Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

martka1982 napisał(a):
Zdenek i Viena adoptowane wczoraj a Pablo trochę wcześniej:)

caryca26 napisał(a):
Buka już praktycznie też tylko pojedzie dopiero za m-c bo tak pasuje z transportem.

Uaktualnilam Tablice, tylko Buke jeszcze zostawilam zeby nie zapeszyc. :)

• 2 weeks later...
Posted

swieta, bibi i euro w domach:)
Saper ma ponoć padaczkę ale nie wiem czy ktoś to wywnioskował bo widział atak czy został zdiagnozowany
czasem atak może mieć dość błahe przyczyny, więc naprawdę nie wiem

Posted

martka1982 napisał(a):
swieta, bibi i euro w domach:)
Saper ma ponoć padaczkę ale nie wiem czy ktoś to wywnioskował bo widział atak czy został zdiagnozowany
czasem atak może mieć dość błahe przyczyny, więc naprawdę nie wiem

Uaktualnilam Tablice. :) O padaczce Sapera nie bede pisac w ogloszeniu. O tym mozna delikatnie powiedziec w razie gdyby ktos zainteresowany dzwonil lub pisal w jego sprawie. :)

Posted

martka1982 napisał(a):
jakie miał badania? jakie są przyczyny padaczki?

nadal pytam:)

Kioto i Kesi w domach. Asti i Czandra są po sterylkach
wstawię młode trzpioty, bo jest miot aż na 28 łap!

Posted (edited)

Na wątku Wrocławskim jest taki wpis

kora78 napisał(a):
mam pania z wrocka chetna na duzego psa, onkowatego, mixa. do roku. dom z ogrodem. w domu 12letni astek. pani zawsze 3 psy miala, wiec bedzie brac 2, ale teraz najpierw onkowaty mlody.
pani myslala o psie ode mnie, ale okazal sie za maly.
pani jest po wlamaniu i boi sie wizyty od wolontariusza, ale ktos z tozu juz bylby na wizyte ok. pani juz byla wczoraj w schronie.
moze ktos scislej jej na maila psa ze schronu podesle, albo macie na hotelu spelaniajcego kryteria? pani moze pojechac po psa iles tam km.
kora78 napisał(a):
pewnie, jak nie znajdzie w schronie, to poprzeczke opusci, czyli wiek zwiekszy, plec, itp.
ogolnie pies ma byc domowo-budowy. ma mieszkac w domu, a w czasie nieobecnosci ludzi siedziec w ogrodzie z buda. budy sa 2, pies 1 w tej chwili. ogrod to sama trawa, pod psy. jest ten Ast stary juz, 2 dodatkowe niedawno zmarly w niewielkim odstepie czasu i ast jest smutny.

pies z dluzsza sierscia, nie taka krociutka. cos jak DON, ale moze byc kundelkowaty. czarny podpalany chyba najchetniej.

nie macie duzych, mlodych kundelkow z dluzsza sierscia?

?

We Wrocławiu ani w Wałbrzychu nie ma odpowiedniego psa
Może u was jest???

Edited by Nikaragua
Posted

raczej nie pomogę
jest HAST 5 letni, duży

MILOSZ również 5 letni

Piękna KAMCZATKA 8 letnia, po sterylce

ELBRUS 7 latek

i wielki (ok.70cm) 5 latek GORAN

ale czy któreś z nich zgodzi się z astem to tego nie wiem

Posted

MŁODZI:

Kinga - urodzona w czerwcu 2010 roku.

Larysa ma około roku (ur. czerwiec 2011r.). Jej wysokość - 50 cm w kłębie.

Szaman (ur. w 2009r.) - 50 cm w kłębie.

Magnuś ma ok. 3 lat (ur. maj 2009r.). Jego wzrost to około 55 cm w kłębie.

Szeryf ma ok. 50 cm w kłębie. Ma około 2 lat (ur. styczeń 2010 r.)

Buczer urodził się w grudniu 2010 roku, jego wysokość to około 55 cm w kłębie.

Posted

Kioto, Kesi wymienione w Tablicy na Elzbietke i Wazniaka. Dudus jeszcze jest w pierwszym poscie, wiec pozwolilam sobie wymienic go na Kamczatke, bo ona jest po prostu cudna i trzeba ja pokazac swiatu!!! :loveu:

Posted

Sabina02 napisał(a):
Kioto, Kesi wymienione w Tablicy na Elzbietke i Wazniaka. Dudus jeszcze jest w pierwszym poscie, wiec pozwolilam sobie wymienic go na Kamczatke, bo ona jest po prostu cudna i trzeba ja pokazac swiatu!!! :loveu:

i dobrze zrobiłaś:) ona jest naprawdę piękna i wielka! naprawdę duże z niej psisko...zainteresowania żadnego zapewne ze względu na wiek, możesz dopisać,że ładnie chodzi na smyczy, jest towarzyska

Posted

Proszę nie ogłaszać szczeniaków (i nie tylko) przed zakończeniem 14-dniowej kwarantanny. Szczeniaki mają parwowirozę, Ważniak walczy o życie, jeśli uda mu się przeżyć to ma zaklepany dom. Z resztą też nie jest dobrze.
Co do Sapera to cytuję Pana Doktora, żeby nie było niedomówień:
02.06.2012r. atak padaczkowy, wenflon, relanium, płyn ringera, obserwacja, w razie ataków luminal doustnie.
12.06.2012r. od 02.06 brak ataków, pies podlega obserwacji bez podawania luminalu.
Na razie jest spokój, ale zachowanie ma typowo padaczkowe.

Posted

Czy macie jakieś mikrosuczki , takie poniżej pięciu kilo ?
Taka mała psinka wchodzi tylko w grę ze względów zdrowotnych . Nie chodzi o joreczka do torebusi ;)

Posted

jaanka napisał(a):
Czy macie jakieś mikrosuczki , takie poniżej pięciu kilo ?
Taka mała psinka wchodzi tylko w grę ze względów zdrowotnych . Nie chodzi o joreczka do torebusi ;)

Muszelka jest taka malutka.Jest na pierwszej stronie.

Posted (edited)

Najmniejsze/najdrobniejsze w schroniskowej grupie

Bjuti

Sarenka

Żaneta

Fuga

Ryżyk

Pipi

Wronka

Diuna

Mery

[quote name='caryca26']Muszelka jest taka malutka.Jest na pierwszej stronie.

Edited by wollygator
Posted

caryca26 napisał(a):
Muszelka napewno nie ma pięciu kilo , ostatnio ją nosiłam.

Najbezpieczniej to wagę przynieść (taką łazienkowa) z zważyć się z psem i bez psa. To wtedy nie będzie żadnych wątpliwości

Posted

Na razie wstępnie się rozglądam bo jestem na etapie namawiania :).
Niestety w grę wchodzi tylko taka pchełka .
Im mniejsza tym lepiej . Ale to nie na zaraz . Warunki pies by miał bardzo dobre ale serce jeszcze krwawi po ukochanym psiaku .

Posted

wollygator napisał(a):
Muszelka idzie już do domu,

Powodzenia Muszelko.
Ładna jest nic dziwnego że szybko dom znalazła .
Diuna to ta sunia na pierwszym zdjęciu ?
Przyszły opiekun może podnosić maksimum do 5 kg , tak zaleca lekarz i im mniejszy pies tym lepiej .