jonQuilla Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [FONT=Georgia]hm, też jestem od godziny na nogach... Salsa wystawiła nos spod kołdry tylko jak ja spod niej wychodziłam, teraz jej już nie widać...śpi w najlepsze, cała przykryta :shake:[/FONT] Quote
zaba14 Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 jonQuilla napisał(a):[FONT=Georgia]hm, też jestem od godziny na nogach... Salsa wystawiła nos spod kołdry tylko jak ja spod niej wychodziłam, teraz jej już nie widać...śpi w najlepsze, cała przykryta :shake:[/FONT] Hihi bullowate kochają ciepełko ;) przyznam się bez bicia że kilka ostatnich nosy suka spała z nami (tak normalnie wpuszczamy ja tylko nad ranem jak jedno z nas wychodzi-przyzwyczaiła sie do tego rytuału) i niestety z nią spać się nie da... jak nie walnie się w nogi że nie mogę się wyprostować to obok mnie ale nie plecami, a łapami który wbija mi w plecy... jest straszna!! :) wczoraj jak szłam spać to ją odesłałam do klatki, poszła, ale w nocy przyszła ;) z tym że jest tak kochana ze tylko raz jej zwróciłam uwagę że ma iść do siebie i zrozumiała że nie ma na co liczyć ;) ale fajne uczucie jak stoi nad Toba pies z zimnym nochalem który przytyka do Twojej twarzy i czeka aż podniesiesz kołdrę.. ;) Quote
jonQuilla Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 [FONT=Georgia]Salsa na początku tylko siedzi i patrzy, jak długo się jej nie wpuszcza to zaczyna tupać przednimi łapami a potem zaczyna pomrukiwać :shake: Wyproszenie jej z łóżka graniczy z cudem bo jest jak bumerang :mad: [/FONT] Quote
zaba14 Posted January 21, 2012 Author Posted January 21, 2012 hehe :D nieźle ;) u nas raz wystarczy ;) na całe szczęście bo by mój TZt ją chyba udusił hehe :D Quote
chita Posted January 21, 2012 Posted January 21, 2012 hihihhi no ja wlasnie cos kojarzyłam ze Miya w łozku nie spała:evil_lol: arina miala to samo, przychodzila o 4-5 nad ranem...ale potem tz byl na wyjezdzie to hulaj duszo i spalysmy razem, teraz juz nawet nie stoi z nosem nad kołdrą tylko łbem wali gdzie popadnie zeby podniesc:roll::evil_lol: a zdjecia super;) Quote
Amber Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Zazdroszczę takiego psa ;) Zarówno Jari jak i Cortina są bardzo zadowolone ze spacerku o każdej porze dnia i nocy, a już o swoje stałe spacery upominają się głośno i dobitnie. Tylko Fince z racji wieku jest wszystko jedno i muszę ją wołać do wyjścia, ale jak była młodsza to też nic nie było w stanie jej zatrzymać ;). Quote
YxNinaxY Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 opowieści o wbijaniu łap i zimnym nosie nad głową przywiodły mi na myśl Sanheza, też zawsze tak robił :P Chrustian natomiast kiedy już zagotował się pod kołdrą musiał wyleźć i położyć się na kołdrze ale koniecznie tak, bym nie mogła się ruszyć ;) Mimo, że był mały zepchnąć Go z kołdry było na prawdę ciężko ( w końcu te swoje 10 kg ważył :) ). Miyka jak zwykle piękna:loveu: Quote
zaba14 Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 Amber, Miya kocha spacery i ruch ;) toż to terrier z krwi i kości i dla mnie bardziej ona terriera przypomina jak bulla :P :P sobie pomyślałam czy by nie kupić jej obroży z obciążnikami żeby troszkę potrenowała, ale w sumie szkoda mi jej i nie wiem czy by to nie przyniosło jakiś negatywnych skutków za jakiś czas... miała też ciągnąć opony za sobą, ale to nie ten typ psa ;) iść bez celu i to jeszcze z ciężarem to nie dla niej... kocha piłkę może za nią ganiać godzinami :) i do tego chcialam obroże np, na 10-20 minut ale jednak nieee :) kocham tego mojego spaślaczka takim jakim jest, nie musi mieć mięśni hihi ;) jak się dobrze napnie to je widać hihi :) swoją drogą na zdjęciach wychodzi dość duża, oczywiście przy moim wymarzonym stafiku i tak jest duża ale mimo wszystko kiedy ludzie widzą ja najpierw na zdjęciu a potem na żywo są zdziwieni że to takie chucherko które potrafi mieć tyle siły !! :) Nie upomina się o spacery, ale gdy nie ma przez dwa dni ruchu to jest nie dio wytrzymania... :) zaczepia i to nie pozytywnie, bo szarpie za rękawy, jak się rozbryka to ciężko ją okiełznać, na pewno nie daje się tylko na psa kanapowego ;) Wczoraj była na spacerku z swoim bratem, opisywałam że on jest dość agresywny tylko w przypadku Miyi nie przejawia agresji, bo duże psy są dla niego celem... za to ta moja zołza tak go sobie ułożyła że to nie możliwe, pies który ma ochotę na jadkę z większością innych psów, Miyi pozwala na WSZYSTKO ona po nim skacze, gryzie mu uszy i fafle, a wczoraj pierwszy raz zaczeła wyrywać mu piłki z pyska, a co na to psiak? wielka radość w oczach i pogoń, fajnie się je ogląda tam w ogóle nie ma agresji, tylko Miya czasem go pogoni jak on zbliży się do jej kamienia!! :) a on grzecznie odchodzi ;) ciekawe czy tak będzie ciągle... psiaki skończyły 2 lata i 4 miesiące :) Aaa i nie pochwaliłam się w czerwcu lecę na 2 tygodnie na Kretę, a w październiku na tydzień na Teneryfę, ah... już się nie mogę doczekać teraz tylko kwestia co zrobić z psem... :P :P Quote
zaba14 Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 Kilka fotek z dziś, domowe, pościelowe, bo na dworze wieje i leje... :) Quote
FredziaFredzia Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Boskie ma plamki na pyszczku. ;) Quote
jonQuilla Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 [FONT=Georgia]pościelowe foty są super :) dodatkowo jeśli modelka ładnie pozuje no to czego chcieć wiecej :loveu:[/FONT] Quote
Vectra Posted January 27, 2012 Posted January 27, 2012 to że zdjęcia oszukują , to już pisałam dawno temu :diabloti: np mój Rekin , jest 1/3 wielkości , przeciętnego staffika , a na fotach wygląda jak monster wieloryb ... mówię o chwilach kiedy jest normalnej wagi , ale teraz mimo nadwagi , też jest nano staffikiem :D Quote
zaba14 Posted January 28, 2012 Author Posted January 28, 2012 [quote name='Vectra']to że zdjęcia oszukują , to już pisałam dawno temu :diabloti: np mój Rekin , jest 1/3 wielkości , przeciętnego staffika , a na fotach wygląda jak monster wieloryb ... mówię o chwilach kiedy jest normalnej wagi , ale teraz mimo nadwagi , też jest nano staffikiem :D hehe :D Wczoraj cały dzień mieliśmy Bąbla w domu, jego mama była w pracy ;) więc Bąbel urzędował u nas.. ale jako że mamuśka dała się namówić na babski wieczór to tylko wykąpała małęgo i spali u nas... jakie było zdziwienie Miyi że dzisiejszego ranka ZNÓW go widziała, tego to już było za wiele, przynajmniej tak wyglądał jej wzrok :P Quote
Anecioreczek Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 O matko jak ja uwielbiam takie zdjęcia !!! dwa cudne bąble :) Quote
chita Posted January 28, 2012 Posted January 28, 2012 świetne fotki z maluchem. wcale nie widać zeby go miala dosc;):) Quote
FredziaFredzia Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Miyi spojrzenie na pierwszym zdjęciu mówi samo za siebie ;) Quote
zaba14 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 FredziaFredzia napisał(a):Miyi spojrzenie na pierwszym zdjęciu mówi samo za siebie ;) Nikt nie mówił że w życiu będzie łatwo, póki co dzieci nie ma 24h na dobę więc niech się cieszy hihi :P :P byłam dziś na spacerku i spotkaliśmy dwa piękne pit bulle ;) podlotek red nos był przesłodki !! :) O 5 jedziemy na pole spotka się z bratem, poszaleją troszkę to będę mieć spokojny wieczór ;) bez jęczenia :) Quote
Ty$ka Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Witamy Miyka jest przepiękna :loveu: Bulle jakoś szczególnie mają miejsce w moim sercu, choć osobiście nie planuję ich mieć ;). Jednak jakiego nie spotkam to każdy skradnie moje serce, umieją czarować czy co :razz: Quote
patusiove Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 śliczny psiak, serdecznie pozdrawiam. Trenujecie coś? Quote
zaba14 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 patusiove napisał(a):śliczny psiak, serdecznie pozdrawiam. Trenujecie coś? owszem, cierpliwość :P :P Quote
FredziaFredzia Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 zaba14 napisał(a):owszem, cierpliwość :P :P To tak jak u mnie :diabloti: Quote
zaba14 Posted January 31, 2012 Author Posted January 31, 2012 FredziaFredzia napisał(a):To tak jak u mnie :diabloti: Ty ćwiczysz czy psy? :D :D Quote
Recommended Posts