Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

21 lutego 2009 r. w hodowli "SOPOCKA AURA" urodziły się kolejne szczeniaki po URALU Resurgam i LEGENDZIE Habenda. Na świat przyszło 5 suczek i 4 pieski o wadze 500 - 600 gram oraz o jednomaścistym umaszczeniu.
To bardzo radosna wiadomość, bo właścicielka owej hodowli "zaplanowała" miot bez łat, z większą ilością suczek niż piesków.
DO USŁUG!
Oto kilka zdjęć maluszków:

• 3 weeks later...
Posted

19 marca URAL Resurgam ukończył 10 lat! :multi:
URAL jest pierwszym w Polsce samcem, który w swojej rasie uzyskał tytuł INTERCHAMPIONA oraz jedynym, który dwukrotnie zdobył tytuł Zwycięzcy Europy. Ponadto zdobył wszystkie championaty przyznawane dorosłym osobnikom na Węgrzech w Austrii i Rumunii.

mały URALEK :lol:

Jest również jedynym chartem polskim w Polsce, który uzyskał dwukrotnie „Bundessieger” w Tulln, championat Luksemburga, Chorwacji oraz dwukrotnie, rok po roku, tytuł Zwycięzcy Polski.

na wystawie w Warszawie-2008 :lol:

Wystawiany był na ponad 70 wystawach w Polsce i za granicą, zdobywając oceny doskonałe i doskonałe opisy od sędziów.

Jest ojcem miotów: „L” i „U” z hodowli Full Speed, „H” z hodowli Arcturus, „B” i „C” z niemieckiej hodowli Aziza men Tara, „P” z niemieckiej hodowli „Pan Tadeusz” oraz ostatnio narodzonych szczeniąt w hodowli „Sopocka Aura” - miot „Z”.:multi:

Jesteśmy dumni z URALA, jego osiągnięć wystawowych oraz jego potomstwa i mamy nadzieję, że zdobędzie ono wiele tytułów i championatów, dostarczając swoim właścicielom pięknych i wzruszających chwil.

synek URALA Resurgam :lol:

Proszę nie poprawiać zmoderowanego postu i nie wstawiać po raz kolejny za dużego zdjęcia.

• 4 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

[quote name='Bogarka']Resurgam czy ja dobrze wiem, ze jedno z tych szczeniaków mieszka u ciebie?
Bogarka - będziesz na wystawie w Godollo? Bo moje baski i ja będziemy!:lol:

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Bogarka - będziesz na wystawie w Godollo? Bo moje baski i ja będziemy!:lol:

Pzdr.
Jesli nie bede na działce moze sie wybiore. Hadara nie zgłosiłam

• 3 weeks later...
Posted

MateUsz,
koniecznie na DOGO pochwal się sukcesami córki URALA, URZEKAJĄCEJ URODY Full Speed.
To wielka strata, aby na tak poczytnym Forum nie bylo informacji o jej sukcesach i jej zdjęć.

KONIECZNIE to zrób, a za miłe słowa dziękujemy!

• 2 months later...
Posted

Miła to informacja, że ZALOT z hodowli Sopocka Aura będzie reprezentantem swojej rasy - charta polskiego - w Stanach Zjednoczonych.
Oto wczoraj wyleciał do NY i mam informację, że znakomicie zniósł lot, bez problemu aklimatyzuje się w nowej strefie czasowej oraz w innej strefie językowej, że o standardzie życia nie wspomnę.
Zdumiewająca to okoliczność, że po 3 godz. już rozpoznawał nową właścicielkę, a po 12 godzinach podróżowania opuścił klatkę bez żadnych oznak nerwowości i stresu.
ZALOT wybrany został przez hodowczynię bez pudła.
Nowa właścicielka mieszkająca w Nowym Jorku koło Central Park bardzo chwali swojego pieska i obiecuje, że będzie go wystawiała na wystawach psów rasowych w USA.

ZALOT wraz z nową właścicielką, tuż przed odlotem, na lotnisku w Warszawie

Jeszcze tylko ostatnie uwagi i już rozbrzmiewa komunikat, że musimy udać się do specjalnej odprawy. Mimo, że wyglądamy na szczęśliwe, każda z nas martwi się jak ZALOT zniesie lot i czy fakt ten nie pozostawi śladu na jego psychice.

Posted

Właśnie dostałam zdjęcia z NY od nowej właścicielki ZALOTA. Jest nim zachwycona,a nas najbardziej cieszy, że 12 godzinna podróż samolotem nie pozostawiła żadnej rysy na jego psychice.

• 1 month later...
Posted

Z wielką przyjemnością informuję, że pod koniec swojej "kariery wystawowej" URAL Resurgam zakończył kolejny championat "HUNGARY VETERAN CHAMPION", a także uzyskał 2 * BOB.
To ostatni z przyznawanych championatów na Węgrzech, a Ural posiada wszystkie championaty tam przyznawane, poza młodzieżowym.
I są to:
Champion Węgier,
Grand Champion Węgier
Show Champion Węgier
i teraz Veteran Champion Węgier.

[U][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images37.fotosik.pl/232/9576894507234e26.jpg[/IMG][/URL][/U]
[I]Pani Karolinie Derendarz serdecznie dziękuję za doskonale zdjęcia z tej wystawy. [/I]