Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
  • Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 1 month later...
Posted

[quote name='sangoma']Bardzo możliwe że masz rację. Mam masę literatury na ten temat, ale jeszcze nie miałam czasu do niej zajrzeć, jestem na etapie formalności importowych.
Wybrałam dr. Gizińskiego, ale jakoś nie bardzo go "czuję" i chyba poszukam innej osoby. Mój wet poleca doc. Maxa, ale skontaktuję się z nim dopiero w przyszłym tygodniu. Jak cos będę wiedziała na pewno dam znać.

Edyta
www.sangoma.pl
jeżeli chodzi o dr. Gizińskiego to z ręką na sercu polecam!
wie co robi i jest w tym dobry!
dr.Maxa nie znam , nie słyszałam
ewntualnie jest jeszcze jeden psi położnik dr. Jurka na Grójeckiej.
i dr.Karczewski ( sława w tej dzidzinie ale prawie nieuchwytny)

• 5 months later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

sangoma napisał(a):
Udało mi się spisać trochę praktycznych informacji, na razie o formalnościach związanych z importem nasienia. Ciąg dalszy dotyczący inseminacji pojawi się jak tylko dostanę zdjęcia od dr Niżanskiego.
www.sangoma.pl

USG będzie 11 lipca - wtedy okaże się czy to był sukces czy porażka.

Edyta

Edyta czytałam opis" akcji" na Twojej stronie- podziwiam Cię za cierpliwośc.Nie ma nic gorszego jak bezdusznosc biurokratów i takie lekkie podejście firmy spedycyjnej w sytuacji, dgy mogły liczyc sie godziny.

Posted

Sangoma gratuluje!!!! Wyobrażam sobie jaki to musiał być stres to czekanie:cool3: Prosze napisz przy jakich wartościach progesteronu była pierwsza inseminacja???

Posted

sangoma napisał(a):
Radośnie informuję, że na dzisiejszym USG potwierdziliśmy ciążę Saby!
Jest 9 szczeniąt + dwie ampuły puste (maluchy w stanie resorpcji). Nie wiem czy to wszystkie, bo nie goliliśmy brzuszka a bez tego rogów macicy dobrze nie widać - może ich być i 11.
Tak więc pierwszy rodezjanowy miot będący wynikiem sztucznej inseminacji urodzi się na początku sierpnia. Pozostaje nam "cierpliwie" czekać.

Edyta

:Cool!::Cool!::Cool!:
Super , super - gratulacje!!!

• 1 month later...
  • 3 years later...
Posted

Hejka

troszke chciałabym odmrozic :) temat :)

napewno od tego czasu macie wiecej doswiadczenia i wiedzy w tym temacie - ja wlasnie zaczynam raczkowac i nie wiem czy nie porywam sie z motyka na ksiezyc :/

chcialabym sprowadzic mrozone nasienie z usa

jak najtaniej
jak najlepiej
co robic aby było skuteczne

bede wdzieczna za odrobine pomocy, moze byc na pv

Posted

tego sie własnie boje :(

a czytałam twoj artykuł :) boje sie tych kosztów bardzo - znajoma z Finlandii tez chce sprowadzic i ja to wyniosło 1000euro :( plus koszty krycia

a tak naprawde potwierdzenia ze sie uda tez nie ma :(

chyba za wysokie progi jak na moja kieszen z takim ryzykiem :((

Posted

[quote name='Musiałek'] boje sie tych kosztów bardzo - znajoma z Finlandii tez chce sprowadzic i ja to wyniosło 1000euro :( plus koszty krycia

(

NIEMOŻLIWE!!! To nie może kosztować 1000 Euro, to cena z sufitu!

Policzmy: koszt profesjonalnego zestawu ( którym piszę na http://www.dogomania.pl/threads/103315-Inseminacja-mrozonym-nasieniem ) do transportu chłodzonego nasienia to maksymalnie 100 euro. Koszt DHL (który przywiezie z opcją "dostarczyć do południa następnego dnia") to do 900 zł. Razem poniżej 400 euro!

Nawet jeżeli samemu wsiąść w samolot, polecieć do Finlandii, tam wynająć na lotnisku samochód, pojechać do psa, pobrać i wrócić - zapłacisz za wszystko do 1000 zł! Policz to dobrze, a nie wprowadzaj ludzi w błąd.