Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w PL tylko FCI jest uznaną organizacją , a na liście 11 ras , jest kilka psów których FCI nie uznało

ale tak już jest , gdy za jakąś ustawę bierze się ktoś , kto nie ma o tym zielonego pojęcia ...

chyba raczej nie mamy ustawy która by gafą nie była :hmmmm: przynajmniej te które znam , wszystkie w prosty sposób można obejść ... bo mamy takie ustawodawstwo , które ma dowolną interpretację ... wystarczy zapytać 10 urzędników , o wyjaśnienie jakiegoś przepisu , dostaniemy 10 różnych odpowiedzi ...

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a no co racja, to racja :D

a jednak kubraczek zostaje, powiększyłam dziury na nogi i już pies może ruszać się normalnie :) zachwycona może nie jest, ale rusza się ! :D przekupiona serem :D nagle potrafi chodzić na rownej powierzchni, schodzić i wchodzić po schodach, wskoczyć na łóżko.. :P wow ;) tylko jeszcze bede musiała kubraczek dopracować o tyle że jakiś paseczek na brzuch by sie przydał, aby nie wyglądał w czasie chodzenia jak peleryna batmana :)
teraz pod pachami ma wietrzniki powietrza :D ale że u nas zimno nie ma to ma nadzieje że pelerynka będzie służyć nam w deszczowe dni ;)

a to my na niedzielnym spacerku :)

Posted

[quote name='Tengusia']alez u was piekna pogoda :mdleje:
http://img11.imageshack.us/img11/2952/dsc0653qg.jpg

ah... cały dzień dziś leje, wykrakałam sobie :P hehe ;) Miya śmiga średnio zadowolona w kubraczku :D haha ;)

no i już prawie postanowione, oddaje Miyke na hotelik, mimo że znajoma proponowała pomoc w opiece nad psem wypisałam sobie plusy i minusy

plusy zostania w domu
-miejsce które zna
-ludzie których lubi

minusy
-mało ruchu
-prawie całe dnie sama w domu

plusy hoteliku
-3 długie spacery dziennie
-nie będzie zostawać sama
-ogród do dyspozycji
-wypady nad ocean

minusy
-miejsce którego nie zna
-ludzi których nie zna

ale nadal się boje ;)
jutro chyba pojade z psem zobaczyć warunki i poznać ludzi...

Posted

Hej ;)
U nas jakoś leci ;) wczoraj byłyśmy porzucać piłkę po pracy, fajnie mi się rzucało bo byłam z znajomą, a pies non stopa biegał :) biedna pod koniec już miała o wiele mniej siły a stałyśmy na górce :P hihi
Dziś nastawiłam sobie budzik na 7:50 bo o 8 mojego czasu na hbo2 leciał film "Rok pod psem" nigdy nie słyszałam, ani nie widziałam, spoko lekki film dla miłośników zwierzaków ;)
Dziś oczywiście leje, jak mam wolne to zawsze musi tak być :/ jeszcze nie byłyśmy na dworze, Miya leży przed grzejnikiem tzn. solarium i opala brzuchol ;) zaraz jej wyłącze bo mnie już jest gorąco hehe ;) nie wiem jak ona może tak blisko niego leżeć :o

wspomnienia z ładnej pogody ;)

no i kurteczka już dopasowana ;) fakt że jak ją spuściłam pod domem z smyczy to się nie ruszyła :D ale na smyczy idzie normalnie - nie rozumię ;) mój facet wychodzi z nia wieczorami i rano jeśli ja nie mam wolnego :D i wczoraj już padał deszcz wieczorem i nie chciało mi się wierzyć że poszedł z nią w tej kurtce :D mówił że fajna itp. ale nie spodziewałam się, że w niej wyjdzie hehe :)

Posted

tak jest polar pod spodem ;)
przetestowana dziś na dłuższym spacerze, właśnie wróciłam.. chyba jednak zamówie inną :D już na wymiar, ale nie wiem kurde gdzie :(

Posted

podoba mi się wspomnienie ładnej pogody, patrzę, że ostatnio na dogo coraz częściej ludzie z tęsknota spoglądają na słoneczne zielone zdjęcia ;)
u nas tez paskudnie leje, zwierzyniec wyleguje się od rana :evil_lol:

nie mam pojęcia gdzie można kurteczkę na wymiar zamówić, wiem, ze kiedyś na dogo na rzecz potrzebujących psiaków takie rzeczy robili, ale czy dalej i kto to robi nie mam pojęcia

Posted

Czyli moja to pewnie ta sama "grubosc", mam zamiasr zakladac na deszczowe dni, jest bez ocieplenia, a moja suka w deszcz cierpi okropnie ;) Tez niestety nasz jest nie do konca dobry, tu odstaje tam odstaje, na dlugosc dobry...chcialam u taks, ale ona juz nie szyje i zostal mi sklepowy...

Posted

no właśnie nasz tez odstaje, na tyłku się wywija jak powieje :/ wrr...
a tym masz chyba ten z aukcji allegro gdzie jest czerwono czarny na białym bulliku chyba? myślałam o nim ..

Posted

nasz kubrak ma takie lekke gumki przez ktore przeklada sie tylne lapki, nic nie podwiewa i nie odstaje jesli sa zalozone, arina sie szybko przyzwyczaila i dopoki brzuchol nie jest zbyt zabudowany biega w nim bez problemu;)

Posted

zaba, tak to jest 3rd-pole. Moj kubrak ma gumke na ogon wiec pewnie bardzo podwiewac nie bedzie, ale po bokach troche moze...on w ogole troche jak na innego psa szyty, dlugosc dobra, szyja dobra, klata ogromna, u Was z tego co patrze calkiem inaczej sie uklada

Posted

Witam po krótkiej przerwie ;)

Zawitała do nas wiosna ;) więc super się zrobiło, ale ponoć zimno ma wrócić :( .. wczoraj byliśmy na spacerku z Bilonkiem i pierwszy raz w życiu upadłam przez psa.. ;) psy biegały w dzikim pędzie i Bilon dosłownie we mnie wpadł :/ kręgosłup to mnie troszkę bolał ;) ale już okej :)

kilka fotek z dzisiejszego rannego spacerku ;)