Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aniu, doopka mu udzyla ;)

Czarna_Owieczka napisał(a):
Jej jakiej firmy są te szelki, może hilton? :razz: :lol:

hehe tez nie hilton... bardzooo popularna firma :evil_lol:

Posted

hejka
Ostatnio mało mam czasu, zreszta na wszystko :shake: a o spacerach z Mikim juz nie wspomne, nie pamietam kiedy ostatnio mialam aparat w rece, teraz mama wychodzi z psem na spacery, a ja? jak tylko moge, akurat wczoraj odbylam z nim kazdy spacer ;) ale i tak zostal pokrzywdzony bo nie poszlismy na pola aby pobiegal, moj Dawid wrocil wczesniej niz mi mowil ;) i Miki niestety tylko wieczorny spacer mial dluższy, ale.. na smyczy :roll:

Miki niestety wcina juz same psie puszki chyba spaltuje na nich :roll: a suchej karmy nie chce :roll: jednak bedzie musial sie przestawic, bo jedna puszka kosztuje 5 zł.. a on ja ma na 1,5 dnia... :roll: poza tym jakby nie było moze dobra firma, ale to konserwa... :roll: przez to ze je tylko psie jedzenie, znow wczoraj znalazł kość w trawie :angryy: ale na całe szczęście w pore sie zorientowałam ;)

no to moze kilka starych fotek :P

Posted

Pianka napisał(a):
Ale mokry:loveu:

A nie możesz mu dawać normalnego gotowanego jedzonka?:razz:

dostaje kurze łapki, czy mieso ... ale np. jak je ryz to potem ma dosc rzadkie koopki :roll: i tak non stop na tym go trzymac, nie da rady... :roll:

jesli je puchy to znow załatwia sie bardzo ładnie, ale znow za czesto :lol::lol::lol:

Kiedys jadl nasze ludzkie jedzenie i wszystko było ok, ale ostatnio zaczał wymiotowac, wiec całkiem odstawilismy i jest spokoj.

Posted

a nie próbowałas moczyć mu suchej karmy ? on nie je suchej bo nie chce czy ciężko mu się już gryzie ??
bo jak nie chce to ja bym po prostu przetrzymała ;) kilka dni nie zje to w końcu zgłodnieje bestia:evil_lol:

o albo moczoną karmę suchą mieszać z niewielką ilością z puszki :) może wtedy będzie szamać

Posted

eria napisał(a):
a nie próbowałas moczyć mu suchej karmy ? on nie je suchej bo nie chce czy ciężko mu się już gryzie ??
bo jak nie chce to ja bym po prostu przetrzymała ;) kilka dni nie zje to w końcu zgłodnieje bestia:evil_lol:

o albo moczoną karmę suchą mieszać z niewielką ilością z puszki :) może wtedy będzie szamać

Moczyc nie probowalam, ale nie raz "chrupka" wpadla mu do miski z woda jak ja podrzucal :angryy: (bawi sie jedzeniem :lol:) i po wyciagnieciu juz jej nie tknal... :lol:
Gryzc to on umie dobrze :lol: z tym problemu wiekszych nie ma... ;) zreszta dostaje boscha dla seniorow gdzie chrupki naprawde sa małe ;) w sam raz na jego mordke :eviltong:
Przeglodzic?
On juz od jakiegos czasu "wegetuje" na samych puszkach, troche suchej, miesa z kurczaka i co? i zebra mu czuc :placz: kregoslup :placz: to juz nie ten tlusty Miki :lol::lol::lol: oczywiscie zartuje, schudl rzeczywiscie, ale nie wyglada jak szkielet :P i wygladac pewnie nie bedzie ;)

co do mieszania puszki z karma, juz mi sie z tym bawic nie chce, bo mam pełno sprzatania :angryy: jak wezmie puszke z chrupkiem to wypluwa chrupka... :razz: i kolo miski bałagan... ;)
ile razy dziennie karmi sie starego psa? on dostaje dwa razy dziennie tak koło 12-13 a potem koło 18...

Posted

zaba14 napisał(a):
ile razy dziennie karmi sie starego psa? on dostaje dwa razy dziennie tak koło 12-13 a potem koło 18...

ja bym powiedziała, że raz dziennie:razz:

Posted

a ja nie widzę różnicy czy raz czy dwa ;)
mój właściwie je raz, bo śniadania zwykle odmawia :evil_lol:

cwaniak z tego Mikusia...dlatego tym bardziej bym mu postawiła kulki, nie tknie, to zabrać miskę. w końcu zgłodnieje. A tak wie że Ty mu i tak ustąpisz i i tak mu dasz puszkę !

Posted

zaba14 napisał(a):
raz dziennie?! slyszalam o tym, ale .. to chyba za mało... :lol::lol::lol::lol:

Wiesz to w sumie zalezy od organizmu psa. Wiadomo, ze pies aktywniejszy je troche wiecej. Starsze psy zazwyczaj ta aktywnosc traca.

Dianka je raz dziennie, albo wcale. Jak nie chce jeśc to nie, zabieram miche i tyle;)