caryca26 Posted May 28, 2012 Posted May 28, 2012 Buka już praktycznie też tylko pojedzie dopiero za m-c bo tak pasuje z transportem. Quote
Sabina02 Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 martka1982 napisał(a):Zdenek i Viena adoptowane wczoraj a Pablo trochę wcześniej:) caryca26 napisał(a):Buka już praktycznie też tylko pojedzie dopiero za m-c bo tak pasuje z transportem. Uaktualnilam Tablice, tylko Buke jeszcze zostawilam zeby nie zapeszyc. :) Quote
martka1982 Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 swieta, bibi i euro w domach:) Saper ma ponoć padaczkę ale nie wiem czy ktoś to wywnioskował bo widział atak czy został zdiagnozowany czasem atak może mieć dość błahe przyczyny, więc naprawdę nie wiem Quote
Sabina02 Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 martka1982 napisał(a):swieta, bibi i euro w domach:) Saper ma ponoć padaczkę ale nie wiem czy ktoś to wywnioskował bo widział atak czy został zdiagnozowany czasem atak może mieć dość błahe przyczyny, więc naprawdę nie wiem Uaktualnilam Tablice. :) O padaczce Sapera nie bede pisac w ogloszeniu. O tym mozna delikatnie powiedziec w razie gdyby ktos zainteresowany dzwonil lub pisal w jego sprawie. :) Quote
Ag_konin Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Ma zdiagnozowaną padaczkę, wystarczyło spytać. Quote
martka1982 Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Ag_konin napisał(a):Ma zdiagnozowaną padaczkę, wystarczyło spytać. jakie miał badania? jakie są przyczyny padaczki? Quote
martka1982 Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 martka1982 napisał(a):jakie miał badania? jakie są przyczyny padaczki? nadal pytam:) Kioto i Kesi w domach. Asti i Czandra są po sterylkach wstawię młode trzpioty, bo jest miot aż na 28 łap! Quote
NikaEla Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 (edited) Na wątku Wrocławskim jest taki wpiskora78 napisał(a):mam pania z wrocka chetna na duzego psa, onkowatego, mixa. do roku. dom z ogrodem. w domu 12letni astek. pani zawsze 3 psy miala, wiec bedzie brac 2, ale teraz najpierw onkowaty mlody. pani myslala o psie ode mnie, ale okazal sie za maly. pani jest po wlamaniu i boi sie wizyty od wolontariusza, ale ktos z tozu juz bylby na wizyte ok. pani juz byla wczoraj w schronie. moze ktos scislej jej na maila psa ze schronu podesle, albo macie na hotelu spelaniajcego kryteria? pani moze pojechac po psa iles tam km.kora78 napisał(a):pewnie, jak nie znajdzie w schronie, to poprzeczke opusci, czyli wiek zwiekszy, plec, itp. ogolnie pies ma byc domowo-budowy. ma mieszkac w domu, a w czasie nieobecnosci ludzi siedziec w ogrodzie z buda. budy sa 2, pies 1 w tej chwili. ogrod to sama trawa, pod psy. jest ten Ast stary juz, 2 dodatkowe niedawno zmarly w niewielkim odstepie czasu i ast jest smutny. pies z dluzsza sierscia, nie taka krociutka. cos jak DON, ale moze byc kundelkowaty. czarny podpalany chyba najchetniej. nie macie duzych, mlodych kundelkow z dluzsza sierscia? ? We Wrocławiu ani w Wałbrzychu nie ma odpowiedniego psa Może u was jest??? Edited June 14, 2012 by Nikaragua Quote
martka1982 Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 raczej nie pomogę jest HAST 5 letni, duży MILOSZ również 5 letni Piękna KAMCZATKA 8 letnia, po sterylce ELBRUS 7 latek i wielki (ok.70cm) 5 latek GORAN ale czy któreś z nich zgodzi się z astem to tego nie wiem Quote
wollygator Posted June 15, 2012 Author Posted June 15, 2012 MŁODZI: Kinga - urodzona w czerwcu 2010 roku. Larysa ma około roku (ur. czerwiec 2011r.). Jej wysokość - 50 cm w kłębie. Szaman (ur. w 2009r.) - 50 cm w kłębie. Magnuś ma ok. 3 lat (ur. maj 2009r.). Jego wzrost to około 55 cm w kłębie. Szeryf ma ok. 50 cm w kłębie. Ma około 2 lat (ur. styczeń 2010 r.) Buczer urodził się w grudniu 2010 roku, jego wysokość to około 55 cm w kłębie. Quote
NikaEla Posted June 15, 2012 Posted June 15, 2012 Przekazałam do kora78 na jej wątek: http://www.dogomania.pl/forum/threads/173705 Quote
Sabina02 Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Kioto, Kesi wymienione w Tablicy na Elzbietke i Wazniaka. Dudus jeszcze jest w pierwszym poscie, wiec pozwolilam sobie wymienic go na Kamczatke, bo ona jest po prostu cudna i trzeba ja pokazac swiatu!!! :loveu: Quote
martka1982 Posted June 17, 2012 Posted June 17, 2012 Sabina02 napisał(a):Kioto, Kesi wymienione w Tablicy na Elzbietke i Wazniaka. Dudus jeszcze jest w pierwszym poscie, wiec pozwolilam sobie wymienic go na Kamczatke, bo ona jest po prostu cudna i trzeba ja pokazac swiatu!!! :loveu: i dobrze zrobiłaś:) ona jest naprawdę piękna i wielka! naprawdę duże z niej psisko...zainteresowania żadnego zapewne ze względu na wiek, możesz dopisać,że ładnie chodzi na smyczy, jest towarzyska Quote
Ag_konin Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Proszę nie ogłaszać szczeniaków (i nie tylko) przed zakończeniem 14-dniowej kwarantanny. Szczeniaki mają parwowirozę, Ważniak walczy o życie, jeśli uda mu się przeżyć to ma zaklepany dom. Z resztą też nie jest dobrze. Co do Sapera to cytuję Pana Doktora, żeby nie było niedomówień: 02.06.2012r. atak padaczkowy, wenflon, relanium, płyn ringera, obserwacja, w razie ataków luminal doustnie. 12.06.2012r. od 02.06 brak ataków, pies podlega obserwacji bez podawania luminalu. Na razie jest spokój, ale zachowanie ma typowo padaczkowe. Quote
jaanka Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 Czy macie jakieś mikrosuczki , takie poniżej pięciu kilo ? Taka mała psinka wchodzi tylko w grę ze względów zdrowotnych . Nie chodzi o joreczka do torebusi ;) Quote
caryca26 Posted June 18, 2012 Posted June 18, 2012 jaanka napisał(a):Czy macie jakieś mikrosuczki , takie poniżej pięciu kilo ? Taka mała psinka wchodzi tylko w grę ze względów zdrowotnych . Nie chodzi o joreczka do torebusi ;) Muszelka jest taka malutka.Jest na pierwszej stronie. Quote
wollygator Posted June 18, 2012 Author Posted June 18, 2012 (edited) Najmniejsze/najdrobniejsze w schroniskowej grupie Bjuti Sarenka Żaneta Fuga Ryżyk Pipi Wronka Diuna Mery [quote name='caryca26']Muszelka jest taka malutka.Jest na pierwszej stronie. Edited June 19, 2012 by wollygator Quote
jaanka Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Widzę że to maluszki ale szukam takiego naprawdę mikrusika . Muszelka wydawała mi się malusieńka ale pewnie waży ponad pięć kilo . Quote
martka1982 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 nie, nie sądzę aby ważyła 5 kg, tak samo jak Diuna - ona też jest malutka Quote
caryca26 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 martka1982 napisał(a):nie, nie sądzę aby ważyła 5 kg, tak samo jak Diuna - ona też jest malutka Muszelka napewno nie ma pięciu kilo , ostatnio ją nosiłam. Quote
NikaEla Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 caryca26 napisał(a):Muszelka napewno nie ma pięciu kilo , ostatnio ją nosiłam. Najbezpieczniej to wagę przynieść (taką łazienkowa) z zważyć się z psem i bez psa. To wtedy nie będzie żadnych wątpliwości Quote
jaanka Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Na razie wstępnie się rozglądam bo jestem na etapie namawiania :). Niestety w grę wchodzi tylko taka pchełka . Im mniejsza tym lepiej . Ale to nie na zaraz . Warunki pies by miał bardzo dobre ale serce jeszcze krwawi po ukochanym psiaku . Quote
wollygator Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 (edited) Muszelka idzie już do domu. Diuna ma 5,5 kilo Drobniejsza jest Pipi i Bjuti Edited June 19, 2012 by wollygator Quote
jaanka Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 wollygator napisał(a):Muszelka idzie już do domu, Powodzenia Muszelko. Ładna jest nic dziwnego że szybko dom znalazła . Diuna to ta sunia na pierwszym zdjęciu ? Przyszły opiekun może podnosić maksimum do 5 kg , tak zaleca lekarz i im mniejszy pies tym lepiej . Quote
Recommended Posts