Mysia_ Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 ja zakończenie miałam na 8 i o 10 już wszystko miałam załatwione :p Ale z Mikusia łobuz :evil_lol: Quote
Mysia_ Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 chyba Ania do matury intensywnie się przygotowuje ;) Taka tu cisza :roll: Quote
zaba14 Posted May 3, 2007 Author Posted May 3, 2007 Mysia_Zabrze napisał(a):chyba Ania do matury intensywnie się przygotowuje ;) Taka tu cisza :roll: Ee... do ustnej owszem ;) ale ogolnie to nie ma co wstawiac zdjec, bo i tak posty znikaja :roll: Quote
Mysia_ Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 Posty znikaja, ale potem sie pojawiają :evil_lol: Aniu, normalnie 16 maja idziemy pić :eviltong: :diabloti: Quote
zaba14 Posted May 4, 2007 Author Posted May 4, 2007 Mysia_Zabrze napisał(a):Posty znikaja, ale potem sie pojawiają :evil_lol: Aniu, normalnie 16 maja idziemy pić :eviltong: :diabloti: hehe chyba za oblana mature :evil_lol: Quote
Mysia_ Posted May 4, 2007 Posted May 4, 2007 za to, że w tym roku to już będzie koniec :evil_lol: Quote
eria Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 taaaaaa matura to SYMPATYCZNY pikuś :shake: :shake: :shake: toś wymyśliła :evil_lol: Quote
Mysia_ Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 ani to sympatyczne, ani do żadnego znajomego Pikusia nie podobne ;) :evil_lol: Quote
Pianka Posted May 5, 2007 Posted May 5, 2007 Viekna napisał(a):Ludzie!! Trzymam kciuki i pamiętajcie że matura to jest taki mały Pikuś i sympatyczny nawet. No może nie tak sympatyczny jak Mikuś;) A chcesz napisać za mnie. Jak dla mnie matura to nie żaden pikuś:shake: Zaba jak ci tam polski poszedł? Quote
zaba14 Posted May 6, 2007 Author Posted May 6, 2007 Ci ktorzy sa juz na studiach to matura jest dla nim PIKUSIEM ;) oczywiscie dziekuje za kciuki! :) Jutro mi się przydadza bo o 8:30 mam ustna z polaka, mam nadzieje ze to zalicze ale mam obawy ze prezentacja jest zla i ze sie zatne :) a co do polskiego pisemnego, tekst z czytaniem do zrozumienia był dość łatwy w odbiorze, ale moim zdaniem był beznadziejny i do kitu, tylko trzy zadania były po 2 pkt. a to oznacza aby dostac jeden pkt za pozostale trzeba odpowiedziec wyczerpujaco :roll: a to czasem do najlatwiejszego nie nalezy :/ na probnej było znacznie fajniej, byly takze pytanie jak dobrze pamietam za 4 pkt.. a tak zawsze latwiej jakis ounkcik zdobyc ;/ a co do otwartej tresci, wzielam oczywiscie przedwiosnie i granice... do dziadow sie nie bralam bo nie znam historii i nie umie czytac miedzy wierszami :evil_lol: ktos kto umie to miał bardzo latwy temat, bo nie musial znac wogole dziadow... Temat był dość łatwy w przedmiosciu sie rozpisalam o odwolałam do całego utworu bo go znałam, zreszta wystarczyło go znać do momentu śmierci matki.. a co do granicy? Nie wiedzialam wogole o czym to było :roll:zapomniałam totalnie, wiec pisalam tylko na podstawie tekstu zrodlowego :P Ogolnie zawsze jest ze jak wydaje mi się coś łatwe i banalne, nigdy tego nie zaliczam, a jak mam jakies obawy to zawsze zaliczam bez wiekszych problemow.. wiec chyba moge zaczac sie bac ;) Pianka, a Ty pisałas podstawę czy rozszerzenie?? Quote
Korenia Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 Pianka napisał(a): Jak dla mnie matura to nie żaden pikuś:shake: Matrua to nie oikuś...matura zabija... Andrzej :-( Żaba, a ty nie masz jutro angola ? u nas wszyscy pisza... Quote
zaba14 Posted May 6, 2007 Author Posted May 6, 2007 Korenia napisał(a):Matrua to nie oikuś...matura zabija... Andrzej :-( Żaba, a ty nie masz jutro angola ? u nas wszyscy pisza... Nie rozumię ?? :( Nie ja nie piszę angielskiego, ja zdaje niemiecki :) Quote
Korenia Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 zaba14 napisał(a):Nie rozumię ?? :( Nie ja nie piszę angielskiego, ja zdaje niemiecki :) Ad.1. Kolega umrał :( Jego serce najprawdopodobnie nie wytrzymało takiego stresu... Wczoraj czytałam w necie, że jakiś chłopak się powiesił, bo bał się, że nie zda... Ad.2. Aha, kiedy piszesz ? Quote
zaba14 Posted May 6, 2007 Author Posted May 6, 2007 [quote name='Korenia']Ad.1. Kolega umrał :( Jego serce najprawdopodobnie nie wytrzymało takiego stresu... Przykro mi :( Wczoraj czytałam w necie, że jakiś chłopak się powiesił, bo bał się, że nie zda... ee... głupota.. :/ nie zdanie matury to nie koniec świata :roll: ja jestem nastawiona ze nie zalicze tego i jakoś nie ma mi z tym zle, pewnie bedzie mi smutno jak nie zdam, a jak zdam to bede mile zaskoczona.. ale bez przesady.. :roll: mam tylko nadzieje, ze zalicze ustna z polskiego bo ucze sie na nia juz 5 dni i poza tym nic nie robie i wkurze sie jak to wszystko pojdzie na marne :angryy: Ad.2. Aha, kiedy piszesz ? nie pamiętam :evil_lol: Quote
eria Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 ten chłopak się powiesił, bo rodzice wywierali na niego ogromną presję,że ma dobrze zdać maturę, i nie wytrzymał tego. Tu winni są zbyt wymagający rodzice. potem smiercią syna szczególnie przejęci nie byli:angryy: Quote
Korenia Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 [quote name='zaba14']ee... głupota.. :/ nie zdanie matury to nie koniec świata :roll: ja jestem nastawiona ze nie zalicze tego i jakoś nie ma mi z tym zle, pewnie bedzie mi smutno jak nie zdam, a jak zdam to bede mile zaskoczona.. ale bez przesady.. :roll: mam tylko nadzieje, ze zalicze ustna z polskiego bo ucze sie na nia juz 5 dni i poza tym nic nie robie i wkurze sie jak to wszystko pojdzie na marne :angryy: Tutaj ten artykuł: http://wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=358550 Ja sądze tak jak ty.. ale sa rozne przypadki... Quote
Pianka Posted May 6, 2007 Posted May 6, 2007 "zaba14" napisał(a):Pianka, a Ty pisałas podstawę czy rozszerzenie?? Gdzie ja rozszerzenie:-o Jestem tuman z polskiego- podstawe pisałam:eviltong: "zaba14" napisał(a):a co do polskiego pisemnego, tekst z czytaniem do zrozumienia był dość łatwy w odbiorze, ale moim zdaniem był beznadziejny i do kitu, tylko trzy zadania były po 2 pkt. a to oznacza aby dostac jeden pkt za pozostale trzeba odpowiedziec wyczerpujaco Dokładnie:shake: "zaba14" napisał(a):a co do otwartej tresci, wzielam oczywiscie przedwiosnie i granice... do dziadow sie nie bralam bo nie znam historii i nie umie czytac miedzy wierszami Chociaż my nie przerabialiśmy na lekcji tej bajki o ziarenku to pisałam o tym. Sama sobie ją zinterpretowałam. Nie lubie porównań i mimo, ze znałam i Przedwiośnie i Granice to wolałam Dziady:p "Korenia" napisał(a):Jego serce najprawdopodobnie nie wytrzymało takiego stresu... Biedny musiał miec chore serce:shake: ['] "zaba14" napisał(a):ja jestem nastawiona ze nie zalicze tego i jakoś nie ma mi z tym zle, A mi źle, jak nie zdam lub będe mieć za niski wynik. Ale wtedy będe zdawać znowu. Nie poddam się:mad: Quote
zaba14 Posted May 6, 2007 Author Posted May 6, 2007 eria napisał(a):ten chłopak się powiesił, bo rodzice wywierali na niego ogromną presję,że ma dobrze zdać maturę, i nie wytrzymał tego. Tu winni są zbyt wymagający rodzice. potem smiercią syna szczególnie przejęci nie byli:angryy: Wrr.. skąd się tacu ludie biorą? :roll: mnie mówią, że się mam nie stresować i nie przejmować, bo to nie koniec świata... Moja koleżanka jak oblała prawo ojciec jej powiedział że się na niej zawiódł :crazyeye: a ona sama poniej nikomu nie chciała powiedzieć czy zdała, bo zawsze była nauczona ze wszystko jej w życiu wychodzi.. a jak cos się nagle sypnie to wogole sie nie odzywa i zaraz sie załamuje, nie rozumie takiego postepowania... ;/ Pianka ja dziadow nie przerabialam.. a wogole smiesznie, bo przeczytałam tresc zadania i mysle sobie "Kurde o jaka bajke z ziarnem chodzi, babka nic nam o tym nie mówiła :crazyeye:" dopiero jak sobie przeczytałam fragment tych dziadow kapnelam sie ze chodzi o ta bajke ktora jest w tekscie :lol: Quote
zaba14 Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 zaliczylam polski dosc tragicznie ale zaliczylam ;) dzis mialam niemiecki, ale nie bede ogladac wynikow :) jutro jeszcze gegra i wolne do 16 maja ;) Quote
eria Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 gratuluję zdanego polskiego ustnego :multi: bo to najgorsza część matury:shake: Quote
Pianka Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 To znaczy? Powiedz chociaz jakie pytania miałaś do prezentacji:p Quote
Mysia_ Posted May 9, 2007 Posted May 9, 2007 Ja polski ustny zaliczałam na 75% ;) Aniu, slyszałam jak was załatwili na tej maturze.... :shake: Quote
zaba14 Posted May 9, 2007 Author Posted May 9, 2007 Pianka napisał(a):To znaczy? Powiedz chociaz jakie pytania miałaś do prezentacji:p dość głupie ;-) zdziwiło mnie pytanie o literature z której korzystałam :lol: babka mnie pytała co się z niej dowiedziałam :evil_lol:a że wpisałam ja zeby była to już gorzej ;) coś tam wydukałam... Aniu wydaje mi się, że ustna jest łatwiejsza, ale za to towarzyszy jej wiele stresu :roll: a ja gdy sie stresuje, dziwnie gadam, ani płynnie ani fajnie :lol: w dodatku sie zaciełam z dwa razy bo wykułam to na pamięc, pominełam dwa cytaty :lol: przed pisemnymi wogole sie nie stresuje. Jutro gegra ;) Quote
Recommended Posts