Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

z tą ostrością to masakra ale to już kwestia treningu, ostriśc ustawiam sama manualnie bo automatycznie to ona jakoś kiepsko wygląda :o .. wiec trzeba chwytac chwile hehe :D ale z drugiej strony to ciężko jest rzucić patyk (a ja daleko nie rzucam :D mój TZt rzuca trzykrotnie dalej :D ) i potem trzeba kucnąc i cyknąć foto :D to suka już wraca z patykiem hehe :d i jest coraz bliżej, bliżej i .. bliżej :P zaraz biorę aparat, psa i TZta no i wyżej wymieniony patyk na spacer :D zobaczymy jak wyjdzie ale słońce nam szaleje bo raz jest a raz go nie ma ..a chciałam iść się poopalać.. :)

Posted

masz mozliwosc ustawic c-af? to znaczy ze ostrosc sama sie ustawia i jak pies sie ruszy to znow ostrzy :) bo masz pewnie na s-af i wtedy dobre do pojedynczych zdec ale jak pies sie ruszy to tracisz ostrosc

Posted

deer_1987 napisał(a):
masz mozliwosc ustawic c-af? to znaczy ze ostrosc sama sie ustawia i jak pies sie ruszy to znow ostrzy :) bo masz pewnie na s-af i wtedy dobre do pojedynczych zdec ale jak pies sie ruszy to tracisz ostrosc

W Nikonach są inne ustawienia AF.

Posted

Korenia napisał(a):

Deer - gdzie w canonach ustawia się c-af?

Canon nie jest moj tylko mojego tz to nie ja tam ustawiama to nie wiem. moj jest olympus i tam jest c-af :D

Shel napisał(a):
W Nikonach są inne ustawienia AF.

aha no to poradzcie jej taki co odpowiada za c-af ze sie zmienia jak sie pies poruszy

Posted

W Nikonach AF --> Menu --> (olowek), Autofocus --> i tam sie wybiera. Generalnie poszperac nalezy. ja mam AF-S a to czy mam zle ustawienie mozna spojrzec na moje zdjecia ;) Od dawna robie na takim AF

Posted

Agnes napisał(a):
W Nikonach AF --> Menu --> (olowek), Autofocus --> i tam sie wybiera. Generalnie poszperac nalezy. ja mam AF-S a to czy mam zle ustawienie mozna spojrzec na moje zdjecia ;) Od dawna robie na takim AF

To tez zalezy jak szybko pies sie porusza jak do Ciebie biegnie :) wiadomo ze mozna miec s-af i od nowa probowac ustawic jak biegnie ale jak masz takiego co szybko biegnie co c-af ulatwia :)

Posted

Przepraszam,za offa,ale to prawie psi-siostra ......
przybłąkało się 6 mies szczenie DONa!
Takie cudooo......w schronisku kąsek dla pseudo murowany...;(
"w Ząbkach koło Warszawy przybłąkał się około 6miesięczny owczarek niemiecki sunia. Poszukiwany właściciel lub osoba która zechce przygarnąć psa. "Do jutra jest dt ,potem Paluch " 'właściciela ,ani sladu '
wątek;
http://www.dogomania.pl/threads/1869...Ząbkach/page2
może ktoś jakoś pomoże..?

Posted

hej :) super za kolejne wskazówki na pewno się do nich dostosuje :) zaczynam znów lubić swój aparat a to dzięki wam :P jednak na dziś z fotografią koniec :) wystarczy ... :P poszliśmy z TZtem na łąkę, rzucał najpierw on patyki potem ja.. efekt? znów dostał ode mnie z patyka .. ja już lepiej nie rzucam jesli ktoś jest blisko :D bo dosłownie zrobię kiedyś krzywdę :P Miya za to się wybiegała, mimo że strasznie ciepło ledwo chodziła a i tak chciała biec za patykiem acz kolwiek nie był to jakiś dziki galop :D gdy mieliśmy już iść, na łąkę przyszedł brat Miyi i tak zaczeła się gonitwa za kamieniami bo patyk gdzieś wsiąkł .. :/ także na kolejnych fotach już będzie inny sir patyk ;) dziś o dziwo Bilon tylko przez chwile interesował się tyłem Miyi, bylo chyba za ciepło i psy były zmęczone, ganiały za jednym kamieniem i nie było bitw który znalazł.. :) jak się kamien odnalazł to biegły z powrotem ;) będą później foty bo musze je jeszcze obrobić... :)

jeszcze raz wielkie dzięki za wskazówki :)

mój TZt zrobił mi trzy zdjęcia z młoda i jedno sobie wywołam, te które przerobiłam na czarno białe :P

Na tym wyszłyśmy jak dwa pucki jak ja tak wyglądam to obiecuje sobie że już nie tknę frytek, coli i innych świństw :D

a to wywołam :P

i we trójke, ja Miya i oczywiście patyk :D niestety TZt po drugiej stronie aparatu :D

Posted

[FONT=Georgia]biedny ten twój TŻ :evil_lol::evil_lol: nie zdziwię się jeśli następnym razem odmówi pójścia na wspólny spacer ;)
ale w sumie ja nie jestem lepsza, dzisiaj rzucałam Salsie patyka i rzuciłam kolesiowi jakiemuś w rower, który to sobie spoczywał na trawie obok swojego właściciela :oops:
[/FONT][FONT=Georgia] dobrze że w rower a nie kolesia przywaliłam i na szczęście owy [/FONT][FONT=Georgia]chłopak był miły i stwierdził że nic się nie stało :evil_lol: ale i tak mi się głupio niesamowicie zrobiło

bardzo ładne te Wasze wspólne zdjęcia :cool3:
a Miya z braciszkiem fajnie szaleją :loveu: miło że psiak dziś interesował się nie tylko tyłami :)
[/FONT]

Posted

Aniu pieknie zdjecia! Zdjecie czarno biale zdecydowanie warte jest wywolania!

A brat Twojej suki...jakis...no Miya jest zdecydowanie ladniejsza:loveu::lol::evil_lol:

Posted

brat Miyi przede wszystkim przerósł wzorzec :) jest duży, szeroki ... i no właśnie, moja Miya taka malusia i drobniutka :P

jako pies ładny :) nawet bardzo ;) ale mam inne wyobrażenie stafika :) zdecydowanie inne...

wczoraj widzielismy ladnego staffika już dorosłego pregusa, wielkości Miyi plus minus może ciut niższy, ale juz ukształtowany dorosły piesek, fajny malutki ale taki muskularny :)