Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

żaba kup może po prostu kantarek , nie będą się czepiać a pies będzie mógł aportować piłkę , jak nie chcesz jej męczyć kagańcem to trzeba sposobem :lol:

a Miya gryząca jajo wygląda ślicznie :evil_lol:

Posted

zaba14 napisał(a):
O.. odkryłam jak zmniejsza się foty w Gimpie ;)

Jak, jak jak?! Bo mam system ubuntu (który ma gimpa) i za każdym razem jak chcę pozmniejszać muszę wchodzić na drugi system, Windowsa i przez painta lecę zmianę obrazu... Ale aż tak mieszać to mi się nie chce.

Posted

Po otwarciu zdjęcia wchodzisz na image/ scale image / potem wpisujesz sobie ile chcesz pikseli i zaznacz ten łańcuszek bo wtedy zdjęcie zmniejsza się z każdej strony :) i scale i gotowe :) naszukałam się tego :P

Posted

lata za frisbee?czy tylko tak po ziemi goni?

Rozumiem, sytuacja z yorkiem wkurzająca, ale z drugiej strony też mnie wpienia jak idę z pierdołem a ludzie z psami luzem, bo strasznie nie lubię jak mi obcy pies do M. podbiega, ale fakt, tą babę z yorkiem to nawet bym ja pożarła :diabloti:

Posted

Night ale ja zapinam swojego psa jeśli widzę psa na SMYCZY, tu była sytuacja z samochodem, na początku psa w ogóle nie było widać... gdyby z nim szła na smyczy to albo bym sobie poszła dalej (bo moja nie podbiega jak ma piłkę) albo bym ją na te 2 minuty zapieła dla mnie to nie problem ;) ja rozumię że ludzie mogą się bać, lub po prostu po co szukać sobie problemów albo być uciążliwym dla innych ludzi, nie lubię tego, ale głupich dwunogów też nie toleruję :) jeśli ktoś idzie z psem bez smyczy i nie zapina na widok mój i mojego psa to też zazwyczaj nie zapinam bo nie ma takiej potrzeby...
Na wąskich szlakach, ludzie spacerują i bez psów i u mnie to odruchowo działa, że przywołuje psa i przypinam- oczywiście mój pies nie jest ideałem ;) ale staram się, aby było jak najmniej głupich sytuacji.. ;)

a z frisbee to jest tak, jeśli rzucę dobrze na krótki dystans to wyskakuje, ale że ja rzucać nie umię to na 10 rzutów 2 są złapane w locie, reszta zbierana z ziemi :P

Posted

wiem, wiem tylko mówię że mnie to denerwuje i tak to mogli odebrać tamci ludzie, ale ich nie usprawiedliwiam :p

W sumie to nie znam żadnego latającego stafika, więc to chyba nie jest rozrywka dla tej rasy :evil_lol:

Posted

Mnie już przeszło, ja rozumię, że ktoś się może bać, ale nikt wmawiać mi nie będzie że każdy pies danej rasy jest taki, czy owaki... ;)
co do latającychy stafików, to nie wiele można znaleźć z ładną figurą :P

moja karykaturka :) która ostatnio nie ma czasu jeść, bo siedzi tylko na dworze... :o wariatka :P

Swoją drogą, wczoraj doszły do nas dwie łańcuszkowe obroże od Gops, tak myślałam czy nie będą za małe, mimo że nbasze suki mają tyle samo cm w szyi to jednak obawiałam się o baniak mojego psa... :) i jednak za małe.. ale paczkę odebrał moj chłop który założył psu obroże, po czym nie dało się jej ściągnąć.. myślałam, że go zabije :) wieczorem ją namydliłam szamponem i jakoś poszło, ciężko bo ciężko ale zeszło :D jednak jutro mi porzełoży trochę ogniw z jednej do drugiej i będzie cacy.. :)

Posted

zaba14 napisał(a):
Po otwarciu zdjęcia wchodzisz na image/ scale image / potem wpisujesz sobie ile chcesz pikseli i zaznacz ten łańcuszek bo wtedy zdjęcie zmniejsza się z każdej strony :) i scale i gotowe :) naszukałam się tego :P

Dziękuję, przy najbliższej okazji spróbuję. :modla:

Posted

[quote name='FredziaFredzia']Dziękuję, przy najbliższej okazji spróbuję. :modla:

Nie ma problemu ;)

[quote name='Misia&Ruby']http://img705.imageshack.us/img705/2826/dsc0056rl.jpg
Ten jej uśmieszek jest cudowny :loveu: :)

No uśmiech ma cudny :P wczoraj pierwszy raz spotkała się z staficzą koleżanką, nie było zle, powiedziałabym, że nawet dobrze :) czasem było trzeba suczydła pochamować, bo zabardzo się na wzajem nakręcały :) Miyka przez swoją zawiść, nawet nauczyła się pływać, grunt aby być pierwsza przy zdobyczy... :) okropna jest :) patyk także wytargała koleżance, dobrze że obyło się bez kłótni.. :)
Mam nadzieje, ze niebawem będę miała okazje zrobić im foty :) no i łańcuszek już przerobiony, także jak nadarzy się okazja to obfocę :P

Posted

zaba14 napisał(a):
Miyka przez swoją zawiść, nawet nauczyła się pływać, grunt aby być pierwsza przy zdobyczy... :) okropna jest :) patyk także wytargała koleżance, dobrze że obyło się bez kłótni.. :)

:evil_lol:

skad ja to znam:roll::evil_lol:

Posted

Chita Twoja też taka niedobra? :)
a wygląda na taką kochaniutkąąąą... :P

Ta wariatka dziś wyskoczyła sobie przez okno... zabije ją kiedyś.. ;]