Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj zgodziłam się przyjąĆ na tymczas Lhasa apso z wrocławskiego schroniska .Nie widziałam go i nic o nim nie wiedziałam . Tylko tyle , że siedzi w schronie 2 miesiące , jest wyszmacony i zgryżliwy :-(
Przywiozła go p Lucynka i ULV . ULV juz na wejściu zarządała kagańca :roll:
Wykąpałyśmy go , i zanim osuszyłyśmy , mały uciekł pod łózko w sypialni . Zdjął kaganiec , i nie było mowy o wyjęciu go . :roll:
Po kilku godzinach wyszedł skuszony kocią saszetką . Nadal warczał , gryzł , nie dał sobie założyc szelek . Gdy on stawiał się do mnie , reszta stada chciała go zjeść . Mogłam go jedynie izolować w ganku . Wszedł tam sam skuszony jedzeniem . Niestety , nie dał sie dotknąć :shake:
Mam dobermana , który takiego zadymiarza może nawet zagryść :oops:Nie mam ich jak izolować .

Pies musi wrócić do schroniska . Tam z taką opinią uśpią go . Nie mam wyjścia .:-(

YouTube - P1030450

jak nam idzie socjalizacja ?

YouTube - ZADZIOR

Patrzcie i podziwiajcie :loveu:
Skubaniec boi się smyczy:-( ucieka , a jak nie może , to gryzie .
Ale dzisiaj jest tak :lol:

YouTube - ZADZIOR 2

Po 3 dniach

YouTube - BUZI

• Replies 170
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zanim zwrócisz go do schronu na uśpienie,postaraj sie może o klatke kennelową i przy jej pomocy spóbuj zsocjalizować zwierzaka...Może to agresja lękowa a nie ta klasyczna?

Posted

Isadora7 napisał(a):
Biedne psisko, a może podać mu środki uspokajające?

Mnie bardziej potrzebne :shake:
Trzeba mu dać jakieś imię :roll:
Siedzi na podwórku , nie chce wejść do domu , a ja nie moge wypuścic innych psów .No i jest zimno , a on wieczorem był kąpany . Ale nie mam go jak przyprowadzić . Próba założenia smyczy może się dla mnie skończyć pogryzieniem :-(

Posted

gagata napisał(a):
Zanim zwrócisz go do schronu na uśpienie,postaraj sie może o klatke kennelową i przy jej pomocy spóbuj zsocjalizować zwierzaka...Może to agresja lękowa a nie ta klasyczna?

Mam , ale jak go wsadzę :shake:.On bardziej zgadza się z psami i kotami niz z ludżmi . Jak on mnie atakuje , to reszta mnie broni i jest meksyk :cool1:

Posted

Bianeczko, nie wiem co powiedzieć , ja go nie mogę wziąść niestety , biedak straszny ....:shake:
A swoją drogą co ten psiak musiał w swoim życiu przejść , żeby tak się zachowywać...:-(

Posted

Ustaw mu klatkę na podworku z czyms smacznym w środku,może wejdzie...inaczej bedziesz musiała na niego polowac z kocem..albo podaj w jedzeniu cos uspokajajacego....
Agresja u psów,nawet tak małych, to wcale nie taka prosta sprawa...

Posted

no naprawe prochy na uspokojenie to dobry pomysl, jak by na procha troche pospal i sie zaklimatyzwal przez tydzien, to mozna by bylo sie przekonac czy to stres czy on faktycznie taki wredny , no szkoda psa, szkoda, ciezko cokolwiek teraz z nim zrobic :shake:

Posted

Sytuacja jest kiepska..
Nie ma jak izolować psów..
Pamiętajcie że Bianka ma kilka psów w tym dwa płaskonosy, które w razie walki nie mają żadnych szans a Zadzior z kolei nie ma szans dobermanem...
Zadzior rzuca się na Biankę reszta leci jej bronić...To jak bomba z opóźnionym zapłonem...Krew może się polać w każdej chwili..
Jakie to warunki na socjalizację agresywnego psa?
Czarno to widzę...
Jedyne wyjście to inny DT...

Posted

co on musiał "dostać" od człowieka,jeżeli tak go traktuje.Biedny psiak.Czy wiedzą cokolwiek o nim w schronie? A czy on po prostu nie ma jakichś bólow?Może jest chory .
Klatka byłaby jakimś wyjściem.
Nie da się go usadowić na dole tam, gdzie zwykle szczeniorki mają domek?
No, niewesoło :-(

Posted

Poker napisał(a):
co on musiał "dostać" od człowieka,jeżeli tak go traktuje.Biedny psiak.Czy wiedzą cokolwiek o nim w schronie? A czy on po prostu nie ma jakichś bólow?Może jest chory .
Klatka byłaby jakimś wyjściem.
Nie da się go usadowić na dole tam, gdzie zwykle szczeniorki mają domek?
No, niewesoło :-(

Nie da sie , bo tego juz nie ma .. W schronie mówili tylko , że " wrednowaty "Nie wiem jak znalazł sie w schronisku . On do klatki nie wejdzie , i nie wyjdzie z niej . Najgorszą zadymę robi Kobi , i boje się o niego .
Właśnie rozmawiałam ze schroniskiem, jak Zadzior wróci , to pójdzie pod igłę , nawet na boks nie pójdzie .
Młody jakby trochę zespokojniał . Prawdę mówiąc nie wytrzymałam , i dałam w tą ryczącą morde :mad:. Nie wiem co tu robić . Dowiedziałam się , że były problemy z wyjęciem go z kojca w schronie .
Z takim charakterkiem , to on nie znajdzie raczej domu .

Posted

Oczywiście koniecznie powinien zobaczyć go weterynarz.Koniecznie.
Ale otwarcie powiem:
Bianka ryzykujesz życiem i jego i swoich psów i musisz mieć tego świadomość.
Jeśli wybuchnie walka - to Panie Boże miej Was w opiece...
Uważam, że ryzyko jest ogromne.Tu chodzi też o dobro i bezpieczeństwo całego stada-bo jeśli pogryzie Biankę to można powiedzieć :trudno ryzykowałam i oberwałam- ale co jak pogryzie jakiegoś małego psa lub kota albo sam zostanie pogryziony albo i gorzej?Przecież wszyscy wiemy jaki jest Kobi...Były i są walki nawet z Mikim..A teraz jeśli żuci się na Zadziora to amba..:shake:
Powtarzam jedyne wyjście to inny DT
Jeśli ktoś może pomóc i ma warunki na izolację i socjalizację to jest jedyne wyjście.

Posted

anula1959 napisał(a):
[quote name='Osa']....powtarzam jedyne wyjście to inny DT...../quote]
Ba, ale skąd wziąść ten inny DT? Oto jest pytanie.... Wszyscy zapsieni....

To nigdy w takim wypadku nie jest proste...
Ale on u Bianki pozostać nie może...:shake:

Posted

Osa napisał(a):
[quote name='anula1959']

To nigdy w takim wypadku nie jest proste...
Ale on u Bianki pozostać nie może...:shake:

Uśpić też nie można trzeba dać szansę, a oddanie do schronu to decyzja jedna.

Posted

No właśnie cały szkopuł w tym gdzie, u kogo może dostać tę szansę...
Bianka trzyma go bez klatki - ryzyko jest ogromne.
Radźcie co w takiej sytuacji począć - gdzie go umieścić żeby było dobrze.

Posted

halbina napisał(a):
Bianko, pisz na pv do Jacola123... może coś doradzi...

Kto to ?
Zadymiarz wyszedł na podwórko z Mikim . Miki wrócił , a on siedzi tradycyjnie na schodach i patrzy na ulicę :cool3:Ogląda się na mnie , ale nie przychodzi.
Ma tam nawet budę , gdyby chciał do niej wejsć . Ale nie , siedzi na wietrze i marznie :mad:

Posted

Jacol123 to szkoleniowiec.;)

Ja tymczasu dać nie mogę, może poszperajcie na mapie dogo- bo ja dziś chyba nie dam rady.
Gdybyście go przetrzymały jeszcze troszkę, to zrobię ogłoszenia, ale już niestety nie dziś.

Posted

Musze się pochwalić , że mój TŻ pomimo wieku , ma jeszcze niezły refleks :cool3:
Coś tam do niego powiedział , Zadzior zamerdał ogonkiem , TŻ chciał go pogłaskać i .....................ma wszystkie palce , jeszcze . Zadzior nie dał się pogłaskać . Ale na pieszczotliwe słowa reaguje merdaniem i podskakiwaniem w siadzie :evil_lol:
Zaczyna być i straszno i śmiesznie :roll:
Chciałam jeszcze dodać , że cały czas podkarmiam go z ręki . Może się złamie