MyrkurDagur Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 gosiaaa napisał(a): (...) Merry odpoczywa teraz w ogródku :loveu: Odpoczywaj piękności, odpoczywaj ;) :loveu: Quote
stokrotka Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 MyrkurDagur napisał(a):Odpoczywaj piękności, odpoczywaj ;) :loveu: i wygrzewaj się w słoneczku...... Quote
idusiek Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 Zwracam się do Ciebie z ogromną prośbą o zagłosowanie na wolontariuszki z Ostrowi Mazowieckiej w ankiecie Krakvetu na kwiecień - głosowanie już trwa. Prosimy - każdy głos się liczy: Forum o psach i kotach Drugi raz bierzemy udział w głosowaniu, w skrócie telegraficznym napiszę tylko, że działamy fizycznie w 6 osób plus kilka kibicuje nam duchowo przed kompami. Obecnie mamy pod swoją opieką 20 psów zabranych ze schroniska w Ostrowi Mazowieckiej. W płatnym DT i hotelach oczekują na swoje nowe domki, których my zawzięcie szukamy. Szukamy z dużymi sukcesami, bo udało nam się pomóc już 50 psiakom od początku tego roku. Naszych bid przybywa, niestety – za każdym zabrany psiakiem rosną też koszty…. Pomóż nam wygrać w głosowaniu, pomóż nam nakarmić nasze pociechy ! Nasze psiaki można zobaczyć na : www.psyniczyje.pl Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro http://www.dogomania.pl/forum/f28/ostrow-maz-170-psow-zamiast-70-schronisko-jest-przepelnione-pomozmy-w-adopcjach-17010/index1250.html#post12098801 Dla tego i innych powodów, których jeszcze nie zabrałyśmy ze schroniska - Serdecznie proszę Cię o oddanie głosu na nas: http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=9625 Z góry dziękujemy za każdy głos ! Proszę również - przekażcie tą wiadomość znajomym. Dziękuję i pozdrawiam, Idusiek Quote
idusiek Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 wiosenny spacerek : i przeciąganie na słoneczku w ogrodzie : i na koniec- drzemusia :evil_lol: I JAK TU JEJ NIE KOCHAC? :loveu: Quote
idusiek Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 aktualizacja 17.04.2009 wszystki dotychczasowe wpłaty ma Merrry- łacznie z allegro, z bazarkami, ze wszystkim co opisane jako MERRY: PIĘKNA85 12 M-Y-K-M-Y-K 5 B Monika 20 KITTY1234 22 Deszcz-Kępa Anna 22 Figat Ewa 15 ANA2004 25 PSCOLA1979 35 KOMORNIK26 10 G- S Wojciech 5,99 MELKA ME 50 MONIC22 2006 12 VIOLAGP 22 J-G Danuta 5 YELLOW PATISON 7 Jedliński Kamil 10 JENDKER85 7 JENDKER85 5 CEPPELLINIA 20 K Monika 10 DARSYK 20 K Anna 30 IWI-KIWI 7 KAGA2007 7 WELAJNA 22 MAZI11111 12 WERA1984 7 NICH666 17 KAJKA 12 P Lilianna 50 S Wiesław i Grażyna 20 S Jacek 50 AZOREK16 12 soloio7 12 S Edyta 50 KSOSNOWKA 7 JOANNA-J1 7 YVONKA 50 S Hubert 5 EWELINA73 17 PATRICIA25 17 GAGATA00 12 GOLDENMAN1977 27 WIKA-W8 52 EWALEDY 10 AYAME3 7 Z Małgorzata 5 ANDULKA33 14 B Elwira 12 MICHALLINA 2005 5 Ally10 20,97 DOOMINISIAA2 7 KAMELEON8 30 OLIMPIA50 52 Bratka Agatka 15 ABAKUS67 50 AGAT21 49 REKSIO7 15 IWLAJN 70 ALAA 40 idusiek 36 SMYKU 100 Ludwiniak Ewa 40 Beka 15 C Martyna 20 D Monika 60 D Anna 20 H Marcin 15,7 Erazm 50 P Robert 200 S Julita 30 S Magdalena 50 T Marzena 20 Z Piotr 200 R Krzysztof 150 Mtf 350 podsumowanie ZEBRALISMY NA LECZENIE MERRY 2600,66 ZŁ :multi::multi: Serdecznie dziękujemy wszystkim za okazane serce ! Wszystkie wydatki podsumujemy po zdjęciu gipsu i wyjęciu śrub. Na razie : 250 Gagarnia 200 RTG i konsultacja 850 operacja 50 antybiotyki 80 USG + karma + zmiana gipsu i konsultacja a propos guzka. Quote
idusiek Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 + 10 euro od Pani doroty z Wiednia ;) a oto nowe fotki Merry, która ostatnio przyprawiła nas o niezłe nerwy- ale o tym napisze gosiaaa :oops: szczęsliwa panna... przytulaśna panna ... czujna panna.... rozmarzona panna.... Quote
rita60 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Panna wyglada bosko:multi:ale co tam nabroiła:roll: Quote
MyrkurDagur Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Śliczna dziewczyna :loveu: :loveu: :loveu: Quote
idusiek Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 rita60 napisał(a):Panna wyglada bosko:multi:ale co tam nabroiła:roll: a no nabroiła, bo miala biegunkę z krwią i wszyscy zadrżeli co to....a to po prostu niestrawnośc była. Od razu krew poszła do badania, od razu wizyta, antybiotyk i kroplówa. Ale ufff, lekarz powiedział, że ons po prostu tak ma, bo miala wczesniej biegunki, ze to mogło byc jakies naczynie peknięte albo po prostu niestrawność, bo zjadła coś innego niż zwykle. Deliktaniusia panienka jest i nie może jeść byle czego :evil_lol: Ale nastraszyła nas na maxa :oops: Quote
Qti Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 idusiek napisał(a):a no nabroiła, bo miala biegunkę z krwią i wszyscy zadrżeli co to....a to po prostu niestrawnośc była. Od razu krew poszła do badania, od razu wizyta, antybiotyk i kroplówa. Ale ufff, lekarz powiedział, że ons po prostu tak ma, bo miala wczesniej biegunki, ze to mogło byc jakies naczynie peknięte albo po prostu niestrawność, bo zjadła coś innego niż zwykle. Deliktaniusia panienka jest i nie może jeść byle czego :evil_lol: Ale nastraszyła nas na maxa :oops: A pod kątem trzustki została sprawdzona? Biegunka z krwią nie występuje ot tak sobie :razz: Quote
idusiek Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 tak ,została sprawdzona pod każdym kątem, ona po prostu musi mieć karmę light, z małą ilością tłuszczu, bo dba o linię ;) Kupy ma w porzadku, gdyby coś nie tak było z trzustką- pewnie bylaby biegunka albo koopy jak stodoły. Quote
Qti Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 idusiek napisał(a):tak ,została sprawdzona pod każdym kątem, ona po prostu musi mieć karmę light, z małą ilością tłuszczu, bo dba o linię ;) Kupy ma w porzadku, gdyby coś nie tak było z trzustką- pewnie bylaby biegunka albo koopy jak stodoły. A teścik na kliszy rtg coś pokazał? Tak najłatwiej sprawdzić trzustkę :lol: Jeśli źle przyswaja tłuszczyk to zastanawiałbym się wciąż nad trzustką. Poważnie idusiek. Nie drwię. Quote
ludwa Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Fela napisał(a):Zostawimy diagnozę lekarzom weterynarii ;) No wiesz....:roll: mi jak się czsami psuł samochód, coś burczało, silnik "dziwnie chodził" albo inne takie, to dzwoniłam do mechanika i puszczałam mu chroboty przez telefon....:evil_lol:. No i kurde, zawsze musiałam przyjechać, nie naprawi mi przez telefon..., pewnie kiepski mechanik:eviltong: Quote
Qti Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 ludwa napisał(a):No wiesz....:roll: mi jak się czsami psuł samochód, coś burczało, silnik "dziwnie chodził" albo inne takie, to dzwoniłam do mechanika i puszczałam mu chroboty przez telefon....:evil_lol:. No i kurde, zawsze musiałam przyjechać, nie naprawi mi przez telefon..., pewnie kiepski mechanik:eviltong: Albo kiepski samochód, albo kiepsko opisywałaś usterki, albo ci się wydawało - te manie prześladowcze ,albo może lepiej na złom? Co do diagnozy lekarzy weterynarii - chciałem pomóc ale wy jak zwykle wiecie lepiej. Tylko dlaczego na waszych eksperymentach mogłyby ucierpieć psy? Wiem, że jest prosty test na trzustkę, wiem że skuteczny. Nie jest normalne, że pies "tak ma, bo taka delikatna". Należy znaleźć przyczynę i ją zlikwidować. Lekarze weterynarii, podobnie jak lekarze leczący ludzi też się mylą, też mają lepsze i gorsze dni, też mogą o czymś zapomnieć. Jeśli ktoś wam oferuje podpowiedź to lepiej z niego zrobić głupka? Po raz kolejny wystawiacie sobie świadectwo - najgorsze. Quote
beka Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Qti napisał(a):? Wiem, że jest prosty test na trzustkę, wiem że skuteczny. . A jaki to test?? Quote
Qti Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 beka napisał(a):A jaki to test?? Na kliszę rtg należy nanieść odrobinę kału danego psa i naświetlić promieniami rtg. Jeżeli z trzustką jest coś nie tak próbka świeci. Tak miał robione próby mój pies. Próbka zaświeciła i wtedy zaczęliśmy robić kosztowne i wnikliwe badania. Quote
Soema Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Qti napisał(a):Na kliszę rtg należy nanieść odrobinę kału danego psa i naświetlić promieniami rtg. Jeżeli z trzustką jest coś nie tak próbka świeci. Nie słyszałam o tym... ciekawe czy mój wet zna taki sposób, bo póki co jest doskonały w naciąganiu. :roll: ile takie badanie kosztowało? Quote
Qti Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Soema napisał(a):Nie słyszałam o tym... ciekawe czy mój wet zna taki sposób, bo póki co jest doskonały w naciąganiu. :roll: ile takie badanie kosztowało? To było ze 2 lata temu i zapłaciłem 20 zł. Jest to prosty i tani sposób. Mój wet powiedział, że sqteczny i prawdziwy. Tyle, ze to zwykły wet z małej mieściny, nie renomowanej lecznicy. Jednak dla mnie najlepszy. Żałuję, że przez emigrację straciłem szansę na częstsze z nim kontakty. Quote
beka Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Nie słyszałam o takiej metodzie. Ostanio jak diagnozowałam psa, to najpierw kał na obecność tłuszczu a potem krew... Myśle że niepotrzebnie się unosisz. W większosci przypadków trudno wymusić na wetach swój sposób leczenia czy diagnostyki.... Quote
ludwa Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Quti, tyś spec widzę w każdej dziedzinie. Weterynaria, mechanik samochodowy, psychoanaliza. Chłopie, gdzieś ty był jak cię nie było?:evil_lol: Quote
Qti Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 [quote name='ludwa']Quti, tyś spec widzę w każdej dziedzinie. Weterynaria, mechanik samochodowy, psychoanaliza. Chłopie, gdzieś ty był jak cię nie było?:evil_lol: LU2 :loveu: Tam gdzie ty nigdy nie dojdziesz. Żyję trochę na tym świecie, psy mam i kocham od zawsze, autem jeżdżę od 17 roq życia, więc i w warsztatach bywam - jestem pasjonatem pewnej marki i te auta naprawiam i rekonstruuję sam. Co do psychoanalizy - człowiek spotyka różne ciężkie przypadki i musi pracować nad swoją psychiką by do nich nie dorównać. A teraz pyszczq może napiszesz co byś poradziła w sprawie Merry, bo jak na razie to bardziej cię moja osoba interesuje, a ja już zajęty jestem, więc daruj sobie pytania o mnie. Nie jest to tematem wątq. Tematem jest Merry i to jak jej pomóc. Wyraziłem zaniepokojenie o jej trzustkę, napisałem o tanim i sqtecznym teście a ty co? Zadzwoniłaś choć do jakiegoś weta żeby o to spytać? Beka - ja napisałem o najtańszym sposobie sprawdzającym sens pakowania się w koszty, jakie niosą za sobą specjalistyczne badania. Przy tej metodzie pies nie cierpi niepotrzebnie - nikt krwi mu nie pobiera, dopiero wtedy gdy naprawdę potrzeba. Wiem, ze trudno zmusić weta do tańszych metod diagnostyki. Myślę, że wszyscy wiemy ;) Quote
idusiek Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 Przepraszam , ale o Heidi pisz na wątku Heidi ( patrz moj podpis) - tu jest wątek Merry :p Quote
ludwa Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Co do psychoanalizy - człowiek spotyka różne ciężkie przypadki i musi pracować nad swoją psychiką by do nich nie dorównać. Swięta racja i dlatego sobie nie podyskutujemy, wróbelku drogi:loveu: bardziej cię moja osoba interesuje, a ja już zajęty jestem, więc daruj sobie pytania o mnie Nie wątpię, z R. musi być cudownie:evil_lol:, po prostu zazdroszczę.Serdecznie pozdrawiam i miłego dnia życzę Quote
Recommended Posts