Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie rodzice nie chcą już zwierzaka ;) nie na 4 piętro, bez windy, już nie mają na to siły . Gdyby nie to, to być może by się zdecydowali na starszego psa z schroniska, ale gdy trzeba wyjść na zakupy, a to jeszcze do koleżanki wskoczyć i co najmniej 3 razy wyjść z psem to już za dużo .

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zaba14 napisał(a):
Nie rodzice nie chcą już zwierzaka ;) nie na 4 piętro, bez windy, już nie mają na to siły . Gdyby nie to, to być może by się zdecydowali na starszego psa z schroniska, ale gdy trzeba wyjść na zakupy, a to jeszcze do koleżanki wskoczyć i co najmniej 3 razy wyjść z psem to już za dużo .

To tak jak moi mieszkaja i tez by chcieli jakiemus dac dom i miec towarzystwo ale to 4 pietro bez windy...

Posted

Dokładnie, a moja mama jeszcze mi powtarza, że nie byłam przy starzeniu się Mikiego, a on wtedy wymagał dość dużej opieki, bo 3 razy dziennie żeby z nim wyjść to było zdecydowanie za mało, a człowiek robi się coraz starszy, i słabszy ... Jednak rodzicom nie będzie się nudzić, bo w czerwcu zostaną dziadkami ;) moja bratowa jest w ciąży więc rodzice zadowoleni :)

Miya dziś miała ekstra kolacje bo dostała mięso z owcy i indyka, wymyła aż michę :P

Posted

Dostaje surowe ;) i też się o tym nasłuchałam haha :) ale te akurat było gotowane bo zupe robiłam :P
Swoją drogą Mikuś surowego mięsa nigdy nie chciał jeść, Miya je wręcz połyka :/

Miya zjadła kilka worków po 12kg z TOTW aktualnie nie jest dostępny, ale coś mi suka połysk straciła :/, lnieje tak że musiałabym odkurzać kilka razy dziennie, kupiliśmy teraz wór puriny pro plan na delikatną skórę i sierść, suce smakuje, zobaczymy czy się sprawdzi ;)

Posted

FredziaFredzia napisał(a):
A nie doczytałam - chciałaś mi Miykę wysłać - pakuj w paczkę, kuriera wysyłaj. :loveu:
Vectra - Ty wyślij tylko jaja i boomery. :diabloti: No, możesz dorzucić plaskatego.

bez operatorów , nie da rady :diabloti:
szafę też dorzucić ? :evil_lol:

Posted

Oj tak Dawidowi i Miyi dobrze było ;) a to on mówił, że pies ma kategoryczny zakaz wchodzenia na meble... yhy... widać jak tego przestrzega haha !!

Z rana pojechaliśmy porzucać piłkę na pola, suka pobiegała, miałam iść na spacer po obiedzie, ale zaczeło padać i z Miya wylądowałyśmy pod kocem :)) spała ze mną 2godziny , nawet nosa nie wystawiła :> taka przygnębiona atmosfera, fajnie że i jej się udziela, a nie chodzi i jęczy o spacer...
Teraz palimy w kominku, a że Miya nie jest z tych psów które położą się na gołej podłodze to podstawiłam jej legowisko i... oczywiście opala sobie cycochy :))

Guest Dreaming
Posted

Jejku jak słodka ja też tak chcę :loveu:

Posted

Szafa do memłania dla Bogusia? :diabloti:

Bez szafy powiedział , że nie jedzie :diabloti:

kominek ... sama uwielbiam , więc psom się nie dziwie ... tylko ja mam marne szanse się powylegiwać , bo wszystkie dobre miejscówki zawsze zajęte :(

Posted

Szafa się przyda, Michał nie ma gdzie ciuchów wieszać jak swoje powiesiłam. :diabloti:

Ale u Was zielono!

tylko to jest taka szafa z litego drewna , wysokości 240cm , szerokości 160 cm i waży ze 300kg albo i lepiej :diabloti: mogę dołożyć gratis kredensik ... do kompletu , gabaryty podobne.