Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boże, whiskey kiedys w szkolace została- Tz poszedł po colę do kuchni. Joko wytrąbiłą wszystko, biedny piesek nie wiedział co sie dzieje, i czemy łapy się plączą... :diabloti:
A pies podobno do właściciela się upodabnia...coś słyszałam :evil_lol:

Posted

hahahaha :D :D mieliście cyrk w domu :D oj psiaki psiaki... :)
ale po kim Miya to ma? nie wiem :d my tu kulturalnie po drinku a ta to by piła od wszystkich ile by weszło... :)

Posted

nie wiem po kim to ma hihi :P

u nas dzis sypie snieg, ale frajda :D

pochwale sie że w marcu prawdopodobnie leciemy na Dominikane :) i teraz nie wiem co zrobić z psiurem.... z jednej strony może zostać w domu a z drugiej mogę oddać ją do hotelu.

Plusy jakie beda kiedy zostanie w domu :
-bedzie z ludzmi których zna i którzy ją lubią
-nie zmieni miejsca pobytu, bedzie miała swoj kocyk, swoja klatke i nasz pokój

Minusy
-znacznie mniej spacerów
-dziennie po 8h sama w domu

a hotel plusy
-codziennie długie spacery
-dostep do wybiegu
-zabawa z psami
-kobieta która zna się na psiakach

minusy
-zmiana otoczenia
-spanie w kojcu wewnetrznym (z ogrzewaniem podłogowym) ale to jednak nie jej/nasz pokój...

i teraz nie wiem co mam zrobić... współlokatorzy chca zebysmy zostawili ją w domu, a z drugiej strony 16 dni beda musieli sie nia zajmować, do tego pracują, fakt zawsze moga ja wziasc na plaze bo maja swój samochód ale to zawsze jakies obciazenie, a w dodatku bedzie sama w domu :( a z drugiej strony bedzie miała wtedy 6 miesiecy i nie wiem czy nie zaburzy jej to za duzo w jej psychice, nagle wyladuje w kojcu :( szczekanie innych psów itp. :/ a nie mam mozliwosci oddac jej komus kto moglby sie nia ciagle zajmowac... ani jedna opcja nie wyrzadzi jej krzywdy wiadomo... fakt zostaje sama nawet gdy my jestesmy i to od pierwszego dnia (uczylismy ja) wiem że koleżanka nawet gdy bedzie zmeczona wyjdzie z nia na dłuższy spacer bo bedzie czuła sie odpowiedzialna za nią (poza tym Miya kiedy nie jest wybiegana to nie da nikomu żyć :D )
moja znajoma oddaje do tego hotelu swoja goldenke codziennie gdy idzie do pracy, i niby wszystko fajnie, sunia jest wybiegana, ale w przeciagu 2 tyg. sunia wrocila z wyrwanym pazurem i z zaropianym okiem nie wiem czy to tylko kwestia pecha czy czego... ;/ to tez młody pies wszedzie go pełno wiec mogła wpasc na jakies krzaki... a noge po prostu mogla gdzies wsadzic... i teraz juz sama nie wiem :( tak mi smutno ze musze ja zostawić... :)

no i jeden dosc istotny fakt: po wyjezdzie rodziców byli u nas 2 tyg. tak sie do nich przywiązała że nie jedła 1,5 dnia :/ poranek jeden cały przepiszczała i potem była strasznie smutna i nie wiem czy by nie przestała jesc gdybysmy ja oddali do hotelu.. :/