BBORYSKA Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 agaga21 już odpowiadam, mam 20 lat. W najbiższych latach nie planuje zakładać rodziny, ale jak wiadomo różnie może być dlatego piesek trafił by do moich rodziców, decyzje o adopcji pieska podejmowaliśmy razem, i jest dokładnie przemyślana. bo nigdy nie oddałabym psa do schroniska. Quote
agaga21 Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 aha, rozumiem że mieszkasz z rodzicami?czy chodzi o to że jakby co(dziecko), to wtedy pies by trafił do rodziców? czy rodzice zgadzają się na ewentualną rozmowę? Quote
BBORYSKA Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 mieszkam sama, a do rodziców jak by co.;) Na rozmowe się zgadzają oczywiście. Quote
Greven Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Zibo Klan Erolla został wczoraj odebrany przez nowego opiekuna. Mam nadzieję, że to będzie udana adopcja ;) Quote
mysza 1 Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 To w koncu dokąd trafił Zibo? To tego Pana ze zdjęcia? A kastracja?:eviltong: Quote
agnieszka32 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Greven, czy jest Ci coś wiadomo, dlaczego pies znalazł się na profilu szczecińskiego TOZu jako do adopcji? Ma zmienione imię Tonny ... Napisane jest, że właściciel wziął psa pod wpływem impulsu, a teraz chce go oddać .... Co jest grane? :angryy: Logowanie do nasza-klasa.pl Quote
agaga21 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 właśnie pisałam z tą panią z tozu i z sandrą...aż mi się nie chce wierzyć w to że to on ale widzę na własne oczy!!! Quote
szczecinianka Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Kto i na jakiej podstawie oddał tego psa jego aktualnemu właścicielowi?! W domu, do którego trafił jest 19miesięczna dziewczynka. Mężczyzna ze zdjęcia twierdzi, że o incydencie z pogryzieniem dowiedział się dopiero od osób z boku, a nie od tego, kto mu go oddawał. Ponad to mówił, że osoba, od której dostał psa, a której chciał go zwrócić podała fałszywy adres w umowie (pojechał i zastał tam starsze małżeństwo, które nic o psie nie wie) a kiedy dzwoni pod podany numer telefonu słyszy, że abonent nieosiągalny. Ktoś może to zweryfikować? Poza tym ten mężczyzna przychodząc do nas otwarcie powiedział, że wziął psa pod wpływem impulsu, bo zawsze chciał mieć dużego i ładnego psa. Jestem w szoku, że to w ogóle ma miejsce, tyle ode mnie. Quote
Alicja Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 .......................... :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Quote
agaga21 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 ja wiem tyle że facet znalazł zibo na allegro które mu robiłam. było tam jasno napisane że pies ugryzł dziecko....co do reszty to może greven nam napisze jak to było.... a tego gościa to na czarne kwiatki!!!:angryy::angryy::angryy: Quote
Tengusia Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 [quote name='agaga21']ja wiem tyle że facet znalazł zibo na allegro które mu robiłam. było tam jasno napisane że pies ugryzł dziecko....co do reszty to może greven nam napisze jak to było.... a tego gościa to na czarne kwiatki!!!:angryy::angryy::angryy: http://www.dogomania.pl/forum/12073727-post280.html Quote
agaga21 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 [quote name='Tengusia']http://www.dogomania.pl/forum/12073727-post280.html NO ALE TO CHYBA NIE ON!!!????????????????????????:crazyeye: ten nie jest rudy...chyba Quote
Alicja Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 :cool1:no ale w końcu gdzie jest psiak ?? u tego gościa jeszcze czy z powrotem gdzieś ?? Quote
Tengusia Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 agaga21 napisał(a):NO ALE TO CHYBA NIE ON!!!????????????????????????:crazyeye: ten nie jest rudy...chyba to on nazwisko sie zgadza z tym co dostalam w mailu od goscia z fundacji Emir, wiek tez ... Quote
szczecinianka Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Umówiłam się na jutro z Sandrą, która wydawała psa. Chce go natychmiast odebrać. Pies nadal jest u "nowego właściciela". Quote
agaga21 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Tengusia napisał(a):to on nazwisko sie zgadza z tym co dostalam w mailu od goscia z fundacji Emir, wiek tez ... to ja tu czegoś nie rozumiem....greven dodała go na czarne kwiatki wcześniej dając mu psa? a tu na wątku cisza.....facet podobno "zdrowo" niezrównoważony Quote
agaga21 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 to w ogóle dziwne...bo w umowach chyba jest napisane że "jakby co" to należy powiadomić osobę od której się psa bierze że już się go nie chce(?) więc dlaczego pies trafił do szczecińskiego tozu? Quote
agaga21 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Saint napisał(a)::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Można prosić o jakieś informacje jak do tego wszystkiego doszło i jak ta adopcja przebiegała? :crazyeye: :shake: sandra mi na maila pisała że dowie się wszystkiego jutro więc miejmy nadzieję że jutro i my się dowiemy.... Quote
agnieszka32 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 [quote name='Tengusia']http://www.dogomania.pl/forum/12073727-post280.html :crazyeye::crazyeye::crazyeye: No teraz to mnie już zamurowało ... Mam tylko jedno pytanie do Greven, bo miejmy nadzieję, że jakieś wyjaśnienia tu padną – czy pies został wyadoptowany przez Fundację czy też to poprzedni właściciele go oddali? Bo mnie się coś wydaje, że szczecinianka pisała o jakiejś umowie .... Quote
Saint Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Można prosić o jakieś informacje jak do tego wszystkiego doszło i jak ta adopcja przebiegała? :crazyeye: :shake: Quote
agnieszka32 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 [quote name='Saint']:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Można prosić o jakieś informacje jak do tego wszystkiego doszło i jak ta adopcja przebiegała? :crazyeye: :shake: Na te pytania to tylko Greven może odpowiedzieć. Ja jedynie zauważyłam dzisiaj zdjęcie tego psa na NK na profilu szczecińskiego oddziału TOZu i od razu go sobie skojarzyłam z Zibo (a właściwie to ta dziwna niebieska smycz mi się w oczy rzuciła :p). I aż mnie zatrzęsło, bo przecież wiedziałam, że pies nie dalej jak dwa dni temu trafił do adopcji :angryy:. No i dałam znać TOZowi oraz napisałam na wątku Zibo i do Greven na NK. I na razie cisza .... Quote
Greven Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Tak, to jest Zibo. Jutro jedziemy z ex-właścicielem go odebrać od... od osobnika nieodpowiedzialnego. Znaczy ja jadę, a on zobowiązał się mnie ubezpieczać. Dzisiaj w południe złożyłam zawiadomienie na policji. Jest umowa zrzeczenia (właściciel) i umowa adopcyjna (Tomasz S.), na ich podstawie dzisiaj została złożona notatka na komendzie. Zdjęcie Tomasza S. zostawiłam w szczecińskim schronisku, a także dałam znać do Poznania, żeby uważano, komu wydaje się psa. Bo jestem pewna, że on będzie próbowała wziąć kolejnego asta. Quote
Greven Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Saint napisał(a)::crazyeye::crazyeye::crazyeye: Można prosić o jakieś informacje jak do tego wszystkiego doszło i jak ta adopcja przebiegała? :crazyeye: :shake: Adopcja przebiegała normalnie. Po co wstawiasz tyle emot? Quote
Recommended Posts