Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mysia_Zabrze napisał(a):
chyba Ania do matury intensywnie się przygotowuje ;) Taka tu cisza :roll:

Ee... do ustnej owszem ;) ale ogolnie to nie ma co wstawiac zdjec, bo i tak posty znikaja :roll:

Posted

Mysia_Zabrze napisał(a):
Posty znikaja, ale potem sie pojawiają :evil_lol: Aniu, normalnie 16 maja idziemy pić :eviltong: :diabloti:

hehe chyba za oblana mature :evil_lol:

Posted

Viekna napisał(a):
Ludzie!! Trzymam kciuki i pamiętajcie że matura to jest taki mały Pikuś i sympatyczny nawet. No może nie tak sympatyczny jak Mikuś;)

A chcesz napisać za mnie.
Jak dla mnie matura to nie żaden pikuś:shake:

Zaba jak ci tam polski poszedł?

Posted

Ci ktorzy sa juz na studiach to matura jest dla nim PIKUSIEM ;)

oczywiscie dziekuje za kciuki! :) Jutro mi się przydadza bo o 8:30 mam ustna z polaka, mam nadzieje ze to zalicze ale mam obawy ze prezentacja jest zla i ze sie zatne :)

a co do polskiego pisemnego, tekst z czytaniem do zrozumienia był dość łatwy w odbiorze, ale moim zdaniem był beznadziejny i do kitu, tylko trzy zadania były po 2 pkt. a to oznacza aby dostac jeden pkt za pozostale trzeba odpowiedziec wyczerpujaco :roll: a to czasem do najlatwiejszego nie nalezy :/ na probnej było znacznie fajniej, byly takze pytanie jak dobrze pamietam za 4 pkt.. a tak zawsze latwiej jakis ounkcik zdobyc ;/

a co do otwartej tresci, wzielam oczywiscie przedwiosnie i granice... do dziadow sie nie bralam bo nie znam historii i nie umie czytac miedzy wierszami :evil_lol: ktos kto umie to miał bardzo latwy temat, bo nie musial znac wogole dziadow...
Temat był dość łatwy w przedmiosciu sie rozpisalam o odwolałam do całego utworu bo go znałam, zreszta wystarczyło go znać do momentu śmierci matki.. a co do granicy? Nie wiedzialam wogole o czym to było :roll:zapomniałam totalnie, wiec pisalam tylko na podstawie tekstu zrodlowego :P

Ogolnie zawsze jest ze jak wydaje mi się coś łatwe i banalne, nigdy tego nie zaliczam, a jak mam jakies obawy to zawsze zaliczam bez wiekszych problemow.. wiec chyba moge zaczac sie bac ;)

Pianka, a Ty pisałas podstawę czy rozszerzenie??

Posted

Pianka napisał(a):

Jak dla mnie matura to nie żaden pikuś:shake:
Matrua to nie oikuś...matura zabija...
  • Andrzej
  • :-(

Żaba, a ty nie masz jutro angola ? u nas wszyscy pisza...

• Posted

Korenia napisał(a):
    Matrua to nie oikuś...matura zabija...
  • Andrzej
  • :-(

Żaba, a ty nie masz jutro angola ? u nas wszyscy pisza...

• Nie rozumię ?? :(

Nie ja nie piszę angielskiego, ja zdaje niemiecki :)

Posted

zaba14 napisał(a):
    Nie rozumię ?? :(

Nie ja nie piszę angielskiego, ja zdaje niemiecki :)

Ad.1. Kolega umrał :( Jego serce najprawdopodobnie nie wytrzymało takiego stresu...
    Wczoraj czytałam w necie, że jakiś chłopak się powiesił, bo bał się, że nie zda...
    Ad.2. Aha, kiedy piszesz ?

Posted

[quote name='Korenia']Ad.1. Kolega umrał :( Jego serce najprawdopodobnie nie wytrzymało takiego stresu...

Przykro mi :(

• Wczoraj czytałam w necie, że jakiś chłopak się powiesił, bo bał się, że nie zda...

ee... głupota.. :/ nie zdanie matury to nie koniec świata :roll: ja jestem nastawiona ze nie zalicze tego i jakoś nie ma mi z tym zle, pewnie bedzie mi smutno jak nie zdam, a jak zdam to bede mile zaskoczona.. ale bez przesady.. :roll: mam tylko nadzieje, ze zalicze ustna z polskiego bo ucze sie na nia juz 5 dni i poza tym nic nie robie i wkurze sie jak to wszystko pojdzie na marne :angryy:

Ad.2. Aha, kiedy piszesz ?

nie pamiętam :evil_lol:

• Posted

ten chłopak się powiesił, bo rodzice wywierali na niego ogromną presję,że ma dobrze zdać maturę, i nie wytrzymał tego. Tu winni są zbyt wymagający rodzice. potem smiercią syna szczególnie przejęci nie byli:angryy:

Posted

[quote name='zaba14']ee... głupota.. :/ nie zdanie matury to nie koniec świata :roll: ja jestem nastawiona ze nie zalicze tego i jakoś nie ma mi z tym zle, pewnie bedzie mi smutno jak nie zdam, a jak zdam to bede mile zaskoczona.. ale bez przesady.. :roll: mam tylko nadzieje, ze zalicze ustna z polskiego bo ucze sie na nia juz 5 dni i poza tym nic nie robie i wkurze sie jak to wszystko pojdzie na marne :angryy:
    Tutaj ten artykuł: http://wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=358550
    Ja sądze tak jak ty.. ale sa rozne przypadki...

Posted

"zaba14" napisał(a):
    Pianka, a Ty pisałas podstawę czy rozszerzenie??

Gdzie ja rozszerzenie:-o
    Jestem tuman z polskiego- podstawe pisałam:eviltong:

"zaba14" napisał(a):
    a co do polskiego pisemnego, tekst z czytaniem do zrozumienia był dość łatwy w odbiorze, ale moim zdaniem był beznadziejny i do kitu, tylko trzy zadania były po 2 pkt. a to oznacza aby dostac jeden pkt za pozostale trzeba odpowiedziec wyczerpujaco

Dokładnie:shake:

"zaba14" napisał(a):
    a co do otwartej tresci, wzielam oczywiscie przedwiosnie i granice... do dziadow sie nie bralam bo nie znam historii i nie umie czytac miedzy wierszami

Chociaż my nie przerabialiśmy na lekcji tej bajki o ziarenku to pisałam o tym. Sama sobie ją zinterpretowałam.
    Nie lubie porównań i mimo, ze znałam i Przedwiośnie i Granice to wolałam Dziady:p

"Korenia" napisał(a):
    Jego serce najprawdopodobnie nie wytrzymało takiego stresu...

Biedny musiał miec chore serce:shake:
    [']

"zaba14" napisał(a):
    ja jestem nastawiona ze nie zalicze tego i jakoś nie ma mi z tym zle,

A mi źle, jak nie zdam lub będe mieć za niski wynik.
    Ale wtedy będe zdawać znowu. Nie poddam się:mad:

Posted

eria napisał(a):
    ten chłopak się powiesił, bo rodzice wywierali na niego ogromną presję,że ma dobrze zdać maturę, i nie wytrzymał tego. Tu winni są zbyt wymagający rodzice. potem smiercią syna szczególnie przejęci nie byli:angryy:

Wrr.. skąd się tacu ludie biorą? :roll: mnie mówią, że się mam nie stresować i nie przejmować, bo to nie koniec świata...
    Moja koleżanka jak oblała prawo ojciec jej powiedział że się na niej zawiódł :crazyeye: a ona sama poniej nikomu nie chciała powiedzieć czy zdała, bo zawsze była nauczona ze wszystko jej w życiu wychodzi.. a jak cos się nagle sypnie to wogole sie nie odzywa i zaraz sie załamuje, nie rozumie takiego postepowania... ;/

Pianka ja dziadow nie przerabialam.. a wogole smiesznie, bo przeczytałam tresc zadania i mysle sobie "Kurde o jaka bajke z ziarnem chodzi, babka nic nam o tym nie mówiła :crazyeye:" dopiero jak sobie przeczytałam fragment tych dziadow kapnelam sie ze chodzi o ta bajke ktora jest w tekscie :lol:

Posted

zaliczylam polski dosc tragicznie ale zaliczylam ;)

dzis mialam niemiecki, ale nie bede ogladac wynikow :) jutro jeszcze gegra i wolne do 16 maja ;)

Posted

Pianka napisał(a):
    To znaczy?

Powiedz chociaz jakie pytania miałaś do prezentacji:p

dość głupie ;-) zdziwiło mnie pytanie o literature z której korzystałam :lol: babka mnie pytała co się z niej dowiedziałam :evil_lol:a że wpisałam ja zeby była to już gorzej ;) coś tam wydukałam...

Aniu wydaje mi się, że ustna jest łatwiejsza, ale za to towarzyszy jej wiele stresu :roll: a ja gdy sie stresuje, dziwnie gadam, ani płynnie ani fajnie :lol: w dodatku sie zaciełam z dwa razy bo wykułam to na pamięc, pominełam dwa cytaty :lol: przed pisemnymi wogole sie nie stresuje. Jutro gegra ;)