zaba14 Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 tylko jedna :( ale u nas wszystkie takie same.. pies i piłka :D :D No niestety pewnie każdy pies inaczej "użytkuje" mate ;) moja jej nie zwija ;) no i moja waży 15kg :) Twoja pewnie z 30? :) różnica jest..oczywiście wypowiem się o tej macie dokładnie za jakiś czas :) ale za 13e to ja ją mogę zmieniać i co 3 miesiące :) a tak z ciekawości zapytam po co Ci też zakrycie na zagłówki? moja w ogóle ich nie dotyka :) siedzi na dupie z tyłu ... więc nie ma jak ich zabrudzić.. być może sierść jest powbijana, musiałabym się przyjrzeć :) . Chciałam kupić taką klatkę http://www.zooplus.ie/shop/dogs/dog_cages_carriers/carriers/metal_cages_and_boxes/129678 do bagażnika, ale mój Tzt nie chciał zdjąć półki .. bo są głośniki (a nie podłączone :D ) i teraz mi mówi , że jeszcze troche będzie mu ona tak ziać to ją wywali jednak do tyłu :D :D jednak musiałabym jeszcze zmierzyć wszystko czy by mi ta klatka do bagażnika weszła :D ale coś czuje , że jednak tylnie siedzenie będzie psa :) Quote
Agnes Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Moja? 40:evil_lol: Moja jak siedzi opiera sie o zaglowki - kazdy cm zakryty w samochodzie jest na wage zlota ;)i dzieki temu mata lepiej sie trzyma od gory, bo taka jak twoja bo sie zsuwala i tam siersc by leciala na siedzenie. Ja jakos sie boje wozic psa w bagazniku, mam swiadomosc ze jak ktos mi wjedzie w tylek - a w miescie o to nie trudno - to pierwszy dostanie pies. Bo jak w bok to i mi sie oberwie, to juz cos innego ;) Quote
zaba14 Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 Hehe no to Aza troszkę waży :D z bagażnikiem to masz rację, ale swoją drogą Miya ma 1,5roku i juz zaczyna jej śmierdzieć z pyska :/ w je tylko suche żarcie ... żadko kiedy dam jej coś innego... od świeta do święta dostanie kawałek ciasta... czy inny smakołyk , ale tak to tylko suche i puszki... kurde nie wiem :/ :/ Quote
Agnes Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Na brzydki zapach polecam smakolyki z rc + mycie zebow ;) warto psa przyzwyczajac poki mlody, bo potem to sie bardzo przydaje. Pomocne sa te pasy - pies siedzi dalej, chyba ze pasy macie, moze ma za dlugi ten pasek? Quote
zaba14 Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 wiesz co póki co wożę ją bez paska ... bo nie mam szelek samochodowych, a te z pit mana mają żelazne zapiecia wiec jakoś się boje że coś mi zarysuje, czy też się o coś zahaczy :/ a do obroży jak ją przypiełam to po pierwsze mam wrażenie że się dusi, a potem zaczeła mi się tam wiercic i noge tak sobie zaplątała, że gdybym mocniej zahamowała to mogłabym jej ją połamać :/ jeśli tak twierdzisz co do pasty do zębów to kupie przy następnej okazji jak będę zamawiać karmę, a powiedz mi raz dziennie, czy rzadziej to czynisz? :) o Miye się nie martwi,ę bo może jej sie to nie podobać, ale nie ugryzie ;) Quote
Agnes Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Do samochodu to chyba lepiej zapinane u gory, nie quardy. Ja staram sie myc codziennie, ale u Azy to juz kwestia wieku ;) Jak byla mloda to jak mi sie przypomnialo. Nie ma co szalec. Teraz kupuje dodatkowo RC Oral Bar ale ze wzgledu na cene nie daje codziennie - dostaje to po myciu :) Ja mam wrazenie ze przy karmieniu suchym tak jest...u mojej to okropnie czuc, a od dawna jest ten problem. Quote
zaba14 Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 Oglądałam na zooplusie ale nie ma u nas z RC ciasteczek.. są jakieś na zęby z Boscha ... za półtorej tygodnia lecę do Polski więc kupie szeleczki :) już jestem umówiona :) Miki jadł trochę suchego, a reszte domowe jedzenie.. i też capiło mu z mordki.. :) ale ja pamiętam go głównie pod tym względem jak miał już ponad 10 lat więc wiadomo... im starszy tym gorszy zapach z pyska ;) Quote
makot'a Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Głupio mi się tak wtrącać w trakcie rozmowy, ale wybaczcie - o matach nie miałam co pisać, bo moje psy mało zmotoryzowane, ale o zapachach z pysków mogę coś dorzucić od siebie :D A zapach może faktycznie od suchej karmy taki? Bo moje psy jedzą rozmaite rzzeczy - mięsko, ryż, warzywa, kaszę swego czasu też jadły, puszki (i to kiepskie, sic!), sucha karma tylko w ramach smakołyków, nigdy nie miały mytych zębów (nie bijcie :P), tylko kości co jakiś czas dostają, co by sobie kamień zeskrobać i szczerze mówiąc z pysków im wcale nie śmierdzi, kamienia nie widać. Nie powiem, że mają bezwonny zapach z pyska, ale smrodem bym tego nie nazwała, bo w porównaniu do innych psów to naprawdę można wręcz powiedzieć, że im z pysków pachnie.... ...więc może to jest problem mało zróżnicowanej diety? Albo właśnie zbyt częstego czyszczenia zębów? Nie wiem... ...albo narzekacie, a psom wcale z pysków nie śmierdzi, co? :evil_lol: Quote
zaba14 Posted April 25, 2011 Author Posted April 25, 2011 makota może jest w tym coś z prawdy.. pojęcia nie mam, karmię tak psa bo jest mi wygodnie ;) nie muszę gotować itd. i szczerze wychodzi to na pewno taniej ;) czy tak bardzo śmierdzi? nie.. ale jeszcze z 2 miesiace temu w ogóle jej nie było czuć.. także to taki szok troszkę ;) dla mnie mniejszy bo psa miałam :D a Mikiemu na starość tak capiło z pycha że powaliłby każdego swoim oddechem :D Quote
makot'a Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 W sumie, pewnie jest to bardziej odczuwalne, kiedy się mieszka z psem w domu :) Moje są psami podwórkowymi, więc może nie przeszkadza mi to tak bardzo. Co prawda spoufalam się z nimi strasznie, daję się lizać po twarzy, więc mam kontakt z ich zębiskami, ale nie mam tego 24h na dobę, więc mogę mieć inny próg wytrzymałości zapachowej :D Quote
Agnes Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Zbyt czestego mycia zebow to na bank nie;) Czesto myje od 3 mcy jakos, zapach sie nasila (wiek) od jakiegos czasu. Nie wiem jak u zaby u mnie zmiana diety nie wchodzi w gre. Quote
zaba14 Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 makot'a;16765040 napisał(a):W sumie, pewnie jest to bardziej odczuwalne, kiedy się mieszka z psem w domu :) Moje są psami podwórkowymi, więc może nie przeszkadza mi to tak bardzo. Co prawda spoufalam się z nimi strasznie, daję się lizać po twarzy, więc mam kontakt z ich zębiskami, ale nie mam tego 24h na dobę, więc mogę mieć inny próg wytrzymałości zapachowej :D W lipcu mogę ją przenieść do budy :D ale raczej by się jej to nie spodobało hihi :) ksieżniczka jest pościelowa :) kocha ciepło ;) więc nie będę próbować :) Agnes napisał(a):Zbyt czestego mycia zebow to na bank nie;) Czesto myje od 3 mcy jakos, zapach sie nasila (wiek) od jakiegos czasu. Nie wiem jak u zaby u mnie zmiana diety nie wchodzi w gre. Nie u nas zmiana diety nie wchodzi w grę, ew. karma tak :) ale gotować nie będę, nie mam na to czasu, nie chce mi się... i nie lubię :) sama dla siebie muszę gotować, to wystarczająca kara dla mnie ;) owszem od czasu do czasu coś jej zrobię, ale to rzadkość, niby nie ma z tym zbyt dużo roboty, ale jak wracam z pracy, a przede mną gotowanie obiadu, spacer z psem, plus wiadomo obowiązki domowe, to ja już mam dość :D spróbuje z tą pastą... jeśli nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi :) anetta napisał(a):Aaaa, jaka fajna chałupka :mdleje: :) :) Quote
gops Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 mojej mocno smierdzialo z pyska jak jadla karme rybna :lol: zmienilam worek na innej firmy swoja droga tez rybny i przestalo jej tak smierdziec . czekamy na zdjecia!;) Quote
zaba14 Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 Ostatnio jadła rybną, teraz ma jagnięcine ... :) Kilka fotek na początek z porannego spaceru :) Miya w podróży :D i nasze nowe "dziecko" :D potem reszta fotek z piłeczką jak się ogarne :P Quote
akira Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Fajne auto macie :diabloti: a Mija jak zwykle cudowna :loveu: Quote
Kashdog Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Fajne autko, ale biały kolor to nie dla mnie :diabloti: Quote
zaba14 Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 No to troszkę fotek z porannego spacerku :) a teraz wróciłyśmy z plaży :) byłyśmy tam z 3h :) i o dziwo Miya nie chciała wychodzić z wody :D :D nie pływała, raz tylko była zmuszona jak ją fala poniosła :D ale wracała do wody :P Quote
Paula03 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Ale mnie tu dawno nie było! http://img709.imageshack.us/img709/7774/dsc0023py.jpg Ale uśmiechnięty pychol :loveu: Quote
Agnes Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Tez mam bialy:evil_lol: Najgorszy kolor samochodu chyba:diabloti: Jak bialy pies, ciagle brudny:eviltong: Ania lepiej powiedz jak Ci sie jedzi dziwna strona ulicy (i kierownicy):lol: Quote
zaba14 Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 Mnie się wydaje że najgorszy kolor samochodu to biały i czarny :D :D ale co zrobić ;) miałam problemy z biegami :D :D tzn. nie szukałam ich w drzwiach, jak większość ludzi :P w końcu przejeździłam tylko 32h :D ale biegi są identycznie jak w PL czyli jedynke wrzucasz do siebie, a ja gdy siedze po drugiej stronie to musze ją odrzucić.. jakby piątkę miała wrzucić :D :D wiec troszke lipa była, ale już jest spoko :) Quote
Agnes Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Biegi wiem ze identyczne, tylko dla wrzucajacego odwrotnie ;) Tylko przy skretach chyba jest ciut inaczej, choc dla Ciebie pewnie az tak nie jest to odczuwalne, co innego gdybys w PL jezdzila dlugo ;) Quote
zaba14 Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 dokładnie ja tego tak nie odczuwam ;) także ciężko coś mi powiedzieć.. :) chociaż głupio na początku wrzucało mi się biegi lewą ręką :) najgorsze jednak jest to że tutaj drogi są bardzo wąskie i kręte do nauki troszke to trudne... :/ Quote
Agnes Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 No tak, wrzucanie lewa reka wydaje mi sie...hm dla praworecznej osoby jakies ciezkie ;) Mialam sprobowac pojezdzic "anglikiem" w PL, ale poki co nie wyszlo ;) Moze chociaz kierowcy bardziej wyrozumiali?:) Quote
zaba14 Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 Kultura kierowców w IRL jest o 1000% lepsza niż w PL :) tutaj rzadko kiedy słyszy się trąbienie, nikt się nie gorączkuje ;) ja dziś np. musiałam się zatrzymać bo facet przede mną stał i gadał z drugim kolesiem z drugiego pasu :D poczekałam... i pojechaliśmy :D tutaj to norma ;) dlatego jak mi samochód zgasł to nie było problemu... ;) Quote
Recommended Posts