Mysia_ Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 zaba14 napisał(a):probowal zlapac zebami ;) ale ryba wrocila zdrowa na wolnosc :) szczęśliwe zakończenie :lol: Quote
eria Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 ja wiem ! Miki napewno wypowiadał życzenie bo to złota rybka była :evil_lol::evil_lol: Quote
zaba14 Posted September 19, 2008 Author Posted September 19, 2008 eria napisał(a):ja wiem ! Miki napewno wypowiadał życzenie bo to złota rybka była :evil_lol::evil_lol: o tak... Panie zeslij mi z nieba kilka suczek... proszee :diabloti: Quote
Agnes Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 czesc:multi::multi::multi: cos dlugo mnie u Was nie bylo:oops: i musialam nadgonic skad ty sie wzielas za gramanica, co tam robisz itp:oops: podziwiam - ja bym chyba sie nie odwazyla:roll: pozdrawiam i bede teraz wpadac czesciej:cool3::eviltong: Quote
zaba14 Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Witam! Ukrywac nie bede, ze nie spodziewalam się ze sie tu jeszcze kiedys pokazesz :) milo widziec kogos nowego a zarazem "starego wyjadacza" na dgm :) Ja tez bym sie nie odwazylya gdybym leciala w ciemno :) Moja mordeczka :loveu: Quote
Mysia_ Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 http://images27.fotosik.pl/279/715b5b479968aa57med.jpg trzyma się jeszcze ten Mikuś jak na swoje lata :razz: Quote
zaba14 Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 mial dobry dzien ;) a tak ogolnie to zalezy od dnia, juz pisalam, raz ma dzien ze jest tak natretny ze chodzi i gryzie po nogach, a ma takie dni ze caly czas spi bo nie ma ochoty chodzic.. Quote
Agnes Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 zaba14 napisał(a):Witam! Ukrywac nie bede, ze nie spodziewalam się ze sie tu jeszcze kiedys pokazesz aj bo jakos tak wyszlo:oops: ale poprawie sie:eviltong: zaba14 napisał(a): Moja mordeczka :loveu: mordeczka slodka:loveu: Quote
zaba14 Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 Ogolnie to chyba nie czesto siedzisz juz na dgm, albo mniej sie wypowiadasz :) Aze oczywiscie ogladam, lubie Twoje zdjecia no i sama modelka piekna :) Quote
Agnes Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 zaba14 napisał(a):Ogolnie to chyba nie czesto siedzisz juz na dgm, albo mniej sie wypowiadasz :) Aze oczywiscie ogladam, lubie Twoje zdjecia no i sama modelka piekna :) a roznie z tym bywa...najczesciej wchodze do "znajomych" na fotoblogach cos zerkne w zywieniu i generalnie na tym koniec;) Quote
zaba14 Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 za duzo tematow aby to wszystko ogarnac :) dzis po pracy wybralismy sie na plaze :) w koncu hehe :P popatrzylismy troszke przed siebie, ale oczywiscie moje oczy przykluly psiaki rowniez hihi :) szalony jack rusel terrier i chyb a bardziej szalonny spaniel :) Quote
Agnes Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 zaba14 napisał(a):za duzo tematow aby to wszystko ogarnac :) no to napewno ;) zaba14 napisał(a): dzis po pracy wybralismy sie na plaze :) w koncu hehe :P popatrzylismy troszke przed siebie, ale oczywiscie moje oczy przykluly psiaki rowniez hihi :) szalony jack rusel terrier i chyb a bardziej szalonny spaniel :) to czekamy na fotki szalonych psiakow:eviltong: i zdecydowanie za malo zdjec widoczkow itp dajesz:shake::lol: Quote
zaba14 Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 oj psiakow nie fotografowalam :oops::oops: o Agnes jesli juz tu jestes, to moze mi pomozesz, bo sie znasz ;)\ szukam lustrzanki, i obiektywu, ktory poradzi sobie z macro, ruchem i krajobrazem.... Quote
Agnes Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 [quote name='zaba14']oj psiakow nie fotografowalam :oops::oops: no i tu masz:mad::mad::mad: [quote name='zaba14'] o Agnes jesli juz tu jestes, to moze mi pomozesz, bo sie znasz ;)\ szukam lustrzanki, i obiektywu, ktory poradzi sobie z macro, ruchem i krajobrazem.... powiedzmy ze sie znam:eviltong: powiem tak - najpierw trzeba wybrac firme...ja lubie nikony i maja one dobre opinie, sa jednak zwolennicy canonow - i tych firm bym sie trzymala. Co do macro, ruchu, krajobrazu - tu juz zalezy od obiektywu. Czyli kupujesz dajmy na to body nikona x i do tego kupujesz obiektyw do...do zdjec w ruchu najlepiej jak bedzie to teleobiektyw ktory szybko ostrzy - ja wlasnie taki teraz kupilam, minusem jest to ze jest ciemny a plusem - cena i dosc niska waga. Tylko tym obiektywem nie zrobisz zdjec macro (takich prawdziwych) i z krajobrazem moze byc roznie bo on jest od 70 mm. Ja mam zestaw 50 mm + 70-300 mm i to powiedzmy daje mi sprzet do ruchu i do krajobrazow. Do macro nadal nie. I ty ne pomoge. Najlepiej jesli chodzi o nikona wejdz na forum www.nikon.org.pl kopalnia wiedzy. Mozna poczytac o wielu szklach. Nikon caly czas wypuszcza nowe modele. Jesli nie myslimy o zawodzie fotografa to lepiej zainwestowac w lepsze szkla niz body - ale to moje prywatne zdanie;) Quote
zaba14 Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 "ja mam zestaw 50 mm + 70-300 mm" te mm nic mi nie mowia :evil_lol: Quote
Agnes Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 zaba14 napisał(a):"ja mam zestaw 50 mm + 70-300 mm" te mm nic mi nie mowia :evil_lol: zakres ogniskowych 50mm - to stala ogniskowa bez "zooma" Quote
anetta Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Jaki on usmiechnięty :loveu: Aż miło popatrzeć. Quote
zaba14 Posted September 29, 2008 Author Posted September 29, 2008 Agnes poczytam sobie jeszcze co nieco o fotografii.. bo nadal dla mnie to czarna magia :) Witaj Anetko :) Bylismy dzis na Charles Fort... ale ze w trakcie sie rozpadało zaszlismy do Bulmana irlandzkiego pubu czarny i biały na goraca czekolade, na drzwiach wisiala tabliczka bialego westa i czarnego szkota i nazwa czarny i bialy :) siedzac rozgladalam sie po starym pubie gdzie duzo fotografii a na koncu widac zdjecie psiakow.. podchodze patrze i rzeczywiscie bialy i czarny z tym ze westie z stafikiem siedza sibie na sofie w pubie :lol: heh smieje sie ze ostatnio to ja wszedzie wypatruje te staficzki :P Charles fort z gory, ksztalt gwiazdy zdjecie z google.ie bulman http://lh5.ggpht.com/_rpfSfWNEoKU/R-44GzIPCEI/AAAAAAAABhk/gH_sII5HkIs/100_1403.jpg zdjecie rowniez z google.ie no i to juz w srodku na Charles Fort Quote
eria Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 ja momentami żałuję że wybrałam Olympusa, bo szumi już przy iso 800 :angryy:wiec tak jak pisze Agnes -trzymaj się Nikona lub Canona ;) Quote
Recommended Posts