Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaba14 - to ty nie chcesz uslyszec co mi powiedzieli znajomi. Ze ja MUSZE chociaz raz dopuscic Roxie - bo inaczej bedzie atakowac dzieci. A potem jak chce to moge sterylizować.
A ty Olekg89 jak chcesz to ci odstapie mojego boomera - Roxie pobawiła sie 2x i teraz nawet nie zerknie na niego - to był mój ostatni taki zakup - tez jak ty zostaje przy butelkach i starych szmatkach do szarpania ;)

Posted

a bo przeżywalismy przed sterylką, wczoraj w trakcie, a dziś po .. :D
ogólnie spoko, zabieg przeporwadzał fajny lekarz który uwielbia staffiki ;) do Dawida się smiał że chyba nie on to wymyślil bo miał grobową minę :D ja byłam w pracy, przyjechałam z nim ją odebrać.. serducho bolało jak widzi się swojego psiaka w takim stanie, spała pół dnia i nocke, wysikała mi sie dopiero o 9 rano... dziś byliśmy na kontroli wszystko okej, pies już dziś chce szaleć i nie powiem że łatwo ją opanować wręcz ciężko ... :o

Posted

ależ się cieszę że jest dobrze - teraz tylko upilnować ;) co u staszka jest ciężkie ... ja niestety mam zawsze jakieś komplikacje u swoich suczyc :(

Posted

hej! :)
Miya sterylke miała przed wczoraj i od wczoraj czuje się super ... aż za.. bo jak Patka zauważyła staszka ciężko opanować... a niewybieganego? ja nie wiem co będzie do zdjecia szwów, ona chce skakać i bawić się jakby nigdy nic .. spacery to tylko na siku ale ja nie wiem czy ona więcej krzywdy zrobi sobie w domu, czy na dworze .. :/ póki co szwami się nie interesuje .. ale coś czytalam że w 3 dzień zaczyna swędzieć i wtedy psiak próbuje ... mam nadzieje, że żadnych komplikacji nie będzie .. a przede wszystkim, że sucz zacznie mi tyć.. póki co karmy nie zmieniam, zmniejszyłam dawki jak będzie trzymała się swojej wagi to zostaniemy przy acanie bo na nią przeszliśmy .. a Miya waży całe 13kg :D

Posted

hej ! :)
Miya z przed tygodnia :)

a dziś na spacerze prawie Miye pogryzł pies :[ wziełam młodą na ręce bo się przestraszyłam że może jeszcze coś się stać, a moja dostała takiej piany na pysku jak ją podniosłam że takiej to jej nie widziałam ... :o

Posted

wiesz ja wiem że psa się nie podnosi bo właśnie tak zareaguje .. ale gdyby coś sie stało to ja kurde byłabym uziemiona bo bez samochodu a wet ponad 20km :/ ludzie też są bez wyobrazni, zawsze tamta sunia chodziła na smyczy i na widok mojej cała się jezyła i warczała ... :/ a teraz bez smyczy przebiegla przez ulice i do nas :[

Posted

[quote name='zaba14']wiesz ja wiem że psa się nie podnosi bo właśnie tak zareaguje .. ale gdyby coś sie stało to ja kurde byłabym uziemiona bo bez samochodu a wet ponad 20km :/ ludzie też są bez wyobrazni, zawsze tamta sunia chodziła na smyczy i na widok mojej cała się jezyła i warczała ... :/ a teraz bez smyczy przebiegla przez ulice i do nas :[

[FONT=Georgia]Na głupotę ludzką nie ma rady, zawsze znajdzie się ktoś taki kto nie potrafi swojego psa przypilnować.
Mi się kilka razy zdarzyło w takiej sytuacji kopnąć psa, który zaatakował Salsę. Raz odciągnęłam Rudą rękami i mnie dziabnęła, niby nie mocno bo nic się mi nie stało ale jednak więc wolę unikać tego.

Dobrze że Miyi nic się nie stało.
[/FONT]

Posted

Dlatego trzeba mieć jednego wielkiego psa ,którego się podbiegacze boją + 8m flexi i wypracowaną komende "goń".+ mniejszego ,który kontynuuje pogoń :diabloti: Do nas pieski podbiegają RAZ ,potem omijają szerokim łukiem.

Posted

[quote name='Obama']http://img29.imageshack.us/img29/9038/misk.jpg
to boomer ball?
tak :)
[quote name='olekg89']Dlatego trzeba mieć jednego wielkiego psa ,którego się podbiegacze boją + 8m flexi i wypracowaną komende "goń".+ mniejszego ,który kontynuuje pogoń :diabloti: Do nas pieski podbiegają RAZ ,potem omijają szerokim łukiem.
tylko ja nie chcem dwóch piesków .. :D ale gdyby nie to że Miya jest szyta, to bym jej nie podniosła ...

Posted

olekg89 napisał(a):
Dlatego trzeba mieć jednego wielkiego psa ,którego się podbiegacze boją + 8m flexi i wypracowaną komende "goń".+ mniejszego ,który kontynuuje pogoń :diabloti: Do nas pieski podbiegają RAZ ,potem omijają szerokim łukiem.

i właśnie tego Ci zazdroszczę, u nas to ja muszę pełnić funkcję odstraszacza. Kurduple nawet jakby chciały to by im to nie wyszło :diabloti:

zaba14, współczuję, ja też nienawidzę takich sytuacji