kanna Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 ja w imieniu Basi... Basia przeprasza ale padł jej kompletnie komputer i nie wie jak długo to potrwa:shake: wszystkie info chętnie przekażę... Quote
jolek68 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Widzę że Basi nie ma więc zdam relację z tego co pomogły dziewczyny z Forum malamutów ;) Moja serdeczna przyjaciółka była wczoraj(wtorek) u Luny, zakupiła karmę specjalistyczną dla suni i pokryła koszty operacji :loveu: inna fajna dziewczyna też z forum wystawiła na aukcję usługę wykonania strony www (+domene i utrzymanie na serwerze) :crazyeye: cała kwota na pomoc dla Luny ;) Co do kotów to cytuję: Niestety nie może być w domu z kotem, wczoraj ugryzła kota trzymanego na ręku przez asystentkę weterynarz, więc kot nie chodził luzem, chociaż jest w pomieszczeniu z kratami w klatkach i jest na nie obojętna kanna wysyłam Ci pw i proszę przekaż treść Basi ;) chodzi o dt w Warszawie ;) Quote
lavinia Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 witam troszkę sprostuję powyższe - czyli to, co napisała Jola byłam wczoraj w lecznicy - rzeczywiście była w odwiedzinach u Luny Magda, która wpłaciła 200 zł w gotówce. Dziś miała być w lecznicy ponownie i zakupić dla Luny karmę specjalistyczną. Stan finansów Luny jest następujący; Dług na dzień wczorajszy 874 zł minus wpłata 200 zł Magdalena Ł = 674 zł poproszę dr Monikę o szczegółową rozpiskę. Luna od wczoraj dostaje antybiotyk tarczycowy. Badania na nużycę i grzybki niczego nie wykryły. Zaraz wkleję skan. To by było na tyle - jak tylko na koncie lecznicowym pojawią się jakieś wpłaty dam znać i oczywiście bardzo dziękuję za wpłatę i pomoc dla Luny :-) Quote
Maupa4 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Ja też bez netu ... od wczoraj po południu. Dzisiaj po południu jestem w lecznicy. Wieczorem napiszę co się dowiedziałam w sprawie wyników Luny. Wezmę też rozliczenia z lecznicy - wkleję albo wpiszę. Quote
lavinia Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 nie mam dobrych wiadomości.... przed chwila rozmawiałam z dr Moniką...Luna miała wczoraj wieczorem krew w moczu Pobrano krew pod kątem babeszji - wynik na szczęście ujemny, ma za to stan zapalny. Być może ropieje jej kikut macicy. Miała dziś robione USG. Jest na kroplówkach, dostaje dożylnie antybiotyk Biotraxon. Jeśli jej stan się nie poprawi będzie musiała mieć kolejną operację - usunięcia zropiałego kikuta macicy. Dr Monika mówi, że jest to wynikiem długiego czasu chodzenia z ropomaciczem.... Biotraxon dożylnie podawany będzie przez 3 dni - póżniej kolejne USG i raz jeszcze badania krwi w tej sytuacji nie ma chyba mowy o DT w najbliższych dniach są wpłaty na konto lecznicowe - wszystko rozliczę dokąłdnie jutro - dostanę wydruk od dr Moniki to tyle na razie Quote
Ewusek Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 biedna... jakby za mało w życiu wycierpiala... Quote
agata_lodz Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Jasna cholera... Mam nadzieje że z tego wyjdzie. Aż mi się słabo zrobiło jak przeczytałam ostatnie wieści :( Koniecznie informujcie na bieżąco, jak tylko będziecie coś wiedzieć o Lunce, bo martwię się o nią strasznie (pewnie nie tylko ja). Buziaki Quote
Dyzia Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 lavinia-może zrobić bazarek? Akurat przed chwilą skończyłam robić aniołki z masy solnej:) ? Quote
lavinia Posted March 25, 2009 Author Posted March 25, 2009 dzięki wielkie - bazarek się przyda, oczywiście :-) Quote
Dyzia Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Bazarki dla Lunci: http://www.dogomania.pl/forum/f99/zabawki-dla-kota-ozdoby-z-masy-solnej-nie-tylko-na-chora-luncie-do-20-04-09-a-134318/#post12024365 http://www.dogomania.pl/forum/f99/pocztowki-z-konmi-dla-lunci-do-15-04-09-a-134322/ http://www.dogomania.pl/forum/f99/roznosci-na-wielkanoc-kotek-nie-tylko-dla-lunci-do-20-04-09-a-134323/#post12024658 Quote
Niuni&Pupi Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Melduje się na wątku. Ni zdażyłam przyczytać całego :shake: jednak służę pomocą. Postaram się na jutro, najdalej na piatek wygrzebac jakies fanty na bazarki, jak by trzeba gdzies do suni podjechac, tez mogę. Quote
basia Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Jestem! Niestety wczorajsza burza rozwaliła mi monitor i modem neostrady. Takie to mamy uroki wiosny :roll: Niepokojące wieści dochodzą z lecznicy. Co z DT w Warszawie??? Dajcie znać! Poza tym w zaistniałej sytuacji, że Lunka puki co pozostanie w lecznicy, nie będę dłużej blokowała DT w Miliczu :shake: Niech inny pies skorzysta a może dla Luny znajdziemy coś innego. Zwłaszcza, że Milicz jest daleko a dla niej najlepszym wyjściem byłby DT w Wawie by mogła być pod kontrolą tych samym lekarzy :roll: Trzymaj się mała.. BAZARKI Z MOJEGO PODPISU TEŻ SĄ PRZEZNACZONE DLA LUNY!! Quote
jolek68 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Dt w Warszawie nadal aktualne ale i tak musimy poczekać co dalej ze zdrowiem u Luny :shake: Z tego co słyszałam to w sobotę chyba następna jednak operacja :-( Zobaczymy, mam nadzieję że będzie dobrze :p Quote
Dyzia Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Trzymam kciuki za operacje!!;););):loveu::loveu: Quote
lavinia Posted March 26, 2009 Author Posted March 26, 2009 Luna właśnie się wybudziła po kolejnej operacji. Usunięto jej zropiały kikut macicy, oczyszczono jamę brzuszną, założono dreny. Przez trzy dni będzie dostawała dożylnie antybiotyk. Dr Monika ma nadzieję, że to już koniec niespodzianek... dziś będę miała zestawienie wszystkich wpłat na konto lecznicy - przepraszam, że tyle to trwa, ale rachunkiem zarządza dr Asia, która jest na urlopie macierzyńskim. Dziś wszystko sprawdzi i zrobi mi zestawienie wpłat, a ja wkleję je tutaj edit; dziś rano u Luny była Magda Ł, która wpłaciła 250 zł na specjalistyczna karmę dla suni. Bardzo dziękujemy :-) Quote
basia Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 A co z tą krwią w moczu? Czy to były sprawy powiązane ze sobą? Quote
Ewusek Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 a jaka ona ma dostawac karme ? moglysmy kupic w hurtowni, byloby duzo taniej... Quote
Niuni&Pupi Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Jak już będzie wiadomo co i jak z kasą za leczenie, mogę zorganizować jakies fanty na bazarek... Quote
Ewusek Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 KONTO LECZNICY ! Luna cały czas jest w lecznicy, wplacacie pieniadze na konto lecznicy i chcielibyscie wiedziec, czy pieniadze dotarly... ja to rozumiem, ALE... Zadna z nas nie ma dostepu do konta lecznicowego. KOnto jest obslugiwane TYLKO przez dr Joasie, ktora jest na urlopie macierzynskim, czyli nie przychodzi do lecznicy, dlatego informacji o kazdej wplacie nie mamy na biezaco. Dr Monika, ktora zajmuje sie Luna, prawie nie obsluguje komputera, a inni pracownicy nie maja dostepu do konta bankowego. Nie denerwujcie sie... pieniadze napewno wplynely, tylko na potwierdzenie wplaty musimy poczekac... to tak jak gluchy telefon... mozemy miec info co drugi... trzeci dzien... Lavinia tez jest zdenerwowana, ze nie ma biezacego info... Zaproponowalam Lavini, zeby skontaktowala sie z dr Joasia i zaproponowała, aby kazdego dnia wieczorem (oczywiscie w miare mozliwosci) przesylala Dorocie info kto i ile wplacil. Prawde mowiac, lecznica nie MUSI podawac nam konta, zebysmy dokonywali tam wplat, bo to dla nich tez jest pewnego rodzaju utrudnienie... Ja jestem jednak za tym, zeby pieniadze wplacac bezposrednio w lecznicy i brac pokwitowanie, albo wplacac na konto Lavini, ktora pozniej wplaci calosc na Lune. Mysle, ze takie rozwiazanie jest mniej klopotliwe i wtedy wiemu OD RAZU kto i ile wplacil a informacje mozemy udzielac na biezaco. Quote
basia Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Prawde mowiac, lecznica nie MUSI podawac nam konta, zebysmy dokonywali tam wplat, bo to dla nich tez jest pewnego rodzaju utrudnienie... Skoro chce zwrotu wyłożonej na leczenie Luny kasy to chyba raczej MUSI :roll: Quote
Maupa4 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Dyzia napisał(a):Ojoj co to się dzieje?:shake: Oj może nie ... ;) Ja myślę że wszystko pod kontrolą ... ;) Wczoraj ja byłam u Luny ale z braku dostępu do netu nie mogłam nic napisac. Moje wczorajsze informacje juz sa nieaktualne ze względu na dzisiejszą operację. Dzisiaj u Luny tak jak pisała Dorota była druga Magda ... A jutro zobaczymy ... ;) Quote
Recommended Posts