalistycznego SPA i podania dodatkowych witaminek. Okazało się, że nieświadomie podawałam hormony tarczycowe po karmieniu i słabiej się wchłaniały Pewnie dlatego laska wolniej wymieniała futro i słabiej porastała nowym Poprawiamy się zatem i czekac bedziemy na wyniki Poza tym wczoraj Lunka niechcący sama się odpięła ze smyczy na spacerku, a dziś świadomie została spuszczona pod Reglami. Dwumiesięczny pobyt pod Tatrami i stały trening ze stadem zaowocował - sucz wróciła na zawołanie nawet bez nagródki magicznej Chyba z wdzięczności, że mogła wyczyścić pół łąki z "zielonych owczych deserków" :angryy::angryy: Nowa pani Luneczki regularnie przyjeżdża z Krakowa w weekendy do swojej ulubienicy i pod fachowym okiem obie damy sie "docierają":loveu::loveu: . Lunka w tych dniach miała już jechać pod wawel, ale w takiej sytuacji powalczymy najpierw z tym odżywieniem skóry, wytymowaniem resztek martwego włosa i dopiero jak zaskoczymy bardziej z odrastanie to przeprowadzimy pannę nad Wisłę:eviltong:_________________ Quote
Diuna B. Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 Ile Lunka bierze mg hormonu na kg wagi? Moja sucz ma ok 22 mg/kg,lek bierze 2xdziennie na czczo i T4 ma w normie. Quote
jolek68 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 araman napisał(a):Nowa pani Luneczki regularnie przyjeżdża z Krakowa w weekendy do swojej ulubienicy i pod fachowym okiem obie damy sie "docierają":loveu::loveu: . Lunka w tych dniach miała już jechać pod wawel, ale w takiej sytuacji powalczymy najpierw z tym odżywieniem skóry, wytymowaniem resztek martwego włosa i dopiero jak zaskoczymy bardziej z odrastanie to przeprowadzimy pannę nad Wisłę:eviltong:_________________ dobrze że się docierają dziewczyny ;) będzie im potem łatwiej ;) to ja czekam na tego "baranka" :cool3: Quote
araman Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 Diuna B. napisał(a):Ile Lunka bierze mg hormonu na kg wagi? Moja sucz ma ok 22 mg/kg,lek bierze 2xdziennie na czczo i T4 ma w normie. Ma zlecone 3/4 tab. 100mg 2 razy dziennie. Jesli teraz po zmianie podawania eltroxinu przed żarełkiem nie bedzie nadal szybciej odrastać to mam jej zwiekszyc dawke do pełnej tabletki czyli 2 razy dziennie po 1 całej a 100 mg. Quote
jolek68 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 z tymi lekami to można dostać kota ;) przed, w trakcie lub po :shake: i weź zapamiętaj jak masz ich torbę np :shake: a fotki nowe jakieś wstawisz ;) Quote
Diuna B. Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 [quote name='araman']Ma zlecone 3/4 tab. 100mg 2 razy dziennie. Jesli teraz po zmianie podawania eltroxinu przed żarełkiem nie bedzie nadal szybciej odrastać to mam jej zwiekszyc dawke do pełnej tabletki czyli 2 razy dziennie po 1 całej a 100 mg. Z tym odrastaniem sierści ,to nie jest takie proste,moja sucz zaczęła dopiero odrastać po 2 miesiącach od wyrównania jej się hormonu T4 i dotąd idzie jej to bardzo anemicznie.Proponowała bym raczej zbadanie T4,zanim zwiększysz dawkę,chociaż faktycznie dużo go nie bierze. Quote
araman Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Chyba jednak poczekam z tym badaniem kontrolnym, bo wetka stwierdziła, że na bank nadal jest zbyt małe nasycenie hormonami i to właśnie ona doradziła zwłokę:roll::roll: Ale zmiana podawania leku od razu wpłyneła na zmiane nastroju Luneczki. Laska zaczęła tak dokazywać, że muszę sobie zafundować kantarek... Po wycofaniu nie zostało śladu, sunia szaleje z Satinką, a na spacerach pragnie się zaprzyujaźnic i pobawić z każdym napotkanym stworem:evil_lol::evil_lol: Quote
jolek68 Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 araman napisał(a):Chyba jednak poczekam z tym badaniem kontrolnym, bo wetka stwierdziła, że na bank nadal jest zbyt małe nasycenie hormonami i to właśnie ona doradziła zwłokę:roll::roll: Ale zmiana podawania leku od razu wpłyneła na zmiane nastroju Luneczki. Laska zaczęła tak dokazywać, że muszę sobie zafundować kantarek... Po wycofaniu nie zostało śladu, sunia szaleje z Satinką, a na spacerach pragnie się zaprzyujaźnic i pobawić z każdym napotkanym stworem:evil_lol::evil_lol: pati kocha spacerki to Cię pewnie czasami wyręczy :evil_lol: i jaką linię będzie potem miała ;) Quote
Diuna B. Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 araman napisał(a):Chyba jednak poczekam z tym badaniem kontrolnym, bo wetka stwierdziła, że na bank nadal jest zbyt małe nasycenie hormonami i to właśnie ona doradziła zwłokę:roll::roll: Ale zmiana podawania leku od razu wpłyneła na zmiane nastroju Luneczki. Laska zaczęła tak dokazywać, że muszę sobie zafundować kantarek... Po wycofaniu nie zostało śladu, sunia szaleje z Satinką, a na spacerach pragnie się zaprzyujaźnic i pobawić z każdym napotkanym stworem:evil_lol::evil_lol: Wetka ma rację,faktycznie Luna bierze bardzo małe ilości hormonu... Quote
araman Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Przypominamy się :multi: Luneczka na spacerku z malamucim stadkiem Chyba nikt nie ma już wątpliwości, ze moge ja spokojnie wydać do domku stałego:evil_lol::cool3: Quote
jolek68 Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 ja ich nie mam ;) jak taki spec jak Ty mówi że już może iść do siebie to hop i niech nowa pańcia tylko jakąś relację nam tu napisze ;) Quote
jolek68 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Lunka zostaje pod Tatrami w rodzinnym stadzie malamucim :multi: Dzięki Martynko że jesteś...:loveu: Quote
Recommended Posts