Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tak czuje się lepiej, a przynajmniej nie śpi jak przez ostatnie dwa dni :)
weterynarz powiedział że to początek infekcji, jakiej nie wiem, bo na tyle angielskiego człowiek nie zna :D jeśli w ogóle może powiedzieć że zna :) dostała dwa zastrzyki, i antybiotyk na 5 dni.. powinno pomóc :) miała nieznacznie podwyższoną temperaturę, ale musieliśmy ją widocznie już zbić bo tak jak pisałam wyżej, sunia już nie śpi całymi dniami :)
wracając z pracy kupiłam jej piłkę do rugby :) dziecko zadowolone :P a piłka powinna troche wytrzymać, bo ostatnio kupiłam zwykłą z gumy to wyrzuciłam ją po 10 minutach :D
odwołaliśmy spotkanie wczorajsze z goldenką bo by Miya jeszcze ją zaraziła a lepiej żeby też nie biegała 2h non stop bo nie wiem czy gardlo by nie bolało jeszcze bardziej ;)

a oczka już dużo lepiej ;) rano tylko jest zielona wydzielina a w ciągu dnia, zero :)

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to dobrze:) a na te oczy nic nie powiedzial?? moze to jakies zapalenie spojowki albo inne cholerstwo, nam sie kiedys cos podobnego zdarzylo po zmianie karmy...tak czy inaczej mozna przemywac rumiankiem;)

a co do zabawek....ja konga wyrzucialam po 30min...:angryy::diabloti::evil_lol:

Posted

z oczkami bylismy 2 dni wczesniej i mamy krople :) gdyby nie to to juz by oczy pewnie nie otworzyła :)

nasz kong mamy od 4 miesiecy :P miya traktuje go jak zabawke z ktorej wypada jedzenie wiec jej nie gryzie, tylko szturcha nosem :)

Posted

hej :)
wiem że szwankuje :P

Miya na pocieszenie choroby dostała w prezencie piłkę :) czuje się już lepiej więc poszłyśmy poszaleć, bo normalnie juz roznosiła dom i moje nerwy :D kilka foteczek i uciekam :)

Posted

"Rugbistka" :D

a teraz zabawa z patolkiem :) bo one jednak sa lepsze niż zabawki, można rozgryźć, posiekać i co nieco zjeść :D

i następne zdjęcie w następnym poście :D bo więcej niż 4 nie można :P

Posted

[FONT=Georgia]za każdym razem jak tu przychodzę to jest tak ładnie słonecznie :loveu:
a patyczka sobie znalazła idealnego do swojej postury :evil_lol::evil_lol:[/FONT][FONT=Georgia]
ćwiczy szczęki pies morderca :cool3:[/FONT]

Posted

Dzięki dziewczyny! :)

Wczoraj mieliśmy gości, i muszę powiedzieć , że jestem strasznie zadowolona z zachowania Miyi, był u nas niemowlaczek który ma niesełna 3 tygodnie, oczywiście młodą było trzeba hamować, bo pewnie by na niego po prostu wskoczyła, ale była strasznie zadowolona że mogła go powąchać i dać buziaka :) i tyle było zainteresowania, nie była w ogóle zazdrosna że ktoś trzymał go na rękach :) uszka tylko podniosła gdy zaczął płakać ale zajęła się gryzieniem piłki :) mam nadzieje że jej zachowanie się nie zmieni, a my będziemy mogli tak socjalizować pieska :) bo dotychczas raz miała kontakt z 2 letnim dzieckiem to w przeciągu 3 dni przewróciła je 3 razy, wiec chyba nie było tak źle :D niestety ona nie potrafi ocenić ile już ma siły ...

Poza tym piłeczke którą dostała do rugby juz nie żyje, wczoraj pękła, została brutalnie przegryziona i tyle z zabawki i jak się okazało w nocy trochę jej zjadła wiec zwymiotowała tą piłkę... :[ ale myśle że więcej nie zjadła, bo w sumie ją obserwowałam ...

Posted

Wczoraj mały Brayan był u nas bez rodziców i Miya była strasznie podekscytowana, a dziś już już troszke mniej i proszę

uczymy się być nanny dog! :)

Posted

słodkie zdjecie, moja jeszcze nieokiełznana ;) brat mojego chłopaka ma malutką córeczke, jakies 3 miesiace ma dziewczynka i Roxie jak ja widzi to strasznie do niej skacze, chce sie bawic, lizac. Wiec cały czas musi siedzieć w klatce zajęta swoimi gryzakami. Ale ona ogólnie jest nadpobudliwa do wszystkiego co się rusza;)