Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fajnie że się podobają ;)
jeszcze troszkę mam z tamtego spacerku ;)

byliśmy dziś na dużej plaży suka się wyszalała ;) po kilku rzutach piłki miała już dość, bo na łąkach piłka szybko się zatrzymuje a na ubitym piachu toczy sie i toczy... :D

Posted

Miyka ma 41cm w kłębie :) musiałabym ją dla pewności zmierzyć, ale jakoś siły nie mam.... do pracy nie poszłam bo z chłopakiem mamy chyba grype jelitową czy coś.. także siedze w domu i cierpie :/ Miya ma pecha bo nigdzie dzis nie wyjdzie, tylko przed dom.... ah...

Posted

A no u nas lipa już troszkę lepiej się czuje, chociaż do toalety nie biegam co 10 minut :/ Miya nie daje w kość, o dziwo chyba czuje że źle się czuje bo zachowuje się w dla niej nienaturalny sposób ;) od samego rana leży ze mną, łeb kładzie mi na kolanach, liże ręce... ona nie jest typem pieszczocha :) a dziś jednak nie oddala się w ogóle, co już robi się męczące bo czasem nie mam jak się wyprostować ;)

z wypadu na plażę :)

Posted

zaba14 napisał(a):
A no u nas lipa już troszkę lepiej się czuje, chociaż do toalety nie biegam co 10 minut :/ Miya nie daje w kość, o dziwo chyba czuje że źle się czuje bo zachowuje się w dla niej nienaturalny sposób ;) od samego rana leży ze mną, łeb kładzie mi na kolanach, liże ręce... ona nie jest typem pieszczocha :)

:glaszcze:

Miya nie jest pieszczoch? Ja kiedyś podeszłam do ludzi z dwoma staffikami (nie mogłam się powstrzymać:evil_lol:) to takie przylepy tulaśne były i to jeszcze do obcego czlowieka:hmmmm:

Posted

chi Miya reaguje tak na obcych ludzi jak piszesz :) lubi obcych i to aż za bardzo wystarczy że ktoś do niej cmoknie to ona już cała sie trzęsie z radości :) ale w domu preferuje spanie na dole :) jeśli jesteśmy w salonie :) ew. na fotelu obok nas :) nie szczególnie między nami :) a jeśli nie śpi na dole to zaczepia do zabawy :) a że nie dajemy się często namówić to zwyczajnie idzie się położyć :) i tak oto mamy spokój bo jak się nakręci to przestawia meble :D :D także niech lepiej w domu śpi hihi :)

filmik z staficzego forum takie pokazy to chyba każdy właściciel stafika ma w domu :D
http://www.youtube.com/watch?v=HTjimbL1Pxk

Posted

Illusion napisał(a):
To ani mała, ani duża, chociaż nie wiem, jak w porównaniu do innych staffików, bo się na nich kompletnie nie znam :).

Wracaj szybko do zdrowia! ;)

wzorzec określa wzrost , max to 40,5cm :)
Emila moja jest duża , bo ma 40cm .... natomiast mój Franio 38 , Marysia 37 , Rekin 36

Posted

Vectra napisał(a):
wzorzec określa wzrost , max to 40,5cm :)
Emila moja jest duża , bo ma 40cm .... natomiast mój Franio 38 , Marysia 37 , Rekin 36

dlatego też mówie że mój szkarad jest duży :) ale co się dziwić rodowód to ma IKC a nie KC a to drobna różnica jednak jest ;) nie wiem czy z tym papierem mogłaby być wystawiana np. w Polsce... w sumie i tak nie miałam jakiegokolwiek zamiaru :) ciachnięta już jest więc święty spokój już mam :) a Twoje stadko to coś się zmniejsza :D chodzi mi o wzrost hihi :) ale fajne są takie maleńkie !! :) kiedyś pewnie sobie sprawię takiego z prawdziwego zdarzenia stafika hehe :D ale kiedy to będzie.......... :D :D na dwa psy chyba bym się nie zdecydowała :D jeden pochłania dużo żarcia, smakołyków a przede wszystkim czasu ;) a Miyka to taki psi jedynak, nie dzieli się zabawkami, wszystkie są jej :) nawet kamienie bratu zabiera :D dobrze że jeszcze nie nauczyła się mieć dwóch jednocześnie w pysku bo już kombinowała :D ale z drugiej strony to 100% więcej tego co mam teraz i z jednej strony świetna sprawa, a z drugiej strony mówię- oj nie... :D jeden wariat wystarcza :)

Ja już zdrowa ;) byłam dziś w pracy, pogoda się zepsuła, pada deszcz, uroczo.... ;) po spacerku Miyka nawarczała na sąsiadke wietnamke chyba... :) ale to oczywiście w formie zabawy wydawała dość dziwne odgłosy z czego babka się przestraszyła, ale że jej nie trawie to jakoś nawet jej nie przeprosiłam, bo o 6 rano trzaska mi drzwiami ... więc cóż... czasem jestem wredna :) ale też nie lubie jak ktoś tłucze się po domu jakby sam mieszkał... jedne drzwi, potem drugie, bieganie po schodach... :o a mieszka sama... :)