zaba14 Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 byliśmy dziś na spacerku wiez wykorzystaliśmy to co było pisane wcześniej, teraz najtrudniej trafic na ostrość dopiero jak wrocilam do domu pomyslałam ze moglam sporobwac z automatyczna no ale ... :P portreciki modelki i troszke zabawy Quote
rwpb Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 To się cieszę, że mogłem się przydać A w ogóle masz instrukcję? Quote
Tengusia Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 zabawa w manualu to naprawde fajna sprawa i foty o wiele lepsze wychodza ;) mnie do tego przekonala Alicja i teraz staram sie kombinowac jak konik pod gorke co by lepsze foty strzelac :grins: automat jest beee :eviltong: Quote
zaba14 Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 ja na automacie nie robiłam nigdy.. tylko uzywalam tych dwoch pokreteł ( :D) jako jasno/ cimno :D ale już wiem o co chodzi... :) na manualu robie w domu ot tak... mała mi rośnie a te chwile nie wrócą :) instrukcje mam... po angielsku ... :) schowana głęboko w szafie... tylko rok temu robiłam zdjęcia mewą które wychodziły mi naprawde dobrze... a tu z psem problem... :o no ale wytłumaczyłes mi to doskonale... :) Quote
rwpb Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Polską instrukcję można ściągnąć ze strony nikona, jest za darmo. Czasem się przydaje. Quote
zaba14 Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 dzięki ... :) mysle że sie do tego w końcu musze przyłożyć bo i nowy obiektyw dostałam ... aż wstyd nie uzywać... Quote
jonQuilla Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [FONT=Georgia]dobry wieczór :multi: Miya jest rewelacyjna :) i rewelacyjny też potrafi zrobić bałagan :crazyeye: http://img25.imageshack.us/img25/9903/balagang.jpg [/FONT] Quote
rwpb Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 A jaki to obiektyw? Ja jestem raczej sprzętowiec, więc jak coś jeszcze chcesz popytać, to chętnie odpowiem Quote
zaba14 Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 mam nikkora 18-135 w zestawie był i teraz dostałam nikkora 70-300 jak bede miec jakies pytania to odezwe sie :) dziękuje serdecznie za pomoc!! :) Quote
brjagata Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Ahh nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę tego widoku za oknem :placz: :loveu: A Miya bez uszek wygląda uroczo :lol: Nikkora 70-300, ale jakiego dokładnie?? ;) Ze stabilizacją? Quote
zaba14 Posted January 26, 2010 Author Posted January 26, 2010 AF-S VR nikkor 70-300mm f/4.5-5.6 G IF-ED a co do mieszkanka to szukamy nowego... ;) Quote
Dogha Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Hey, hey Jaka modelka świetna http://img19.imageshack.us/img19/8369/spacer1m.jpg :* Quote
Sallcia Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 my tu pierwszy raz! :hand: masz przeboskiego szczyllka! :loveu: więcej zdjęć! i co u was? 8) Quote
anetta Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 HHhhaha, jaka mina bez tych uszu :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a gdzie szukacie mieszkanka? Quote
jonQuilla Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 [FONT=Georgia]jakoś tak łyso tu wygląda :evil_lol::evil_lol::evil_lol: http://img709.imageshack.us/img709/1089/balkonm.jpg[/FONT] Quote
zuza:D Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 http://img709.imageshack.us/img709/1089/balkonm.jpg :D Chyba czegoś brakuje. Ale Miya jest cudna..:loveu: Quote
Alicja Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Ale się Miya zaczesała ;) http://img709.imageshack.us/img709/1089/balkonm.jpg Quote
zaba14 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 taka mała ciekawostka ;) gdy Miya do nas przyjechała, nie moglismy zostawić jej samej na balkonie bo zwyczajnie by z neigo wypadła, póżniej wchodziła jej w szczeble tylko głowa wiec bylismy spokojni, teraz bidulka aby ja wcisnąc musi ja najpierw przekręcić, a jak chce wyjsc to ja na siłe wyciaga... jeszcze troche i już jej nie wsadzi... albo wsadzi a ne wyciagnie :d ale szkoda byłoby tej mordeczki :D Quote
Agnes Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 a tam ciekawostka - pies Wam rosnie!:lol::lol::lol: sliczna jest, a nakrapiany nos mnie rozwala! Quote
jonQuilla Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 [FONT=Georgia]oj tak, bardzo byłoby szkoda :loveu::loveu: a ja dopiero teraz zwróciłam uwagę na widok z balkonu....świetny :crazyeye::loveu:[/FONT] Quote
zaba14 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 a dzięki co do widoku ;) szczególnie ładnie jest w lato ;) wczoraj miałam okazje widzieć z odległości 3m malutką foczke :) Miya oczywiście nie wiedząc co to jest zaczeła burczeć i warczeć ;) no i foczka zniknela :D przydałoby się porobić nowe zdjęcia, ale coś słońca ostatnio nie ma :( dziś młoda była 7h w klatce i nawet deszcz jej nie zniechęcił do spaceru, a zawsze nie mogłam jej wyciągnąć na krótkie siq :) a tak? spacer 2h i bieganko za patykiem, ale w koncu mnie wkurzyła jak zaczeła go zjadać :) i koniec bieganka i do domku, ale 20 minut chociaz pobiegała :) wczoraj mnie niezle załatwiła, w samochodzie zwymiotowala na mnie, miałam całe spodnie z wymiocin, nawet do buta mi wleciało :/ a przy okazji szorowałam samochód znajomej... ale ogólnie az zal mi sie jej zrobiło, coś jej siadło na rzołądku bo później odzyła :) łobuziaczek ;) Quote
zaba14 Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 a dzięki co do widoku ;) szczególnie ładnie jest w lato ;) wczoraj miałam okazje widzieć z odległości 3m malutką foczke :) Miya oczywiście nie wiedząc co to jest zaczeła burczeć i warczeć ;) no i foczka zniknela :D przydałoby się porobić nowe zdjęcia, ale coś słońca ostatnio nie ma :( dziś młoda była 7h w klatce i nawet deszcz jej nie zniechęcił do spaceru, a zawsze nie mogłam jej wyciągnąć na krótkie siq :) a tak? spacer 2h i bieganko za patykiem, ale w koncu mnie wkurzyła jak zaczeła go zjadać :) i koniec bieganka i do domku, ale 20 minut chociaz pobiegała :) wczoraj mnie niezle załatwiła, w samochodzie zwymiotowala na mnie, miałam całe spodnie z wymiocin, nawet do buta mi wleciało :/ a przy okazji szorowałam samochód znajomej... ale ogólnie az zal mi sie jej zrobiło, coś jej siadło na rzołądku bo później odzyła :) łobuziaczek ;) jakaś tam domowa fota Quote
Alicja Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 bowskie http://img27.imageshack.us/img27/8671/zabawkax.jpg Quote
Recommended Posts