Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękujemy za pozdrowienia :)
Zagapiłam się z zamówieniem karmy dla Miyi...i musiałam jechać do sklepu stacjonarnego... paranoja za zwykłego royala chcieli 67euro... kupiłam 2kgkarmy James Wellbeloved i muszę zamówić Josere z neta :P :P przyszła do nas piłka i obróżka z rogza :P a w sobotę lecimy z TZtem do PL na komunię ;)

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zaba14 napisał(a):
Dziękujemy za pozdrowienia :)
Zagapiłam się z zamówieniem karmy dla Miyi...i musiałam jechać do sklepu stacjonarnego... paranoja za zwykłego royala chcieli 67euro... kupiłam 2kgkarmy James Wellbeloved i muszę zamówić Josere z neta :P :P przyszła do nas piłka i obróżka z rogza :P a w sobotę lecimy z TZtem do PL na komunię ;)

Miyka leci z Wami?

Posted

Mieszkamy z siostrą mojego faceta i ona zawsze z nią zostaje jeśli z nami nie leci ;) ew. jeśli zdarzają sie wspólne wakacje to myślimy co zrobić z psem ;) zawsze była u znajomych ale teraz chyba wyjeżdzają do Niemiec wiec będziemy się martwić później :P a siostra mojego Tzta bez problemu nadaje się na opiekuna staffika ;) nawet jak ma dziecko do pilnowania... :D Poza tym lecimy tylko na 4 dni i tak jak Vectra napisała nie wsadziłabym jej do loku bagażowego.. wolałabym spędzić 3 dni w samochodzie z nią niż martwić się co ona przeżywa pod pokładem ;) nie wspominając, że chyba tylko LOT zabiera zwierzęta :D i to nie z naszego najbliższego lotniska ;)

Posted

No ja raczej też bym tego swoim ciapkom nie zrobiła. Jakie to cholernie niesprawiedliwe, że te kurduple mikro mogą latać w kabinie a te, co już nieco bardziej psa przypominają nie mogą.. Z promami też lipa, bo albo pies ma zostać w samochodzie albo może iść do "hoteliku" gdzie z tego co wyczytałam, bród i hałas..
Co do tego jaka linia lotnicza zabiera zwierzaki to się nie wypowiem, bo nie wiem dokładnie, wiem tylko, że cena za lot zwierzaka też jest "oszałamiająca"

Posted

to nie jest kwestia sprawiedliwości , tylko bezpieczeństwa lotu.
a pieski małe do bodaj 10 kg z kontenerkiem , też nie śmigają po pokładzie ani na kolanach , tylko muszą siedzieć w klatce

na promie w samochodzie ? absolutny zakaz jest by żywe coś było na pokładzie gdzie są auta ...
dużo zależy od promu , bo ja akurat podróżowałam z psem promem i siedział ze mną w kabinie .... sralnik dla psów jest przygotowany
tylko nie wsie promy są przystosowane do przewozu zwierząt

Posted

no ja czytałam, że na promie do UK psy mają być w samochodzie, w klatce lub własnie w tym hotelu ( jak się dobrze postarasz to psa przemycisz do kabiny). A maluchy wraz z kontenerem bodajże do 8 kg na pokładzie samolotu. Teoretycznie powinny być całą drogę w kontenerku ale po starcie spokojnie można je wyjąć i wziąć na kolanka z tego co czytałam ;) sama nigdy nie leciałam ze zwierzakami więc nie wiem.

poza tym nawet nie wiem czy mogłabym Huntera do UK przytachać bo tu jakieś śmieszne zakazy są.. pełno staffików a asta mieć nie możesz, bo pity i do nich podobne zakazane :-|

edit. właśnie znalazłam, że kanary mają wstęp na wyspy ;)

Posted

Ja płynęłam do Szwecji i psów na pokładzie było sporo. Normalnie mogły przebywać w kabinach i nikt nie miał z tym problemu.

Mój TŻ nie może się na Miyę napatrzeć :razz:

Posted

Ja też miałam na myśli podróż do Szwecji :) nic nie trzeba było przemycać. Pies był legalnie.
Lot z Hiszpanii Luftganzą ... niestety pies musiał być w kontenerze cały lot.

Tanie linie lotniczne , nie przewożą wcale psów.

PS dziwne żeby w kraju rasy , staffik był zakazany :diabloti:

Posted

YxNinaxY napisał(a):
No tak, ale dlaczego amstaff? też ma w nazwie staffordshire.. :P

ale amstaff nie jest rasą pochodzącą z Anglii :)
a nazwę zawdzięcza od tego , że pochodzi od staffika .... ma w nazwie staffordshire , ale nie ma bull :diabloti:

Posted

Vectra napisał(a):
ale amstaff nie jest rasą pochodzącą z Anglii :)
a nazwę zawdzięcza od tego , że pochodzi od staffika .... ma w nazwie staffordshire , ale nie ma bull :diabloti:

no ok, co nie zmienia faktu, że wyznaczanie jakie rasy mają wstęp to czysty idiotyzm :P

Posted

YxNinaxY napisał(a):
no ok, co nie zmienia faktu, że wyznaczanie jakie rasy mają wstęp to czysty idiotyzm :P

w wielu krajach jest zakaz posiadania asta i pita ..
wiele krajów też go zniosło ...

W Holandii od groma jest już astmanów ;)

Posted

Gdzies czytalam ze pies moze byc w kabinie na promie ;) u nas trudniej troche bo aby dostac sie do PL czekaja nas dwa promy lub jeden dlugi prosto fo Francji 11h ;) ale ja do PL nie wracam :) raczej inna zniana mi sie marzy :)

Posted

a my już z powrotem... szybko mineło ;) Miyunia jednak się stęskniła bo przez dwa dni strasznie się tuliła ;) a ona nie jest takim typem psa który uwielbia się tulić :(( no ale już jej przeszło i wróciła do swojego "ja" :)

Posted

Na promie Stena Line są specjalne wc dla psiaków.
Pies siedzi w kabinie, razem ze swoimi. Jak wracałyśmy do PL to kabina miała materac i michę dla psa, ale i tak suczka spała na łóżku :diabloti:

to nic że mało który chciał się tam załatwiać :eviltong: Jak płynęłyśmy w jedną jak i w drugą mańkę to całkiem sporo było psiaków.

Posted

YxNinaxY napisał(a):
już to widzę jak Hunter idzie robić kupkę w wyznaczone miejsce o Sanhezie już nie wspomnę :diabloti:

To raczej chodzi o siku ;) Przez 10 godzin z kupą pies wytrzyma, z siku już gorzej ;)

Posted

Powinni w takie miejsca polać siki z cieczką to każdy pies by tam zaczął lać :diabloti: jak jeden by olał to potem już by szło gładko :evil_lol:

Posted

Miya wytrzymalaby i 12h bez siku :) watpie aby zalatwils sie na promie ;) chociaz wolalabym aby sikala niz okazaliby sie ze ma chorobe morska :)))) .
Wczoraj mielismy swietny dzien , cieplo bylo i w sumie caly dzien na zewnatrz pies mi wieczorem tak padl ze nawet nie chcial isc na siku wieczorem :) no ale poranny dlugo spacer potem 2h z jajem, potem 2h na plazy biegala za kamieniami nawet plynela!!! Ale dziwny ma styl ;) bo duupa jeh wyplywa na wierzch a glowa sie podtapia ;))) no i 4km biegu i spokoj w domu :p