Martens Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [quote name='*Monia*']Wczoraj miałyśmy spacer z dwoma cudnymi staffikami i jedynym psem zachowującym się nieprzyjaźnie była Hexa :oops: (staffik został kilka razy pogoniony od patyka i uznał to za świetną zabawę ;)). To chrumkanie staffikowe, ta radosna morda, rozmerdany ogon i podskoki radosne :loveu::loveu:. I za to uwielbiam ttb :) I gdzie tu mit o tej straszliwej agresji do innych psów, że są spaczone, że nawet samce zagryzają suki, że psy do walk...? :roll: Jeden z ulubionych przyjaciół do zabawy mojej suki to pitbull red nose - właścicwie ich zabawą jest odpędzanie go od wszystkiego, co go niesamowicie raduje :lol: http://img10.imageshack.us/img10/9897/miyaup.jpg Super fotka, niewiniątko :loveu: [quote name='zaba14']nie mówiąc o tym że nie podobaja mi sie dobki z ogonami, najładniejsze to te ktore maja ciete uszyska i ogony... :loveu: gdy ciety nie jest, nie wyglada tak dostojnie a takich psach sie zakochałam... . To samo miałam z beauceronami :roll: [quote name='zaba14']wczoraj szef mojego Dawida przyniósł mu gazete z artykułem gdzie staffik pogryzł dwie osoby w tym małe dziecko ktore miało bodajze 180 szwów... i powiedział że super psa sobie kupilismy z pogardą ... no cóż tutaj stafiki to popularna rasa jak u nas amstaffy ... I też mają taką zjechaną opinię? Ja szczerze mówiąc nigdy nie słyszałam o pogryzieniu przez staffika w Polsce - no ale to rzadkie psy, prawie wszystkie z rodowodem, w dobrych rękach, no i nawet gdyby był jakiś wypadek, szmatławce napisałyby, że "amsztaf" znów zaatakaował :diabloti: Btw już szykuję się na komentarze na ulicy, jakiego to mam niedorobionego pitbulla/amstaffa, bo jak na razie tylko jedna osoba w moim mieście wiedziała bez zawiłego tłumaczenia czym jest staffik - no ale to przyjezdna psiara była ;) [quote name='zaba14'] poza tym wyczytałam ze mozna zaszczepic psa na wscieklizne najwczesniej jak skonczy pół roku.. troche mi sie to pozno wydaje... no i jeszcze jedna sprawa, ze szczeniaka do roku czasu dorobacza sie raz na miesiac? :crazyeye: U Was z wściekliną jest na pewno inaczej, bo to to kraj od niej wolny, ale w Pl chyba obowiązuje od 3 czy 4 miesiąca życia :hmmmm: Ale te odrobaczanie to strasznie częste - nie lepiej co miesiąc zbadać kał na obecność robaków? U nas to kilka złotych, koszt podobny jak tabletki na odrobaczenie, a te środki to jednak chemia, a nie cukierki. Quote
zaba14 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Baucerony tez piekne psy i chyba zdecydowanie łatwiej znalezc takiego dobrego psychicznie niż dobka... :roll: no ale w sumie się nie znam ;) Swojego smerfa odbierasz 16?? my 17 mamy ostatnie szczepienie :multi: już się nie mogę doczekać, na całe szczęście spacerujemy juz powoli wokół domu, bo tutaj nie ma dużo psów ;) chyba ze 2 tylko ;) co do tej wscieklizny to wyczytałam to na Polskiej stronie... zreszta zapytam tutaj weta jak juz bedziemy na ostatnim szczepieniu ... moze tak bedzie najłatwiej, bo przy okazji moze zaczniemy już wyrabiać paszport i rozpoczynac kwarantanne... Pochwalę się że Miya już super chodzi na smyczy! :loveu: :loveu: :loveu: z ludzmi chyba nie trzeba jej socjalizować, bo ona na ich widok dostaje szału i chciałaby sie z wszystkimi witać :evil_lol: tylko nie wiem jak z dziecmi wiec mysle ze jak juz bedziemy spacerowac to bedziemy miec okazje poznac jakies maluchy ;) koty ja nie interesują póki co.. i lepiej aby nie interesowały bo tutejsze koty psów się nie boją ... no ale na widok psiaka Miya się przestraszyła :-( mysle ze jak juz bedzie mogla miec kontakt z psami to znajdzie sie jakis spokojny i wroci wszystko do normy .. a Twoj psiur bedzie w trakcie kwarantanny ?? Quote
zaba14 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Ciężko w to uwierzyć bo przeciez mamy 10 listopad ... w Irlandii słonce wysoko swieci, pogoda boska! :) byłysmy na spacerku, a potem na balkonie przez chyba godzine ... ahh trzeba łapać to słonko i przy okazji trzy fotki :P Quote
Agnes Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 nie wiem czego bardziej zazdroszcze - psa czy widoku z balkonu:diabloti: cudo i jedno i drugie:loveu::loveu::loveu: Quote
eria Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 oooo :-o:crazyeye::-o:crazyeye: ona pręgowana jest ?! :cool3: czemu ja byłam od początku przekonana że Miya jest czarno-biała ? :lol: widok z balkonu........padłam.... Quote
zaba14 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Agnes napisał(a):nie wiem czego bardziej zazdroszcze - psa czy widoku z balkonu:diabloti: cudo i jedno i drugie:loveu::loveu::loveu: bardziej widoku .. psa masz juz odchowanego, a to to ... ehh siano z uszu wystaje :P eria napisał(a):oooo :-o:crazyeye::-o:crazyeye: ona pręgowana jest ?! :cool3: czemu ja byłam od początku przekonana że Miya jest czarno-biała ? :lol: widok z balkonu........padłam.... bo ona była czarna :placz: i juz nie jest :placz: ale w ogloszeniu pisało ciemno pregowany... i teraz wychodza te dziadowskie pregi :D Quote
Czarnulka Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 http://img689.imageshack.us/img689/685/zm2.jpg Jeejuu jakie cuuudo :loveu: Zakochać się można jaka to rasa? Bo niedoczytałam;p Quote
Alicja Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 [FONT=Arial]:loveu:bowska http://img25.imageshack.us/img25/6645/zm1l.jpg zaje2bista pogoda , widok, psinka ...no i ROŚNIE na 100% rośnie :evil_lol:[/FONT] Quote
zaba14 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 staffordshire bull terrier w skórcie stafik :) Quote
Cavy Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 http://img195.imageshack.us/img195/8806/zm1p.jpg O kurczę, ale świetne! Kolory, widok i pies! :loveu: Gratuluje małej. :razz: Quote
Agnes Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 zaba14 napisał(a):bardziej widoku .. psa masz juz odchowanego, a to to ... ehh siano z uszu wystaje :P ale ja zawsze chcialam miec taka kluche mala w domu:placz::diabloti: Quote
Martens Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 zaba14 napisał(a): Swojego smerfa odbierasz 16?? (...) a Twoj psiur bedzie w trakcie kwarantanny ?? Tak. On już teraz jest kilka dni po pierwszym szczepieniu i teoretycznie będzie na kwarantannie, ale ja dość sceptycznie do niej podchodzę... Na pewno będę z nim chodzic na spacery od poczatku wszędzie - na moich rękach :p No a najgroźniejszy okres maluch ma już za sobą - ten w którym przestają działać przeciwciała z mleka matki a jeszcze nie minęło kilka dni od 1 szczepionki. Zdrowie malucha jest ważne, ale też nie chcę żeby był kompletnym dzikusem, który boi się psów... Wystarczy mi jeden pies z którego agresją lękową walczyłam. No i zwłaszcza że chcemy spróbować z wystawami. No a taka 100% kwarantanna i tak jest nierealna, skoro mam drugiego psa w domu - przecież nie będę go wyparzać po przyjściu ze spaceru :roll: Właśnie dlatego chciałam odebrać malucha minimum tydzień po 1 szczepieniu. A Twoja psinka jest piękna :loveu: Ten śliczny słodki świnkowy pysio, po prostu cudowna :loveu: Co do staffików czysto czranych - są diość rzadkie niestety; większość to łasnie bardzo ciemno pręgowane - tak że wydają się czarne. Quote
zaba14 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 nam marzył sie czarny ... :) co do kwarantanny to tez do tego podchodzilismy z rezerwa, mloda wychodzi na spacer, u nas nie ma wiele psow, dzis bylysmy troszke dalej, uwazam tylko aby nie miala kontaktu z odchodami.. gdybym miala ja caly miesiac w domu trzymac to byloby nieciekawie.. zreszta musialabym myc buty, podloge na dole chyba po kazdym przyjsciu z dworu... :shake: no ale na całe szczeście juz niedlugo czekaja nas dalsze wyprawy.. na cale szczescie bo po spacerku mloda jest o wiele spokojniejsza w domu :) Quote
Ewa&Duffel Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 http://img195.imageshack.us/img195/8806/zm1p.jpg Piękne zdjęcie, macie cudny widok z balkonu ! Chociaż...jak my byśmy taki mieli, to Duffel pewnie by się rzucił z balkonu, jakby zobaczył wodę :evil_lol: Miya przesłodka :loveu: Quote
zaba14 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 [quote name='Ewa&Duffel']http://img195.imageshack.us/img195/8806/zm1p.jpg Piękne zdjęcie, macie cudne widok z balkonu ! Chociaż...jak my byśmy taki mieli, to Duffel pewnie by się rzucił z balkonu, jakby zobaczył wodę :evil_lol: Miya przesłodka :loveu: ale jak blisko mialabys nad wode :D Quote
zuza:D Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Piękna jest:loveu:. A spojrzenie jakie.. Quote
***kas Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 pręguski są super :loveu: jak dla mnie młoda jest cacy. :p Mój :diabloti:skunksik śliczny :evil_lol: Quote
zaba14 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 ale ja nie mowie że ona nie fajna :P fajna, ale marzenie to był całt czarny stafik :) no ale jest pregus z białym :P może kiedyś... :evil_lol: Quote
Cieplutkaa. Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Jezuuu jaka słodyczka . :loveu: Te jej oczkaa .. aaa .. zakochac się można . :loveu: Quote
zaba14 Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 hejka .. mam pytanie, wczoraj podalismy Miyi tabletke na odrobaczenie, przed ta tabletka załatwiała sie normalnie a dzis załatwiła sie razem z 2 robakami... to tak ma byc, czy musimy isc do weterynarza?? Quote
Korenia Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Tak nie powinno być :eviltong: bo nie powinna mieć robali ;) A jak już robale się zdarzyły, to musicie powórnie odrobaczyć, z tego co pamiętam, za 2 tygodnie. Gorzej jak za 2 tygodnie znowu się pojawią... tzn. że jest mocno zarobaczona albo ma wyjątkowo paskudne robale. Nie niuniajcie jej zbyt mocno :P zebyscie sie nie pozarażali. Quote
Agnes Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 zaba14 napisał(a):hejka .. mam pytanie, wczoraj podalismy Miyi tabletke na odrobaczenie, przed ta tabletka załatwiała sie normalnie a dzis załatwiła sie razem z 2 robakami... to tak ma byc, czy musimy isc do weterynarza?? na moje oko to znaczy ze mala miala/ma robaki i trzeba powtorzyc odrobaczanie. Niech sie wypowiedza madrzejsi;) Quote
zaba14 Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 tez wyczytalam ze za 2 tyg. powtorzyc, a co jesli tylko w tej jednym kale były robaki? mimo wszystko powtorzyc? Quote
Korenia Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 [quote name='zaba14']tez wyczytalam ze za 2 tyg. powtorzyc, a co jesli tylko w tej jednym kale były robaki? mimo wszystko powtorzyc? Tak, koniecznie. Właśnie po to się podaje tabletę na robale, żeby one wyszły z psa. Wcześnie one tam były i sobie żyły, i żerowały w 'brzuchu' Małej, dlatego kupki były normalnie - tzn. zapewne były tam jaja robali, niewidoczne dla ludzkich oczu. Polecam sprzątać kupsztale małej na dworze (jak nie sprzątacie), bo odrobaczycie ją, a ona później 'wciagnie' to co kiedyś zrobiła i będzie maniana od początku :p Quote
zaba14 Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 zbieramy zbieramy,bo duzego pola popisu przed domem to my nie mamy ;) Quote
Recommended Posts