Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

deer_1987 napisał(a):
Aha :)
Ja tez 3 lata temu sie spakowalam i do mojego wynioslam :)

hehe ;) fajnie ;) jednak ja nie bardzo chcialabym tam zostać.. chce wrocic do Polski ;)

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My mamy prace i domek tam, z tym że mieszkamy z bratem mojego Dawida i jego dziewczyna... w dodatku leci teraz z nami chlopak siostry Dawida, a ona przylatuje w czerwcu... miejsca jest sporo z tym że no sama wiesz lub możesz sobie wyobrazić jak to jest mieszkać na "kupie" :roll: nigdy ne zrobisz tak jak byś chciała, każdy ma inny charakter, ja jestem pedantem i np. klotnie moga byc z byle powodu... :roll:

Chcemy od czerwca znalezc coś dla siebie, małe mieszkanko, bo po co nam cos wiecej, ale tylko dla siebie... może poczekamy az siostra sie usamodzielni i wtedy kazdy w swoja strone :roll: jednak do Polski chce wrócić, nie czuje się tam swojsko, jest pieknie, znacznie ładniej niż u mnie w Zabrzu, dostep do zatoki, te ptaki.... :loveu: foki :loveu: całkiem coś innego, ale czuje że Polska to jest mój kraj... ale nie mogę również wszystkiego dokładnie planować, życie sprawa różne figle... poki co chce wrocić...

Tam chce zarobić na mieszkanie, nie na kupno, bo jeśli miałabym taki plan to lepiej zostać tam 2 lata dluzej i zarobić na dom, bo ceny mieszkan są dość wysokie u nas w kraju :roll::roll: ale myslimy z Dawidem o normalnym mieszkaniu np. socjalnym lub z jakiejs innej spoldzielni np. do remontu... poza tym nauka, chce zaczac studiować, ale w Irlandii chce iść na kurs angielskego, coby też znalezc lepsza prace, może jakieś inne kursy ktore tez mi conieco dadza ;)

Lotnisko w Cork (zdjecie jakies zielone, robione z autobusku ktory miał przyciemniane szyby ;) )

troszke widokow ;)

Posted

zaba14 napisał(a):

mam Mikusia spiacego w misce, ale nie wiem czy wam pokazać :P

Ja chcę :D.

A widoki przecudne, jeśli chodzi o wyspy to mnie zawsze urzekają tymi wielkimi trawnikami. Tyle zieleni naraz :loveu:.

Posted

Widoczki sliczne,ale Mikus spiacy w misce,przebija je na glowe.
Co do planow zyciowych,to tak jak mowisz,nigdy nic nie wiadomo.Ja nie planowalam zostania w Danii,ale moje dzieciaki zdecydowaly za mnie.Poprostu zamiast w marcu,urodzily sie w styczniu,kiedy akurat bylam w Danii.Musielismy miesiac byc w szpitalu,tam wyrobilismy wszystkie papiery i nie bylo mowy o szybkiej podrozy do Polski.Juz 8 lat minelo,ale do Polski ciagle tesknie.

Posted

Eriu dokładnie ;) nawet spi w swoim korytku :evil_lol:

Martens, Iza, Acctiually, Mysia i deer witajcie ;)

Zabciu :P dzieciaki psikuja wam zrobily ;) ale chociaz tyle ze lepsza stope zyciowa wybrale.. ;)

Posted

[quote name='deer_1987']lepsza? tak sie czesto mowi ze ty masz lepiej do szwecja/niemcy/dania a np. szwecja wcale taka wspaniala nie jest..

Sliczna fotka :)

a co Ci w niej nie odpowiada? Jeśli ktos juz gdzies sie urzadzil i nie mysli o powrocie do Polski, to z reguły juz ma lepiej, moze nie super, ale ma za co zyc, i zyje spokojnie... ale to tez nie jest regula.

Miki profesor

łapka

tutaj mieszkamy :)

Posted

zaba14 napisał(a):
a co Ci w niej nie odpowiada?

to ze szwecja wie wszystko najlepiej za luidzi co jest dla nich dobre, ich chore wysokie ceny i wysokie podatki.. a pensje takie same... nie chce ci marudzic na watku, ale wcale tak nie jest ze tutaj jest mnoswo kasy i pracy w brud... to tylko ludzie co mieszkaja w pl mowia ze tak fajnie jest w szwecji i sie wszystko ma...

Posted

Ja o Szwecji nie mam zielonego pojecia dlatego pytam ;) nie wiem jakie macie zarobki i jakie koszty utrzymania, w Irlandii tylko jedzenie jest drogie, sprzęt, ubrania tanie... ale z mojej dorywczej pracy wyzyje i odloze bez problemu, takze nie nazekam, ale i tak wole Polske, chodz to "chory" kraj :roll: w Polsce dzwigaja ceny i to o niemały procent a zarobki? :shake::shake: nie mozna zalozyc rodziny jak dwie osoby zarabiaja po 930 zł... :roll: a tu człowiek sie uczy i po studiach moze wyladować w sklepie, acz kolwiek mam nadzieje że ja tak nie skonczy :lol::lol: nie po to bede sie uczyć :angryy:

Posted

No tutaj np. placa jak sie uczysz, czesc dla ciebie a mozesz tez pozyczke od nich wziac, my pracujemy w weekendy no bo w tyg szkola/praktyki. odlozyc by sie dalo ale do banku ttrzeba za mieszkanie splacac ogromne sumy :(