Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

prośba do Basi o konkrety od sponsora ;-)

Teraz to doczytałam. Przepraszam, ale tylko wpadam i wypadam z netu i nie jestem z wszystkim na bierząco. Co z tym sponsorem? Myślałam, że wszystko jest załatwione :mad:

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

jolek68 napisał(a):
nie wiem jaka była umowa ze sponsorem od karmy dla Luny, ale na dzień dzisiejszy jest z tym problem :shake:
Może trzeba przemyśleć temat i zacząć zbierać pieniążki na utrzymanie Luny :shake:
Nie możemy tak dobrego dt narażać na dodatkowe wydatki :oops: Ja, jak wiecie nie mam zbyt dużo czasu by tym się zająć i prośba do Basi o konkrety od sponsora ;)
ale z tego co wiem to sponsor nie skierował bezpośrednio swojej oferty pomocy do Basi tylko ogłosił swój zamiar na SO...Basia tylko przekazała info które przeczytała ... Obciążać ją za niewywiązywanie się z obietnic ,które nie ona składała.:shake:...Na So jest nick osoby wraz z całością postu... trzeba konkretnie z nią... kiedy poruszyłam temat sponsoringu a właściwie to jego braku.. Arman odpisała,że dostała pw od sponsora i były jakieś tam ustalenia....myślę jednak,że nie doczekamy się spełnienia obietnic i trzeba zrobić zbiórkę karmy dla Luny :shake:

Posted

basia napisał(a):
Teraz to doczytałam. Przepraszam, ale tylko wpadam i wypadam z netu i nie jestem z wszystkim na bierząco. Co z tym sponsorem? Myślałam, że wszystko jest załatwione :mad:

Basiu, wysłałam Ci pw na S-O ;)

Posted

kanna napisał(a):
ale z tego co wiem to sponsor nie skierował bezpośrednio swojej oferty pomocy do Basi tylko ogłosił swój zamiar na SO...Basia tylko przekazała info które przeczytała ... Obciążać ją za niewywiązywanie się z obietnic ,które nie ona składała.:shake:...Na So jest nick osoby wraz z całością postu... trzeba konkretnie z nią... kiedy poruszyłam temat sponsoringu a właściwie to jego braku.. Arman odpisała,że dostała pw od sponsora i były jakieś tam ustalenia....myślę jednak,że nie doczekamy się spełnienia obietnic i trzeba zrobić zbiórkę karmy dla Luny :shake:

kanna ja bardzo szanuję i lubię Basię ;) nigdy by mi nie przyszło do głowy żebym miała do niej o coś pretensje :shake: Info o sponsorze jest od Basi a dt pyta mnie co dalej i staram się coś z tym zrobić, a uwierz mi sama mam totalny kocioł w domu i nie daję rady tego wszystkiego ogarnąć :oops:
Wiem że od początku było coś z tym sponsorem nie tak, Luna na dt miała jechać zaprowiantowana a wyszło inaczej... i teraz...
Może warto przemyśleć inną formę utrzymania Luny na dt :shake:

Posted

jolek68 napisał(a):
kanna ja bardzo szanuję i lubię Basię ;) nigdy by mi nie przyszło do głowy żebym miała do niej o coś pretensje :shake: Info o sponsorze jest od Basi a dt pyta mnie co dalej i staram się coś z tym zrobić, a uwierz mi sama mam totalny kocioł w domu i nie daję rady tego wszystkiego ogarnąć :oops:
Wiem że od początku było coś z tym sponsorem nie tak, Luna na dt miała jechać zaprowiantowana a wyszło inaczej... i teraz...
Może warto przemyśleć inną formę utrzymania Luny na dt :shake:

przepraszam jeśli mój post wydał się obcesowy:oops: nie było to moją intencją:oops:

chciałam tylko zwrócic uwagę,że sponsor wycofał się prawdopodobnie "rakiem" ( bo jak wytłumaczyć jego długotrwałe milczenie:shake:) i monitowanie go nie ma już większego sensu... moją irytację mogę tłumaczyć tylko tym:oops: ...myślę,że na forum musimy jeszcze raz poprosić o składkę na karmę dla Lunki, bo zostawić dt bez pomocy...i to od razu... przykro mi też, że sponsor nie poinformował o niemożności wywiązania się z zobowiązania, że zwleka , że się nie odzywa...i postawił dt w trudnej sytuacji..:shake: a nas w głupiej....

Posted

kanna nic się nie stało ;) wiem że Basia coś postara się dowiedzieć, może to kwestia zgrania pewnych spraw. Sponsor np jest w Warszawie a Lunka na dt w Zakopanem i myślę że to jest główny problem :shake:
Basiu tylko jak dostarczyć karmę dla Luny :shake:

Posted

Basiu tylko jak dostarczyć karmę dla Luny

Dogomaniacy jeżdżą po całej Polsce ;) Istnieją też firmy kurierskie. Łatwiej nam zapłacić za transport niż za transport i karmę.
No, ale DT się nie odzywa.

Ati, możesz podac na priv tel do siebie?

Posted

rozmawiałam z lecznicą

to są wpłaty, których dokonano na poczet długu Luny;

Nowak - 260 zł
Gettel - 20 zł
Jezierska - 20 zł
Czaja - 30 zł

razem; 330 zł

wielkie dzięki za te wpłaty

dług Luny wynosi na dziś; 376 zł

Posted

Jestem w codziennym kontakcie z Martynką i jeszcze dziś sygnalizowała, ze potrzebna jest karma dla Luneczki - także nieśmiało prosimy o pomoc w imieniu małej :oops:

Posted

Ati napisał(a):
jezeli satysfakcjonowalaby was i psice, 15kg Acany Sport to moge sprezentowac ?

To ja bardzo poproszę w imieniu Luneczki:multi::multi:
Poniewaz od niedawna jestem zalogowana na dogo to nie jest mi łatwo się jeszcze odnajdywać w gąszczu postów i tematów.
Ati nie wiem jak mam się z tobą tutaj skontaktowac, czy jest jakieś pw, żebym mogła ci podać namiary na wysyłkę.

Poza tym jest szansa na kochający domek w Krakowie od przyszłego miesiąca. Napisałam właśnie na SO, że Tosia jest wspaniałą dziewczyną, którą znam od kilku lat i mogę jej z pełnym zaufaniem sunie wydać:loveu:
Ponieważ od roku pracuję w Adopcjach Malamutów i koncertowo prześwietlam przyszłych ewentualnych właścicieli mam nadzieję, że nikt nie z was nie będzie mieć wątpliwości co do wyboru przez mnie dokonanego. Tosiaczek zna moje stado mamucie i jedyna jej obawa to niepokój czy na codzień sprosta wymaganiom właściciela psiaka (nigdy takiego nie miała). Ponieważ jest to dziewczęcie bliskie sercu mego syna obie panienki już się poznały i między nimi zaiskrzyło. Ponieważ sucz w pierwszej wersji przeznaczona była do innego DS, który nadal nie podjął jeszcze decyzji ostatecznej, a nić porozumienia miedzy Lunka i Tosiaczkiem się zacieśnia jestem skłonna właśnie Tosi oddac Lunkę - tym bardziej, ze podbiła serducho całej rodziny, bo to Anioł w psiej skórze:evil_lol: i bardzo się cieszę, ze bedę mieć z nią kontakt:lol::lol:

Posted

lavinia napisał(a):
rozmawiałam z lecznicą

to są wpłaty, których dokonano na poczet długu Luny;

Nowak - 260 zł
Gettel - 20 zł
Jezierska - 20 zł
Czaja - 30 zł

razem; 330 zł

wielkie dzięki za te wpłaty

dług Luny wynosi na dziś; 376 zł

Odezwała się osoba na SO, która w dn 29.4. przelała na konto lecznicy kwotę likwidującą dług Lunki (różnicę 706 - 260 zł z bazarków). Jeszcze nie wpłynęła na konto, albo nie zostało ono zweryfikowane przez główną szefową (na potwierdzenie wpłaty Basi pieniążków z bazarków) czekaliśmy ponad 2 tygodnie. Wg mnie bedzie nadpłata min. 70 zł.

Posted

To ja bardzo poproszę w imieniu Luneczki:multi::multi:
Poniewaz od niedawna jestem zalogowana na dogo to nie jest mi łatwo się jeszcze odnajdywać w gąszczu postów i tematów.
Ati nie wiem jak mam się z tobą tutaj skontaktowac, czy jest jakieś pw, żebym mogła ci podać namiary na wysyłkę.

Prawie wszystko juz załatwione. Karma będzie do Ciebie dostarczona ;)

Posted

araman, czy w takim razie mogę prosić o nazwisko tej osoby i kwotę wpłaty na pw ? będę to wyjaśniała z lekarkami z Kosiarzy i muszę znać szczegóły wpłaty

dzięki

Posted

Przeklejam post z forum SO. napisany przez mirona.h z Kielc
Dotyczy wpłaty różnicy 706 zł - 260 zł czyli 446 zł

To dziwne. Sprawdziłem w banku i przelew poszedł 29 kwietnia. Został przyjęty i nie było żadnego zwrotu. Numer rachunku się też się zgadza.

Niestety nie znam chłopaka, zapytam go o namiary na pw i wtedy dam znać.

Nie pomyślałam wcześniej, że tu będzie "najstarszy" wątek suczydła.:oops::oops: Fotki Lunki wklejałyśmy z Pati regularnie na naszym forum malamucim i na SO.
Nie ukrywam, ze brak mi zupełnie czasu na wszystko, bo od ponad 2 tygodni mam jeszcze u siebie jedną bidę zakopiańską zbierającą się po sterylce aborcyjnej:roll::roll: Sunia tez ma domieszkę sh... Ale dziś odetchnęłam z ulgą, bo za 10 dni Sonia/Birma vel Fredzia (czyli po prostu Królowa Krupówek) trafi do cudnego domku pod Nosalem, a ja i dziewczyny mi pomagajace odetchniemy z ulgą:cool3::cool3:
Mam nadzieję, że nie pogniewacie się, że za chwilkę wkleję link do wątku Lunki na forum malamucim, gdzie nie trzeba się logować i będziecie mogli poogladać jak miewa się Lunka. Mordka jej zarosła pięknie, znikł prawie zupełnie ślad po wypalonym "ślimaku", nabiera powolutku ciałka, choć jeszcze czuć każdą kosteczkę w kręgosłupie i laska linieje.... Ma mniej futerka niż w chwili przyjazdu do Zakopanego, ponieważ powoli wyczesujemy sfilcowany podsierstek. Ale ku mojej i Pati radości - eltroxin (lek tarczycowy) działa i pojawił sie nowy włos okrywowy na całym ciele. Najgorzej wyglada nadal szyjka. Jeszcze jest goła, a ranki po kołnierzu jeszcze sie nie pogoiły. Niestety mimo zmiany obroży na parcianą nadal sprzączka od zapięcia jeździ po gołej skórze i obciera ją. Mam nadzieję, że jak kupimy szelki to szyjka się szybciej będzie goić.
Lunka była wycofana, ale baaaaardzo grzeczna. Teraz dziewczę śpi z nami na wyrku (w nogach), rankiem, gdy ja wyprowadzam na zmiany stado laska ładuje się mężowi z mordką pod pachą, wita czule liźnięciem i nie ma szanszy na szybkie wstanie z łóżka:diabloti: Szaleją z moją rudą tak, że w minutę pościel na lotnisku 2-metrowej szerokości jest skotłowana w stosik i Luneczka ląduje na samym szczycie:crazyeye::crazyeye: Nie można więc chyba powiedzieć, że nadal trzyma się z boku. W stadzie czuje się tak jakby z nim pracowała od początku:evil_lol: To chyba tyle ...

Posted

araman...zamieszczam info tu i na zaprzęgowyh...dziś dotarła do mnie przesyłka z karmą podarowaną przez Ati dla Lunki :lol:... skontaktuj się proszę ze mną, musimy ustalić szczegóły...zostało kilka kilometrów krk-zkp:cool3:

• 2 weeks later...
Posted

Karmę odebrałam:multi: Luneczce smakuje bardzo:cool3: Dziewczynka zaczyna wreszcie odrastać. Brakowało mi czasu na wstawianie fotek, ale Pati wrzuciła nowe zdjątka w wątek Lunki na malamucim forum.
Miłego ogladania:lol::lol:
Forum Rasy Alaskan Malamute :: Zobacz temat - Sunia sh w tragicznym stanie! Pilne DT, pomoc finansowa

Madzia dzwoniła dziś do kliniki, by sprawdzić czy dotarły i zostały zaksięgowane wszystkie przelewy na konto długu suczy. Jutro będzie rozmawiać z szefową, bo tylko ona ma dostęp do konta w kompie i spisze pozostałych darczyńców (powinna być nadpłata tak szacunkowo ok. 100 zł. jak liczyłam z postów na SO)
Leczenie Lunki ZAPŁACONE - konto O zł.

Posted

potwierdzxam - więcej wpłat nie było od ostatniego wpisu, oprócz oczywiście wpłaty kasującej dług Luny

nadpłata wynosi 70 zł, w tej chwili pieniądze są zaksięgowane na koncie buldożkowym w lecznicy, jednak w każdej chwili możemy je wypłacić. Albo zamiast tego, niech te pieniądze już tam zostaną, a ja wam przeleję 70 zł z naszego konta bankowego, tylko proszę o informację komu mam wysłać

Posted

Jeśli mogłabym prosić to przeznaczmy tę kwotę na badanie kontrolne poziomu hormonów tarczycowych u Luneczki. Byłam już u nas w klinice i pytałam się weta czy moga pobrac krew i wysłać. Koszt mniej więcej wyniesie około 100 zł (w zalezności od tego czy ma byc komplet T3, T4, TSH - nie wiem czy psie odpowiedniki tak sie nazywaja, ale działa to tak jak u ludzi, więc ja od razu zakumałam, że to podobnie jak u córy mojej.
Chciałabym sunie wydać do domku stałego dopiero po otrzymaniu wyniku.
Zapytam weta czy możemy zrobic przelew za badanie i prześle ci wtedy konto kliniki.
Donoszę, że Lunce czuć jeszcze żebra, ale to już nie jest przeraźliwa chudość. Nabrała troszkę ciałka i nie kaleczy człowiekowi dłoni przy głaskaniu. W niedzielę - generalne pranie Luniska, żeby reszty filcaków się pozbyć:evil_lol: I efekt po odwirowaniu zaprezentujemy:multi::cool3: