gops Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 ta malpka taka sztywna? zastanwiam sie nad jej kupnem w zooplusie ale nie wyglada na taka "fajna" :) Quote
zaba14 Posted November 28, 2010 Author Posted November 28, 2010 giętka jest ;) miyka ją mamla, gryzie i póki co nic sie z nią nie dzieje ;) mamy ten mniejszy rozmiar ;) , dobrze że nie wziełam tej większej bo by pewnie zawału dostała :) no ale tak jak pisałam, ja psuje wszystkie piszczałki w zabawkach, bo głowa od tego boli ;) no i też w zooplusie kupowałam ;) W końcu Miyi kuleczki na szyi się zmniejszają :) także wizyta u weta odwołana.. uf.. :) Quote
zaba14 Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 no co Ty chcesz od tej małpki? :) fajna nie? <lol> Quote
zaba14 Posted December 1, 2010 Author Posted December 1, 2010 We wszystkich galeriach sypie śniegiem, więc i mu mamy co nie co .. :d haha Quote
gops Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 łeeeeee taki snieg to sie nie liczy :evil_lol: ale jak slonecznie macie! :lol: Quote
jonQuilla Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [FONT=Georgia]u nas tyle samo :multi: też takie prześwity mamy :) :loveu::loveu::loveu: http://img152.imageshack.us/img152/6611/dsc0100i.jpg[/FONT] Quote
fioneczka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 http://img152.imageshack.us/img152/6611/dsc0100i.jpg pfffff to jest śnieg :eviltong: u nas krótkołapnych z zasp nie widać ... tylko ogony sterczą nad zaspami czasem ;) a tak poważnie to macie super pogodę ... troszkę śniegu i słoneczko ... super Quote
zaba14 Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Cześć Fioneczka :) Pogoda nie do końca taka super, bo w południe jest odwilż , a o 18 zaczyna się ślizgawica na drogach, oni tutaj na taką pogodę nie są w ogóle przygotowani :/ szkoły pozamykali do odwołania :o bo troszkę śnieg posypał :o ludzie robią zakupy na potęge bo przeciez i sklepy się pozamykają, jest taki ruch w sklepach że masakra :o domy w ogóle nie są tu ocieplane, jakieś marne budownictwo :( zapowiadali w Cork -10stopni i wszyscy panikują .. kupiliśmy 3 dni temu grzejnik gazowy, bo ogrzewanie mamy na prąd, i niestetety mamy tak zimno w domku że brrr.. a rachunki wysokie :D za to ten mały grzejniczek daje tyle ciepła że można się usmażyć :) Miya w pierwszy dzień to przed nim leżala i się grzała, a od wczoraj się go boi, więc rano ją wziełam i faszerowałam przy nim psimi czekoladkami i już grzejniczek jest cacy, znów przed nim leży .. :D coś mi weszło między zęby .. Quote
Agnes Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Jaka Miya ma skromna wykalaczke:evil_lol: Niestety Irlandia Anglia i wiele innych krajow nie jest przygotowana na zime, tam snieg nie pada:eviltong: to i paraliz nastaje. Ale nie martw sie, PL tez sparalizowana:evil_lol: Miasta slabo odsniezane, drogi miedzykrajowe czesto stoja, ludzie pokonuja 300 km przez 13h, 9 km przez 1,5h i tak dalej:lol: Quote
zaba14 Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Śmiałam się z tego że chociaż IRL nie przygotowana bo śnieg tutaj to raczej rzadkość, ale Polska? co roku te same jaja :D oglądałam wiadomości o tych korkach :/ jakaś masakra :)) Quote
Czarna_Owieczka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 W Polsce co roku zima 'zaskakuje' jakby to było coś nieprawdopodobnego :lol: Ja tam lubię zimę, zima jest piękna, ale wtedy kiedy jest lekki mrozik i dużo śniegu oraz kiedy dobrowolnie wychodzę na dwór, a nie z przymusu muszę czekać i marznąć na wietrze czekając na autobus 40 minut :lol: U nas w poniedziałek było tak, ze autobus który jeździ normalnie co 10 minut, przyjechał po 1,5 godziny, a trasę którą zazwyczaj jadę jakieś 10-15 minut, dojazd zajął mi 2 godziny ;) Quote
chita Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 http://img23.imageshack.us/img23/466/dsc0180izn.jpg :evil_lol::evil_lol::evil_lol: dłubie w zębach i jeszcze piątaka przybije:evil_lol: co do zimy...ehh uwielbiam w weekendy;) Quote
Agnes Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 zaba14 napisał(a):Śmiałam się z tego że chociaż IRL nie przygotowana bo śnieg tutaj to raczej rzadkość, ale Polska? co roku te same jaja :D oglądałam wiadomości o tych korkach :/ jakaś masakra :)) nie...w tym roku to sa wieksze jaja serio serio tak to ja nie pamietam zeby bylo, zeby na krajowych drogach takie korki od 3-4 dni ?! Quote
zaba14 Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 No to nie zazdroszczę ;) właśnie wróciłam z spacerku z psem i sól rozsypują po czystych drogach .. :D normalnie żadnego lodu tam nie ma :D a tam gdzie lód jest dosłownie skorupą, nikogo nie widać.. :P Quote
kasia_1982 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 u nas tez sniego do kilku dni. Roxie wniebowzieta, skacze jak zajac po sniegu. W domu ogrzewanie mamy wlaczone nawet 24h na dobe a i tak zimno. Oni tutaj nie wiedza co to jest ocieplanie budynkow ;( co to za grzejnik kupilas Aniu? Chyba przyda nam sie jakies wsparcie na nadchodzace mrozy ;) A tak w ogole jaka Miya ma swietna nowa obroze. pozdrawiamy z zasniezonej Anglii Quote
zaba14 Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Grzejnik mamy gazowy, ale trzeba na niego bardzo uważac, wietrzyć mieszkanie itp. mamy okno otwarte a i tak jest ciepełko :P ani to zdrowe, ani bezpieczne, ale nie da się wytrzymać w tym mieszkaniu :( od maja szukamy olejowego ... Quote
jonQuilla Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 [FONT=Georgia]no to dyndanko ;) niczym bombka choinkowa :evil_lol::evil_lol: http://img152.imageshack.us/img152/7331/dsc0131b.jpg i chciałam zakomunikować że chyba śnieg Wam ukradli :mad:[/FONT] Quote
zaba14 Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 a no ukradli .. :o zapomniałam, że Miya dziś skończyła 15 miesięcy :D Quote
YxNinaxY Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 [quote name='zaba14']a no ukradli .. :o zapomniałam, że Miya dziś skończyła 15 miesięcy :D http://img101.imageshack.us/img101/1896/dsc0086zb.jpg Ależ piłeczkę zaśliniła:) 15 miesięcy - no to powoli się pannica robi :evil_lol: Quote
jonQuilla Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 [FONT=Georgia]jak się napięła :loveu::loveu: http://img101.imageshack.us/img101/1896/dsc0086zb.jpg ha! już 15 miesięcy a pewnie masz wrażenie że dopiero co była malutkim sikającym gdzie popadnie szczeniaczkiem :)[/FONT] Quote
zaba14 Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Pamiętam jakie fajne poduszeczki miała, różowe, mięciutkie :) mm.. bo siusiac nauczyła się migiem na zewnątrz :P już jako 3 miesieczny szczeniak robiła wszystko na zewnątrz :) kochaniutkaaa :P Quote
jonQuilla Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 [FONT=Georgia]o to faktycznie szybko :cool3: czysta sunia :) Salsa miała ponad rok a jeszcze jej się zdarzało robić w domu ale trzeba wziąć poprawkę na to że poprzedni właściciel nie uczył jej tego.[/FONT] Quote
zaba14 Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Psy róznie się uczą, no i tak jak piszesz, poprzedni właściciele się do tego nie przyłożyli więc pies siusiał gdzie popadnie, nasza od samego początku wychodziła przed dom, nie roblismy takiej ostrej kwarantanny, przed dom i z powrotem ... ;) noc wytrzymywała, a tego bałam sie najbardziej bo nie mogłam zdąć dywanu :( ale poszło gładko, niestety do teraz skacze po meblach, zastałam ją już na biurku, pogryzie każdy papierek jak coś znajdzie, wiec musze wszystko chować no i zrobiłam małe przemeblowanie w pokoju :P Quote
Paula03 Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 http://img225.imageshack.us/img225/6091/dsc0149uf.jpg Dobre :D Quote
Recommended Posts