idusiek Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 tak dokładnie....dlatego ma zakaz jezdzenia od tego znalezienia 2 psów jednego dnia tamtymi drogami ;) Quote
gosiaaa Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 He he...no właśnie..narazie się nie wybieram do Ostrowi..choc pewnie niebawem będzie taka potrzeba.. Pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się znaleźć 2 psy w ciągu dwóch godzin :-o Merry czuje się dobrze :-) to czyścioszka, zalatwia sie na spacerkach, myje się, zupełnie jak kotek. Jak ma nasypaną suchą karmę, to nie interesuje się nią bardzo...woli jak przynosze jej słoik z ciepłym jedzonkiem :-) juz doskonale wie kiedy jej szykuje, stoi przy mnie, przestępuje z łapy na łape i się oblizuje. Zajada z apetytem, a potem sie kładzie przy mnie i sie miziamy :-) liże mnie po rękach, daje łapy, jest słodka! :loveu::loveu::loveu: Pani u której Merry teraz mieszka bierze ja do ogródka, Merry leży sobie na trawce i się wygrzewa na słońcu :-) pani bardzo lubi Merry...:-) Wydaje mi się, że coraz lepiej chodzi na tej poskładanej nodze, jeszcze kuleje, ale wyraźnie widać, że zabieg dał jej wreszcie ulgę.. Za kilka dni jedziemy na zdjęcie jednej częsci gipsu ze śródstopia. Zrobie na dniach jakieś nowe fotki dla ciotek :-) Quote
idusiek Posted April 2, 2009 Author Posted April 2, 2009 no własnie własnie. nowe fotki szczesliwej Merry na trawce by sie przydały :cool3: Quote
idusiek Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 o. są i fotki :) nasza księzniczka się wygrzewa dooopkę słoneczku :loveu: Quote
idusiek Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 gosiaaa super foty, bardzo Ci dziękujemy za tak wspaniałą opiekę, dzieki której Merry tak szybko dochodzi do siebie :multi::multi::multi: Quote
gosiaaa Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 To sama przyjemność dbać o tak wspaniałą sunię, z takim charakterem :loveu: dzis spędziłyśmy prawie cały dzień razem :-) Po weekendzie ok. środy jedziemy na kontrole do weta i musze pokazać mu guzek, który dziś wyczułam koło sutka, jest ruchomy, ale dość twardy. Mam nadzieje, że to nic poważnego, ale pewnie będzie do wycięcia.. Zaraz ide do niej z ciepłą kolacją :lol: Merry pozdrawia wszystkie ciocie. Quote
Niuni&Pupi Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 I cioteczki pozdrawiają Merry. Piękna z Ciebie dziewczynka sunieczko :loveu: Powodzenia na kontroli! Quote
Soema Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 stokrotka napisał(a): A jak wspaniale się uśmiecha. :loveu: To chyba największa nagroda :) Quote
iwlajn Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Przepraszam za offa, ale Idusiek zajrzyj proszę na swój wątek bazarkowy. Quote
gosiaaa Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Merry jest w dobrej formie, obecnie wiekszość dnia spędza w ogródku i sie wygrzewa :-) Chciałam jej zdjąć juz kołnierz na dobre, bo szew ładnie sie zarósł, ale panna nadal bardzo sie nim interesuje i zaczyna sie do niego dobierać zębami...więc poczekam jeszcze ze 3 dni..pewnie ja swędzi, ale nie chce, żeby sobie rozdłubała.. Obecnie "pracuje" nad tym ,żeby mogła zostać u tej pani na stałe...miałaby naprawdę fajnie..no i mnie pod ręką :-) Kocham tą sukę..zapewne więszość z Was wie co znaczy znaleźć psa, uratować mu życie i każdego dnie widzieć w jego oczach tą wdzięczność i miłość :loveu::loveu::loveu: Bardzo mi przykro z tego powodu, że nie mogę mieć jej u siebie w domu..ale nie ma szans na porozumienie się Merry z moja suką :-( To jest dla mnie straszne...jak nadejdzie ten dzień, że ktoś ją zaadoptuje, to będzie dla mnie tragedia :-( ale Merry jest objęta specjalnym immunitetem ;) i poza granice Wawy jej nie oddam, kontrola musi być :-) Quote
rita60 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 gosiaaa:calus:to za twoj ostatni post,jestes wspaniala osobka i Merry cie na pewno nie zapomni,wymiziaj ten cudny pycholek od cioteczki Rity:p Quote
idusiek Posted April 6, 2009 Author Posted April 6, 2009 noga na nogę :cool3: a to ja - Merry :loveu: a ku ku i wiosenny buziczek z ciocią gosiaaaa :loveu::loveu::loveu: Quote
MyrkurDagur Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Prześliczne zdjęcia :loveu: Prześliczna Merry :loveu: Quote
idusiek Posted April 9, 2009 Author Posted April 9, 2009 Pannica fajna ,tylko brac i kochac. dzisiaj jedzie na zdjęcie gipsu i obaczenie tego nieszczęsnego guzka na cyckach....:roll: Quote
gosiaaa Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Zdam relacje po wizycie. jesteśmy umówione w lecznicy między 13 - 14. pewnie bedzie trzeba sie nastawic na następny zabieg.. Quote
gosiaaa Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Mam najnowsze wiadomości, że Merry juz urzęduje u pani w domu..:cool3: ma zostawione otwarte drzwi, więc chodzi sobie gdzie chce i na ogródek oczywiście też wychodzi. Quote
gosiaaa Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 A więc: Merry była dzis na kontroli i ogólnie jest wszystko w porządku. Wet zbadał palpacyjnie miejsce po operacji i powiedział, że nie wyczuwa żadnych zmian..druty są umieszczone w kanałach kości..nadal musi miec ograniczony ruch, bo jak coś sie w środku przesunie, to będzie sie potem dłużej goić. Gips na śródstopiu ma cały czas, zmienił tylko i bardziej usztywnił dolną część. Gips tez jest na 6 tyg. Pomacał tego guzka koło sutka i powiedział, że musze go kontrolować, jeśli będzie szybko sie powiekszał, to trzeba będzie usuwać..i tez nie wiadomo czy wystarczy go tylko wyłuskać..bo jak jest połączony limfatycznie, to już będzie większy zabieg. Poza tym jak narazie tez nie wiadomo czy ewentualnie mozna by było połączyć ten zabieg ze sterylką. To juz oceni chirurg. Merry odpoczywa teraz w ogródku :loveu: Quote
Recommended Posts