zaba14 Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Nie wiem jak szukacie mieszkania, u nas sa i strony angencji jak i taka ogólna www.daft.ie i nie zawsze jest napisane, że akceptują zwierzęta co nie znaczy że ich nie chcą ;) my mielismy o tyle teraz dobrze, że suzkaliśmy domu przez babke z agencji która nas zna z przed 3 lat jak wynajmowaliśmy u niej dwa domu... i w sumie ona się wstawiła za nas, że czyści, płaca na czas itd. itp. :) długo z nami jeżdziła po domach, i długo szukała, ale znalazła gdzie zgodzili się na kundla jak i nam się dom spodobał.. ;) pamiętam że znajomi też od niej wynajmowali, ale zmienili dom na prywatnego właściciela i ona sama do faceta dzwoniła, że ludzie są okej i warci zaufania.. ;) także szukajcie dalej, na pewno coś się znajdzie :))) Pies czub :) i nowe wdzianko :) Quote
jonQuilla Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 [FONT=Georgia]do pyszczka jej w nowym wdzianku :) w ogóle to zdjęcie mi się bardzo podoba :loveu:[/FONT] Quote
zaba14 Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Hej :) no to fajnie, że się podoba, zdjęć kilka jeszcze :P ja tu pilnuję pies z wadą kręgosłupa i bez wady :) no i nuda... i nudy ciąg dalszy... :P Schowałam dziś piłeczkę do plecaka, aby zobaczyć jak zachowa się Miyka wśród psów, no i tak jak myślałam, chętna do zabawy :) strasznie spodobał jej się czarny pudelek miniaturka :) ale to chyba dlatego, ze to on miał największą ochotę na zabawę :) Gdy Miyka ma piłeczkę to nie zwraca uwagi na psy i ludzi, a gdy któryś ją zaczepi to od razu go pogoni.... Swoją drogą, robiliśmy dwa dni temu grilla z znajomymi, wszystko fajnie, pies troszkę poszalał, w sumie nawet pilnować jej nie było trzeba, bo była grzeczna, ale do czasu, gdy nagle pojawiła się tak pijana dziewczyna, ze pierwszy raz widziałam jak mój pies reaguje agresją... :o była przestraszona :/ warczała i szczekała, musieliśmy zanieść ją do domu bo nie byłabym za nią zbyt pewna ;) a laska jeszcze bardziej i głośniej mówiła do psa... :o o tyle mnie ta sytuacja zdziwiła, że Miya kocha wszystkich, znajomych, obcych, nie ważne... ;) ale ta jakoś jej nie podeszła do gustu... Quote
eria Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 http://imageshack.us/m/845/7119/dsc0239u.jpg powiem Ci Aniu,że ta nuda to Ci najlepiej wychodzi hihihi :) cudną masz modelkę! Quote
zaba14 Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 Dziś jakoś w ogóle te zdjęcia nie powychodziły ;) pogoda jakaś do bani, słońce raz sie przebijało przez chmury, a raz zachodziło i zanim ustawiłam aparat to aura na dworze się zmieniła ;) Quote
jonQuilla Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 [FONT=Georgia]Z tą piłeczką to u nas jest identycznie. Ruda też świata poza zabawką nie widzi gdy ją ma na spacerze. Z tym że mi to odpowiada bo ona jest zaczepna i wolę żeby zamknęła się w swoim świecie niż jakby miała latać i podskakiwać do innych psów. żesz kurde....świetne :loveu: http://imageshack.us/m/845/7119/dsc0239u.jpg[/FONT] Quote
Paula03 Posted May 19, 2011 Posted May 19, 2011 Ale mnie tu dawno nie było. Miyka jak zawsze śliczna :) http://imageshack.us/m/845/7119/dsc0239u.jpg Świetnie z tą piłką ;) Quote
zaba14 Posted May 19, 2011 Author Posted May 19, 2011 W sumie z jednej strony dobrze jak pies jest na coś nakręcony, bo tak jak Twoja ruda jest szalona, tak moja chętnie skakałaby po ludziach, a mając piłkę w ręce mam nad nią władze :) Quote
Tengusia Posted May 20, 2011 Posted May 20, 2011 dziewczynka jest bezbledna i figurke tez ma super ... a fotki jak zawsze supcio :loveu: Quote
Rinuś Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 śliczna masz tą sunie :loveu: i po widokach od razu widać, że nie mieszkasz w PL :evil_lol: Quote
zaba14 Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 Wiem Polska ładniejsza ;) byliśmy dziś na plaży, plaża duża... wiało jak cholera więc nie wiem skąd wzięło się tam 4 spacerowiczów, dwie pary, jedna przyjechała zaraz po nas a kolejna za jakiś czas... i chyba komuś się nie spodobało to że pies biega bez kagańca i smyczy bo wezwał gardę :[ dostaliśmy słowne pouczenie, że pies ma mieć kaganiec bo jak będą skargi to psa zabiorą :o ciekawe dokąd.. jestem ciekawa skąd ten gliniarz był czy z naszej miejscowości czy z drugiej bo plaża jest pomiędzy... pozostają nam spacery po pobliskich polach gdzie psów jest masa i jakoś ludziom nie przeszkadza że Miya biega bez niczego, wręcz wszyscy nas znają :/ ah.. ale mnie ta sytuacja wkurzyła, bo pies biegał tylko i wyłącznie za piłką mając wszystko gdzieś :[ nikogo nie atakując :/ brrr.... ludzie to mają zryte berety, a latające duże labradory to nikomu nie zawadzają :/ dobrze że koleś nas tylko nie spisał ;) Quote
gops Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 zaba14 napisał(a):Wiem Polska ładniejsza ;) byliśmy dziś na plaży, plaża duża... wiało jak cholera więc nie wiem skąd wzięło się tam 4 spacerowiczów, dwie pary, jedna przyjechała zaraz po nas a kolejna za jakiś czas... i chyba komuś się nie spodobało to że pies biega bez kagańca i smyczy bo wezwał gardę :[ dostaliśmy słowne pouczenie, że pies ma mieć kaganiec bo jak będą skargi to psa zabiorą :o ciekawe dokąd.. jestem ciekawa skąd ten gliniarz był czy z naszej miejscowości czy z drugiej bo plaża jest pomiędzy... pozostają nam spacery po pobliskich polach gdzie psów jest masa i jakoś ludziom nie przeszkadza że Miya biega bez niczego, wręcz wszyscy nas znają :/ ah.. ale mnie ta sytuacja wkurzyła, bo pies biegał tylko i wyłącznie za piłką mając wszystko gdzieś :[ nikogo nie atakując :/ brrr.... ludzie to mają zryte berety, a latające duże labradory to nikomu nie zawadzają :/ dobrze że koleś nas tylko nie spisał ;) niestety ale taka sama sytuacja spotkala moich znajomych i mnie nawet u nas w Polsce ,a zadne z nas nie ma ttb wiec tak to juz jest , najlepszym wyjsciem dla was mysle ze bylby kantarek , jako taka podpucha ,nikt by sie nie czepial a pies moglby spokojnie aportowac pilke, tak jak ja tego uzywam . jak ludzie widza ze pies ma cos na mordzie to inaczej reaguja i nie mieli by powodu zeby wzywac garde . ale faktycznie niektorzy nie sa do konca normalni :roll: Quote
Onomato-Peja Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 http://imageshack.us/m/853/2281/dsc0247h.jpg Bardzo ładny kadr. O psie nie wspomnę. :loveu: Ale Wy macie z tą policją... Nie wiem, czy Gdynia to jakieś dziwne miasto, ale nigdy przenigdy nie dostałam pouczenia ani nikt nie zwrócił mi uwagi z powodu psa, a bardzo często jest puszczony bez smyczy i kagańca. Nawet w miejscach publicznych, gdzie niby nie może. Quote
zaba14 Posted May 24, 2011 Author Posted May 24, 2011 Mnie się też nigdy nie zdarzyło, mimo że gardziarze nieraz stawali i patrzyli jak miya biega za piłką :) , nie raz przechodziliśmy obok kontroli samochodowych na drogach i też nikt nam nic nie mówił... także zwyczajnie w świecie ludzie musieli zgłosić ze pies biega bez kagańca... bo stafik w IRL jest psem uznanym za rase niebezpieczną... zresztą owczarki niemieckie też :D :D mam o tyle nadzieje że policjant nie był z Kinsale ;) rozglądam się za kagańcem fizjologicznym ale nie wiem jak mam zbierzyć psu łeb na szerokość :O Quote
motyleqq Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 jestem w niej zakochana, a chusta stylowa, zawsze chciałam żeby mój pies nosił, takie marzenie w dzieciństwie :D Quote
gops Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 ten morderczy wyraz pyska! sama bym na sm zadzwonila :diabloti: u nas niestety po 10min noszenia chustka jest cala w blocie , zielona od trawy i w roznych niezidentyfikowanych rzeczach wiec juz nie zakladam ale Miyi dodaje uroku :lol: Quote
zaba14 Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 W chuście wygląda normalnie jak labrador :D :D :D Quote
faith35 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Wchodzę tu i widzę mojego wymarzonego psa..:) Zawsze chciałam mieć psa takiego koloru, ale trafił mi się brązowy (sunia najpierw była na DT, a potem wzięliśmy ją do siebie na stałe), ah, śliczne są te Staffordy...:P , ja osobiście mam Red Nose, ale Staffordy też są kochane :evil_lol: Quote
zaba14 Posted May 26, 2011 Author Posted May 26, 2011 Macie galerie? :> chętnie wpadnę popatrzeć na czekoladkę :P Quote
jonQuilla Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 [FONT=Georgia]faith35, po awatarze widzę że masz psa maści która mi się marzy....takie pity są cudowne, piękne i aż słów mi brak by je opisać :) też chętnie zaglądnę do Was jeśli macie galerię :eviltong: Miya się wiesza :) jaką ona ma ładną sylwetkę :loveu:[/FONT] Quote
zaba14 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 Dziś mijają dwa lata od kiedy nie ma Mikiego :((( Quote
eria Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Zobaczyłam w subskrybcjach,że napisałaś i od razu przypomniało mi się,że to 27. 3 dni przed Kreosiem :( Dla Mikusia (*) Quote
zaba14 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 Jakoś tak sie poskładało, Mikuś, Kreoś i Metka od Asi... :( tak mi się ten okres kojarzy ... Quote
Amber Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Pamiętam dobrze Mikiego i jego historie, czasem podczytywałam galerię... Ech, najważniejsze, że dożył pięknego wieku z ludźmi, których kochał. Myślę, że tak dobrze, nie miał by u nikogo :). Quote
Recommended Posts