Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

swietny ten ezy dog !
szkoda ze maja takie male kolka, mi sie karabinczyki nie miescily te najwieksze
Miya jets sliczna :)
ilu juz wazy ? myslisz ze jescze urosnie?

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ezy dog to nasza ulubiona obroża :) nawet mój TZt lubi ten róż haha :D co ciekawe ja tego koloru nie trawie na sobie ;) ale na suni bardzo mi się podoba :) nawet moja mama jak widziała Miye w niebieskim rogzie powiedziala że w różu to jej do pyska :D
małe kółka? jakich ty karabinków używasz? ja mam smycz xl z rogza i jest dużo luzu :)

Miya waży plus minus 14-15kg wzrost ma 41cm w kłębie więc o pół cm przerosła wzorzec :D ale i tak widać że to nie wystawowy pies lol :D także spoko przeżyjemy hihi i raczej już nie urośnie dziś skończyła 13 miesiecy więc w góre nie pójdzie :)

mnie jedynie w ezy dogu wkurza to że ten rzep jest czarny jakby nie mogli wcisnąć różowego, bo jak bym go całego zakryła to bym suke udusiła :)))

Posted

zaba14 napisał(a):
ezy dog to nasza ulubiona obroża :) nawet mój TZt lubi ten róż haha :D co ciekawe ja tego koloru nie trawie na sobie ;) ale na suni bardzo mi się podoba :) nawet moja mama jak widziała Miye w niebieskim rogzie powiedziala że w różu to jej do pyska :D
małe kółka? jakich ty karabinków używasz? ja mam smycz xl z rogza i jest dużo luzu :)

Miya waży plus minus 14-15kg wzrost ma 41cm w kłębie więc o pół cm przerosła wzorzec :D ale i tak widać że to nie wystawowy pies lol :D także spoko przeżyjemy hihi i raczej już nie urośnie dziś skończyła 13 miesiecy więc w góre nie pójdzie :)

mnie jedynie w ezy dogu wkurza to że ten rzep jest czarny jakby nie mogli wcisnąć różowego, bo jak bym go całego zakryła to bym suke udusiła :)))

ja uzywam najwiekszych lub tych ciut miejszych i w rozmiarze do 39cm w szyi ,chyba to S bylo nie wchodzily bo kolko bylo male, tzn weszlo ale ledwo
bardzo ladnie Miyi w rozu to prawda :)
oo mysllam ze Twoja wieksza troche ;p

Posted

:multi:

Pańcia: "No Miya, usmiechnij się"
Miya:" No przecież się uśmiecham"
http://img831.imageshack.us/img831/6351/79263562.jpg
:roflt:

Super ta piła, Uszaty zapewne by tak latał za nią jak Miyka:evil_lol:
Kamyczek :evil_lol:

I wszystkiego Naj, naj! ślicznotko :loveu:

Co do Ezydoga, to to jest jedyny minus tych obróżek. Mam XS lub S (nie pamiętam) i całe szczęście mały karabińczyk, inaczej obroża by leżała :roll:

Posted

zaba14 napisał(a):
gops podczytujesz inne forum? :P póki co chce się dowiedzieć czy to w ogóle ma sens ;)

podczytuje :eviltong:
planuje w niedlugim okresie powiekszyc stado
a o tej obrozy myslalm tez dla mojej suki , jest troche wieksza niz Miya kilka kg i kilka cm ale jednak to nie ttb i mam obawy czy wytrzyma :evil_lol:

Posted

ja tam doczytałam że przy zakłądaniu tej obrozy (zaraz za uszami) trzeba nałożyć jeszcze jedną pod nią bo inaczej ta z obciążnikiem spada .. :) więc trochę lipa, bo te z obciążnikiami pewnie mają z 4cm :) wiec jak dołoże jeszcze jedną to ona głową nie ruszy <lol>

jakiego bullowatego planujesz? :)

Posted

gops napisał(a):
podczytuje :eviltong:
planuje w niedlugim okresie powiekszyc stado
a o tej obrozy myslalm tez dla mojej suki , jest troche wieksza niz Miya kilka kg i kilka cm ale jednak to nie ttb i mam obawy czy wytrzyma :evil_lol:

Gops, Miśka wszystko wytrzyma ! :D
Mój kolega pracuje na tych obrożach z obciążnikami, ja to w ręce wziełąm ciężkie, jego psy jak to widzę - szaleją z radości! Widać TTB mają bardzo wyszukane przyjemności:evil_lol:
Gops, może w jedną hodowle zainwestujemy ? ;>
Żaba, tutaj jest mimo wszystko wieli cichych fanów TTB :)

Posted

zaba14 napisał(a):
ja tam doczytałam że przy zakłądaniu tej obrozy (zaraz za uszami) trzeba nałożyć jeszcze jedną pod nią bo inaczej ta z obciążnikiem spada .. :) więc trochę lipa, bo te z obciążnikiami pewnie mają z 4cm :) wiec jak dołoże jeszcze jedną to ona głową nie ruszy <lol>

jakiego bullowatego planujesz? :)

oczywiscie staffika :)
z tego co przeczytalam a bylo naprawde duzo tego to jest to "najprostszy" z ttb
ale to kwestia 1,5-2 lat , licze po cichu ,ze szybciej, ale nie wiem czy sie uda

Patyś_ napisał(a):
Gops, Miśka wszystko wytrzyma ! :D
Mój kolega pracuje na tych obrożach z obciążnikami, ja to w ręce wziełąm ciężkie, jego psy jak to widzę - szaleją z radości! Widać TTB mają bardzo wyszukane przyjemności:evil_lol:
Gops, może w jedną hodowle zainwestujemy ? ;>
Żaba, tutaj jest mimo wszystko wieli cichych fanów TTB :)

MIska wytrzyma ale nie wiem czy Gops wytrzyma jak bd musiala za weta bulic :eviltong:
a mozemy w jedna ,jak na mnie poczekasz :lol:

Posted

najprostszy w wychowaniu pewnie tak :) ale wydaje mi się że jest bardziej szalony i więcej ruchu wymaga niż amstaff ;) ale ja już nie wyobrażam sobie nie miec stafika :) jest tak wkurzajaca a zarazem tak kochana :P
najbardziej mnie rozwala, jak gryzie sobie zabawkę na sofie, ta jej spada i co ona robi? piszczy :D bo to przecież sierota, pańcia jej poda i tak kilka razy pod rząd, aż w końcu tracę cierpliwość :D

a że Miya ma ADHD to już stwierdzone :D ostatnio bawiła się boomerem, a kiedy jej go zabrałam to od razu pobiegła do drzewa na którym zawieszona była lina i wisiała, jęczała .. i musiałam ją siłą zabierać do domu :D

Posted

co do ruchu to jestem przyzwyczajona z suka duzo czasu spedzamy na spacerach i zabawach plus rower , jesli byloby trzeba to oczywiscie jakies ciagniecie opony ,wszystko da sie zalatwic , a ja jestem zakochana w tej rasie juz od kilku lat :)
i wybierajac kolejnego czlonka stada zrobilam to bardzo starannie zeby dopasowac styl zabawy i mozliwosci wielkosciowe rowniez , teraz tylko czekam az nadejdzie odpowiedni moment

ale Ci offa zrobilam :oops:
Miya ma zarabiste umaszczenie :diabloti::evil_lol:

Posted

e tam jaki off :P

ja niestety od kiedy pracuje mam mniej czasu, ale staram się jak najwięcej poświęcić czasu suńce.. fakt że biedna od poniedziałku nie dość ze siedzi po 8h sama to w dodatku 2h spacer to dla niej jest nic :D a non stop biega ... w domu daje popalić :D ale jutro mam wolne więc super :) mam nadzieje że nie będzie padać :>
za tydzień w środę lecę do Polski więc niuńka zostaje z TZtem .. biedna :D

Posted

[quote name='runo']kurcze jakie bullki mają wspaniałe mordeczki :D
nooo nie powie też mi się podobają :P

[quote name='fioneczka']http://img834.imageshack.us/img834/8688/dsc0276p.jpg piłeczkowa korba :loveu:
ta piłęczka to jest jej bóstwo ... :)

[quote name='Basia&Safi']zabeczko i co bedziecie w zabrzu :) na wystawie ? :)

tak będę na wystawie :) śmieszne że pisze że w Zabrzu , a wystawa jest w Świętochłowicach.. :) troszkę lipa myślałam, że będę mieć to na miejscu, ale spoko tatuś zawiezie córeczke :p raz na rok mnie widzi praktycznie to zawiezie :D .. mama jakiś czas temu się mnie pytała czy aby na pewno wystawa jest tam gdzie zawsze była, a ja taaa oczywiście :D bo w zeszłym roku rodzice jechali ze mną na pit bull show w KRakowie a ja nie doczytałam że miejsce sie zmieniło ;D i .. zrobiliśmy sobie wycieczkę po Krakowie :)

Posted

mnie się opcja wystawy w świętochłowicach nie podoba, bo do Zabrza na stare miejsce wystawy na Makoszowy miałam fajny dojazd busem. Na skałkę nie mam żadnego dojazdu więc niestety :(