Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak to 55 najkrótsza ;)

Miya ma dzielone zabawki na te na zewnątrz i na te domowe ;) jeśli wezme jakąś domową na spacer to ew. sama moge się nią bawić :) hihi
dziś nawet się z Bilonem nie chciała bawić, nie biorę na spacer zabawek gdy ide z kumpelą bo z Miya to nigdy nie wiadomo, swoich zabawek pilnuje więc nie chce prowokować ew. kłótni ;) ale dziewucha dziś zaczeła szukać kamieni ;) bo jakoś Bilon ją mało interesował, ale kiedyś ładnie się goniły, teraz się bawią w zapasy i nie rzadko któryś krwawi.. ale ani jeden się tym nie przejmuje zbytnio .. :o

Posted

zaba14 napisał(a):
teraz się bawią w zapasy i nie rzadko któryś krwawi.. ale ani jeden się tym nie przejmuje zbytnio .. :o

Brzmi to jak walki psów :shake::mad:
Ale pogody zazdroszczę, i nie mogę się doczekać takiej u mnie

Posted

Hej ;)
Doszłam do wniosku, że w końcu moja sucz zaczyna dojrzewać ;) stała się bardziej stateczna, tzn. największy problem jaki z nią miałam to kochała wszystkich ludzi do takiego stopnia że biegłaby i skakała po nich - dlatego omijałam szerokim łukiem zagęszczone miejsca przez ludzi ;)
przed wczoraj pokusiłam się o spacer na plaże, szkoda że nie wziełam z sobą aparatu, ale przy niej to ja w takich miejscach wolę mieć oczy dookoła głowy ;) ludzie spacerowali, bawili się, a Miya miała wszystkich głęboko gdzieś ;) rzucalam jej piłkę, miała niezłą frajdę bo na piasku można się slizgać :P , ale niestety w domu okazało się że Miya ma takiego pecha z oczami że mrużyła jedno tak strasznie, że zaczeło łzawić - profilaktycznie zakropliłam bo zostały mi po ostatniej podobnej akcji.. ;) na drugi dzień miała je trochę zielone, ale dziś już jest super ;) nie ma różnicy między jednym, a drugim oczkiem. Po plaży poszłyśmy na łąkę, rzucałam suczy frisbee, jednego pas pogoniła jak zbliżył się do talerza ;) jej zabawki są tylko dla niej ;) oczywiście jak ma talerz w pysku czy piłkę to sama goni się z psami ;) przy okazji pobawiła się z jack russell terrierem ;) świetne psy ! niezmordowane jak stafiki ale za to o wiele zwinniejsze ;) mały byl tak skubany , że chciał ją po nogach podgryzać :) no i pierwszy raz widziałam poza wystawą angielskiego buldowa, piękne psy, ale jakoś marnie się ruszają ;) ;) ale robił wrażenie :) Miyka nie odważyła się do niego podejść, chyba za bardzo charczał :D
gdy rzucałam frisbee nagle zaczeło coś drapać mnie po nogach z tyłu, obram się i nie nic nie widzę, a mały pudelek tak się kamuflował dosłownie ruszał się tak jak ja :D nie przeszkadza mi takie coś jeśli jest suchu ;) i dobrze że tak też było, ale gdyby moja sucz tak zrobiła to czlowiek leżałby już na ziemi :D pani nas ładnie mineła i tylko wołała pieska, nawet nie przeprosiła ... ;) ah.. :)

Posted

ah...... czy ja ją pochwaliłam przed zachodem słońca? tak.. pochwaliłam.. ;) poszłam po kumpele na popołudniowy spacer, miała być gotowa ale oczywiście NIE, musiała jeszcze zjeść ;) a więc bilans w domu -przestraszony kot, zjedzone kocie żarcie = sraczka ;[ , rozlane kakao .. ;) a na dworze? ah....... jak super jest wytarzać się w zdechłym ptaku, próbowaliście? ja też nie .. a ponoć takie cudowne uczucie ... :D

Posted

No w końcu u Was się odezwę. Muszę przyznać, ze zaglądałam co jakiś czas i podziwiałam zarówno zdjęcia jak i uroczego staffa na nich. Kiedyś Fifka miała do czynienia z kilkumiesięcznym staffikiem i biedny nadążyć nie mógł :evil_lol:

Posted

my jakies 8 miesiecy temu spotkalismy staffika na polach , mlodziak 8 miesiecy mial tylko zabawe w glowie a moja suka raczej chciala go unicestwic
skubany byl tak szybki , energiczny ciagle robil uniki przed zebami Miski i dalej ja zaczepial :lol: a ona sie wkurzala

super sie bawia na filmiku ! jakos powoli :lol:

Posted

bo to już pod koniec spacerku ;) a Miyka miała gdzieś Bilona, bo miała misje - znaleźć butelkę ... ;)

a jednak wyszłam z psem na spacer, a teraz jeszcze bardziej umieram :/ no ale chociać do 3 wytrzyma i pojdzie już z swoim panem ;)

Posted

no tak bo nie ma to jak wytarzac się w padlinie:loveu::loveu::evil_lol:
filmik fajny, sie wyszalały psóry;)
ale to ta zawsze jest tu się za coś chwali a później przychodzi ochota do zabicia:evil_lol:

to zdrówka życzymy!!:)

Posted

super wyglądają razem, takie dwa łaciate bulliki :loveu: ostatnio jakoś okropnie mi się podoba ta rasa ;)

a tym bardziej Miyka, bo jest fajnie drobna i ma cudowne umaszczenie :loveu: