jovi Posted November 8, 2005 Posted November 8, 2005 Flaire, i jak poszło z tą 'mrożonką', miała być szczegółowa relacja, a tu nic. :( Proszę daj znać jak i co. Quote
Bulwinka Posted December 8, 2005 Posted December 8, 2005 [quote name='sangoma']Bardzo możliwe że masz rację. Mam masę literatury na ten temat, ale jeszcze nie miałam czasu do niej zajrzeć, jestem na etapie formalności importowych. Wybrałam dr. Gizińskiego, ale jakoś nie bardzo go "czuję" i chyba poszukam innej osoby. Mój wet poleca doc. Maxa, ale skontaktuję się z nim dopiero w przyszłym tygodniu. Jak cos będę wiedziała na pewno dam znać. Edyta www.sangoma.pl jeżeli chodzi o dr. Gizińskiego to z ręką na sercu polecam! wie co robi i jest w tym dobry! dr.Maxa nie znam , nie słyszałam ewntualnie jest jeszcze jeden psi położnik dr. Jurka na Grójeckiej. i dr.Karczewski ( sława w tej dzidzinie ale prawie nieuchwytny) Quote
Toller Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 Też jestem ciekawa jak pójdzie- za rok biorę kolejnego Tollera, i on właśnie ma być po super hiper:cool3: psie, z mrożonki. Quote
Toller Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Po prostu sobie nieźle wychowałaś sukę!!:lol: Trzymam kciuki, i informuj co i jak. Quote
cuciola Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 trzymam kciuki zeby wszystko poszlo zgodnie z mysla :) Quote
jovi Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Ja też trzymam kciuki żeby się wszystko udało! Prowadź dziennik, a potem go udostępnisz potomnym :p Quote
nani ni Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 A czy orientujecie sie moze, jakie sa koszty niezbednych badan,pobrania i przechowywania nasienia w tym banku? Bardzo by mnie to interesowalo! Quote
arima Posted June 14, 2006 Posted June 14, 2006 Sangoma ,przy jakim poziomie progesteronu pierwszy raz była zapładniana???? Quote
Kika Posted July 2, 2006 Posted July 2, 2006 sangoma napisał(a):Udało mi się spisać trochę praktycznych informacji, na razie o formalnościach związanych z importem nasienia. Ciąg dalszy dotyczący inseminacji pojawi się jak tylko dostanę zdjęcia od dr Niżanskiego. www.sangoma.pl USG będzie 11 lipca - wtedy okaże się czy to był sukces czy porażka. Edyta Edyta czytałam opis" akcji" na Twojej stronie- podziwiam Cię za cierpliwośc.Nie ma nic gorszego jak bezdusznosc biurokratów i takie lekkie podejście firmy spedycyjnej w sytuacji, dgy mogły liczyc sie godziny. Quote
arima Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 Sangoma gratuluje!!!! Wyobrażam sobie jaki to musiał być stres to czekanie:cool3: Prosze napisz przy jakich wartościach progesteronu była pierwsza inseminacja??? Quote
Kika Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 sangoma napisał(a):Radośnie informuję, że na dzisiejszym USG potwierdziliśmy ciążę Saby! Jest 9 szczeniąt + dwie ampuły puste (maluchy w stanie resorpcji). Nie wiem czy to wszystkie, bo nie goliliśmy brzuszka a bez tego rogów macicy dobrze nie widać - może ich być i 11. Tak więc pierwszy rodezjanowy miot będący wynikiem sztucznej inseminacji urodzi się na początku sierpnia. Pozostaje nam "cierpliwie" czekać. Edyta :Cool!::Cool!::Cool!: Super , super - gratulacje!!! Quote
arima Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 UPs:oops: Zapomniałam, że Ciebie już pytałam:lol: Quote
Kika Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 [LEFT]Edyta gratuluję, to prawdziwy sukces.Szkoda że o RR takim malutkim moge w tej chwili tylko pomarzyc:placz: [/LEFT] Quote
daga10011 Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Sangoma-wielkie gratulacje:multi: .Ja sie namierzam na grudzien na taka akcje ale sie boje-a dodajesz mi odwagi teraz:multi: Quote
Musiałek Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Hejka troszke chciałabym odmrozic :) temat :) napewno od tego czasu macie wiecej doswiadczenia i wiedzy w tym temacie - ja wlasnie zaczynam raczkowac i nie wiem czy nie porywam sie z motyka na ksiezyc :/ chcialabym sprowadzic mrozone nasienie z usa jak najtaniej jak najlepiej co robic aby było skuteczne bede wdzieczna za odrobine pomocy, moze byc na pv Quote
wiska Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 ja bede chciala (ale dopiero za 1,5roku) sciagac nasienie z USA...tylko ja myslalam nie o mrozonym tylko o chlodzonym nasieniu ;) Quote
Śnieżynka Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Sangoma dlaczego nie piszesz w Pamiętniku Zuzy ?? popłakałam się co to psisko wyczynia :D odnosze wrażenie, że to przez fakt, że jest z mrożonki :) Psiaki masz super :D Quote
Musiałek Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 mój pierwszy miot był nasieniem schłodzonym - miałam 6 szczeniąt i rewelacyjne rozwiązanie ale ja sprowadzałam ze Szwecji a z usa chyba schłodzonego się nie sprowadza, albo ??? Quote
Musiałek Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 tego sie własnie boje :( a czytałam twoj artykuł :) boje sie tych kosztów bardzo - znajoma z Finlandii tez chce sprowadzic i ja to wyniosło 1000euro :( plus koszty krycia a tak naprawde potwierdzenia ze sie uda tez nie ma :( chyba za wysokie progi jak na moja kieszen z takim ryzykiem :(( Quote
wandko Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='Musiałek'] boje sie tych kosztów bardzo - znajoma z Finlandii tez chce sprowadzic i ja to wyniosło 1000euro :( plus koszty krycia ( NIEMOŻLIWE!!! To nie może kosztować 1000 Euro, to cena z sufitu! Policzmy: koszt profesjonalnego zestawu ( którym piszę na http://www.dogomania.pl/threads/103315-Inseminacja-mrozonym-nasieniem ) do transportu chłodzonego nasienia to maksymalnie 100 euro. Koszt DHL (który przywiezie z opcją "dostarczyć do południa następnego dnia") to do 900 zł. Razem poniżej 400 euro! Nawet jeżeli samemu wsiąść w samolot, polecieć do Finlandii, tam wynająć na lotnisku samochód, pojechać do psa, pobrać i wrócić - zapłacisz za wszystko do 1000 zł! Policz to dobrze, a nie wprowadzaj ludzi w błąd. Quote
Recommended Posts