Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byliśmy na plaży :) 33km od naszej miejscowości super duża plaża, zdjęcia niezbyt fajne bo słonka nie było :( ale co nieco mamy :)

tak podróżujemy

a tutaj szaleństwo za patykiem, w końcu Miyi nie przeszkadza deszcz, a nawet wode polubiła :)

latam

i nawet nauczyłam się kopać doły :)

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

morderca? możliwe, w zalizywaniu na śmierć.. :) oczywiście gdy mały Brayan do nas przychodzi nie jest tak różowo jak na zdjęciu ;) młoda raz wskoczyła na niego ale nic sie nie stało na całe szczęście, nie z agresją o absolutnie, ale ona nie ma pojęcia że z maleństwem trzeba delikatnie ;) jest coraz lepiej, przyjdzie powącha, poliże i idzie dalej ;) aczkolwiek wczoraj ciągneła do za rękaw :o niedobra sucz... no i mały nie może mieć skarpetek bo od razu znikają :O

Posted

U mnie jest to samo z moim bulem,nie jest agresywny,ale w kontaktach z dziecmi jest pod moja stala kontrola.Niestety,ma 9 miesiecy wieczny zapal do zabawy i zero wyczucia.

Posted

moze kiedys to sie zmieni? moja ma skonczone 7 miesiecy.... wiec podobnie jak Twój zerooo wyczucia :) ale i tak jest dobrze biorac pod uwage ze takiego niemowlaka nie mamy nacodzień ;) Pańcia z niej i tak jest zadowolona :)

no i wszystko wróciło do normy!! po powrocie z wczasów młoda była nieokiełznana, zaczeła gryźć po rękach, nie chciała jeść suchej karmy, nie chciała spać u siebie w klatce .. no i po tygodniu jest poprawa o 180 stopni :)

Posted

Wiesz Kasiu, ona czasem też łapie, ale np. mnie bardzo żadko bo gdy tylko próbuje ja kończe zabawe, ale np. jak mój chłop bawi się z nią ten sposób to ja jej karcić nie będę... tylko niech wie że ze mną tak nie wolno...

zdjęcia z wakacji mam, ale jakoś chęci i czasu brak na wstawienie :P

a co do zdjęć Miyi to mamy problem, bo suka dostała mi dzisiaj cieczki... wiec na wolnosci fot nie bedzie ;( pierwszy dzien cieczki a ja juz mowie że drugiej nie będzie.. oj nie ... :)

Posted

Jeżeli na wolnoci nie będzie to ja prosze takie na smyczy fotki;)
Gratulacje z posiadanie kobietki w domu;)
Nasza wetka radzi sterylizować przed pierwszą cieczką. Jeżeli póżniej to 3 miesiące po zakończeniu cieczki lub ustąpienia obiawów urojonej. I tak jak się dowiadywałam większość wetów u mnie tak radzi. nie wiem jak to jest w Irlandii.
Ja jeszcze nie zadecydowałam kiedy tniemy naszą...

Posted

Czytałam że po pierwszej cieczce trzeba odczekać 2-3 miesiące .. a znając życie każdy będzie mówił co innego ;) ja chciałam sprawdzić czy cieczka będzie np, mało problemowa, i może problemowa nie jest ale jak wytłumaczyć psu który włazi na meble że nie może? Majtasy ją wkurzają... no nic jakoś się pomęczymy ;) sterylizacja niesie za sobą również jakieś ryzyko.. a np. popuszczanie moczu które sę zdarza nie występuje u psa dwa razy do roku a codziennie..

Posted

co do popuszczania moczu słyszałam różne historie, jedni mówią że dotyka 2%, inni że nawet 30% !!! że można to szybko wyleczyć kuracją hormonalną a inni że zostaje do końca życia. Tak samo z zachorowaniem na raka listwy mlecznej. I komu wierzyć ??
Ja na razie czekam na cieczke mojej diablicy. Mam nadzieje że nie prędzej niż za 1,5 miesiąca bo w maju jade na wakacje a chciałabym przy tym być

Posted

Jesli chodzi o popuszczanie to moge napisac duzo - suka od 3 lat ma ten problem i on nie zniknie. Ciezko tez ocenic jak beda wygladac cieczki po tej pierwszej - nasza pierwsza byla prawie niezauwazalna, a za to druga trwala i trwala potem dni plodne zamienily sie w dluuugie dni potem ciaza urojona - w efekcie 1,5 mca na smyczy...i to jednak zadecydowalo o sterylizacji ;)
zaba pieknie suka Ci wyrosla, ale zdjec zdecydowanie za malo - ze o wakacyjnych nie wspomne ;)

Posted

Duża dziewczynka już z niej :loveu:.
Co do cieczki to my właśnie kończymy. Przez pierwsze dni po założeniu gatek Shinula dostawała dziwnego przykurczu tyłka i chodziła z dupskiem przy ziemi próbując się pozbyć intruza, ale później już przywykła i po spacerze bez problemu dawała tyłek do założenia majtek. Oduczyć wchodzenia na łóżko jest ciężko, bo jak to nagle nie wolno a później znowu będzie wolno? Już lepiej niech się z gaciami męczy ;). Na cieczkę szykowałam się jak na wojnę - spray, tabletki chlorofilowe, zapas gatek, kupa stresu, a wyszło że nie było tak strasznie i poza kilkoma nieprzyjemnymi sytuacjami żadnych problemów nie miałyśmy. Również się zastanawiam nad sterylką - teraz czy jeszcze do drugiej cieczki zaczekać i dopiero. Hexa bez problemów większych zniosła zabieg, po była obolała i miała mały problem zdrowotny ale nic poważnego na szczęście, szybko się wygoiła, a teraz ponad 3 lata po sterylizacji nie przytyła, energię i apetyt ma za dwóch (czyli bez zmian) i nie żałuję podjętej decyzji, no może trochę za późno się zdecydowałam.
Ja nie wiem kiedy te dni płodne wypadały u Shiny - psy zjadała wszystkie na początku, później się uspokoiła trochę ale i tak dupsko chowała, a jak już myślałam że jest po cieczce i dniach płodnych to Hexa nagle zaczęła młodą gwałcić a tej się to podobało :roll:. Z psiego rozrodu chyba powinnam dostać jedynkę :oops:.

• 2 weeks later...