Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agaga21 już odpowiadam, mam 20 lat.
W najbiższych latach nie planuje zakładać rodziny, ale jak wiadomo różnie może być dlatego piesek trafił by do moich rodziców, decyzje o adopcji pieska podejmowaliśmy razem, i jest dokładnie przemyślana. bo nigdy nie oddałabym psa do schroniska.

• Replies 212
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aha, rozumiem że mieszkasz z rodzicami?czy chodzi o to że jakby co(dziecko), to wtedy pies by trafił do rodziców? czy rodzice zgadzają się na ewentualną rozmowę?

Posted

Kto i na jakiej podstawie oddał tego psa jego aktualnemu właścicielowi?!

W domu, do którego trafił jest 19miesięczna dziewczynka. Mężczyzna ze zdjęcia twierdzi, że o incydencie z pogryzieniem dowiedział się dopiero od osób z boku, a nie od tego, kto mu go oddawał. Ponad to mówił, że osoba, od której dostał psa, a której chciał go zwrócić podała fałszywy adres w umowie (pojechał i zastał tam starsze małżeństwo, które nic o psie nie wie) a kiedy dzwoni pod podany numer telefonu słyszy, że abonent nieosiągalny. Ktoś może to zweryfikować?

Poza tym ten mężczyzna przychodząc do nas otwarcie powiedział, że wziął psa pod wpływem impulsu, bo zawsze chciał mieć dużego i ładnego psa.

Jestem w szoku, że to w ogóle ma miejsce, tyle ode mnie.

Posted

ja wiem tyle że facet znalazł zibo na allegro które mu robiłam. było tam jasno napisane że pies ugryzł dziecko....co do reszty to może greven nam napisze jak to było....

a tego gościa to na czarne kwiatki!!!:angryy::angryy::angryy:

Posted

agaga21 napisał(a):
NO ALE TO CHYBA NIE ON!!!????????????????????????:crazyeye:

ten nie jest rudy...chyba

to on nazwisko sie zgadza z tym co dostalam w mailu od goscia z fundacji Emir, wiek tez ...

Posted

Tengusia napisał(a):
to on nazwisko sie zgadza z tym co dostalam w mailu od goscia z fundacji Emir, wiek tez ...

to ja tu czegoś nie rozumiem....greven dodała go na czarne kwiatki wcześniej dając mu psa?
a tu na wątku cisza.....facet podobno "zdrowo" niezrównoważony

Posted

to w ogóle dziwne...bo w umowach chyba jest napisane że "jakby co" to należy powiadomić osobę od której się psa bierze że już się go nie chce(?) więc dlaczego pies trafił do szczecińskiego tozu?

Posted

Saint napisał(a):
:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Można prosić o jakieś informacje jak do tego wszystkiego doszło i jak ta adopcja przebiegała? :crazyeye: :shake:

sandra mi na maila pisała że dowie się wszystkiego jutro więc miejmy nadzieję że jutro i my się dowiemy....

Posted

Można prosić o jakieś informacje jak do tego wszystkiego doszło i jak ta adopcja przebiegała? :crazyeye: :shake:

Posted

[quote name='Saint']:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Na te pytania to tylko Greven może odpowiedzieć. Ja jedynie zauważyłam dzisiaj zdjęcie tego psa na NK na profilu szczecińskiego oddziału TOZu i od razu go sobie skojarzyłam z Zibo (a właściwie to ta dziwna niebieska smycz mi się w oczy rzuciła :p). I aż mnie zatrzęsło, bo przecież wiedziałam, że pies nie dalej jak dwa dni temu trafił do adopcji :angryy:. No i dałam znać TOZowi oraz napisałam na wątku Zibo i do Greven na NK. I na razie cisza ....

Posted

Tak, to jest Zibo.

Jutro jedziemy z ex-właścicielem go odebrać od... od osobnika nieodpowiedzialnego. Znaczy ja jadę, a on zobowiązał się mnie ubezpieczać.

Dzisiaj w południe złożyłam zawiadomienie na policji.

Jest umowa zrzeczenia (właściciel) i umowa adopcyjna (Tomasz S.), na ich podstawie dzisiaj została złożona notatka na komendzie.

Zdjęcie Tomasza S. zostawiłam w szczecińskim schronisku, a także dałam znać do Poznania, żeby uważano, komu wydaje się psa. Bo jestem pewna, że on będzie próbowała wziąć kolejnego asta.

Posted

Saint napisał(a):

Adopcja przebiegała normalnie.
Po co wstawiasz tyle emot?