Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Założyłam wątek Aresowi, temu błąkającemu się bernardynowi. PILNIE!!
Może znajdzie się ktoś z warmińsko- mazurskiego kto będzie mógł zająć się nim na miejscu, bardzo proszę w imieniu tego psiaka, ja na odległość nie pomogę :(

http://www.dogomania.pl/threads/217226-ARES-psie-dziecko-uciek%C5%82o-od-w%C5%82a%C5%9Bciciela-teraz-koczuje-na-ulicy-mo%C5%BCe-kto%C5%9B-pomo%C5%BCe?p=17937655#post17937655

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Uwaga!!!!

W dniach 10-11.12.2011r. w Szczecinku (woj zachodniopomorskie) odbędą się warsztaty okulistyczne dla lekarzy weterynarii. Osobą prowadzącą będzie prof. Kiełbowicz. W związku z czym jest możliwość przeprowadzenia nieodpłatnych zabiegów okulistycznych. Poszukujemy psów ew. kotów wymagających specjalistycznej pomocy. Liczba zakwalifikowanych pacjentów jest ograniczona. Samej kwalifikacji do zabiegu
będzie dokonywał prof. Kiełbowicz.
Dlatego też jeśli ktoś z was jest właścicielem zwierzaka lub zna bidę z dogo wymagającą pomocy i chciałby z niej skorzystać proszę o kontakt pod adresem e-mail:

Ważne:
- w e-mailu proszę przesyłać zdjęcia oczu (dobrej jakości) wraz z historią choroby i namiarami na opiekuna/właściciela - to jest wymogiem wstępnej kwalifikacji,
- tak jak wspomniałam, jeśli pies zostanie zakwalifikowany do zabiegu, będzie on wykonany bezpłatnie bez żadnych dodatkowych kosztów, jedynym warunkiem jest dowiezienie pacjenta do Szczecinka i zgoda na wykonanie zabiegu
- na zgłoszenia czekamy do poniedziałku
- jeśli pacjent zostanie zakwalifikowany przez prof. Kiełbowicza, opiekun zostanie o tym powiadomiony

Ja na dogo będę w niedzielę wieczorem, dlatego też podałam e-mail do kontaktu z organizatorem czyli lek.wet. Karoliną Brach - specjalistą chorób psów i kotów. Na podany adres proszę przesyłać konkrety, czyli zdjęcia i wspomniane historie choroby. Prosimy też o wyrozumiałości ze względu na iż pacjenci poszukiwani są również poza doga i nie każdy pies może zostać zakwalifikowany - choć chcieli byśmy pomóc wszystkim

Posted

Wątek Daisy ... zajrzyjcie do tego smutnego przeraźliwie podrostka.

Podrostka o niezwykłej i cudnej urodzie... biel i jedwabista sierść, to jej ogromne atrybuty!!!
Potrzebna jest pomoc w jak najszybszym zorganizowaniu transportu z ok. Lubartowa do ośrodka Fundacji pod Radomskiem oraz środki na pokrycie jego kosztów, a także karmę dla suni... Pomózcie i pokażcie sunię niezwykłą!

http://www.dogomania.pl/threads/217370-Podrostek-bernardyna-DAISY_Schron-prosi-o-zabranie-Pogarsza-si%C4%99-jej-stan-psychiczny?p=17955308#post17955308

Posted

Zgłoszenie z Namysłowa... wydaje się, że sprawa bardzo poważna- wstępne informacje: suka ma mieć rany na łokciach, aż do kości...przywieziona z Zakopanego "kuleczka", gdy podrosła uwiazana do budy na stałe... nie spuszczana nigdy z krótkiego łańcucha ...na betonowym podłożu... zaniedbana, sfilcowana...miła i łagodna.

Sytuacja w trakcie weryfikacji, jednak bardzo potrzebna organizacja, która na miejscu może przejąć sprawę psiaka i jeśli potwierdzi się potrzeba zabrania psiaka od właściciela- odebrać ja w trybie interwencji.
Sunia ma wtedy zagwarantowane miejsce i leczenie w ośrodku Fundacji BERNARDYN...

Czy ktoś orientuje się jakie organizacje prozwierzęce działają w tamtym rejonie?... w okolicach Namysłowa?

Posted

Zelda to starsza sunia w typie bernardyna. Trafiła do schroniska w okropnym stanie. Na dodatek najprawdopodobniej niedawno rodziła. Zelda pilnie szuka wspaniałego domu. Ludzi, którzy pokochają ją pomimo podeszłego wieku... Z powodu braku wielu zębów trudno jest nam określić jej wiek. Sunia nie może jeść nawet suchej karmy, dlatego dostaje ryż z kurczakiem. Jest pod stałą opieką lekarza weterynarii. Sunia jest zrównoważona i bardzo przyjazna.Do schroniska trafiła 30września br. Błagam o pomoc dla niej!!! Sunia przebywa w schronisku w Dalabuszkach(woj.Wielkopolskie).

Paula3312@wp.pl
607350567-po 16.00

Posted

Paula, co konkretnie jest przyczyną tego,że jest pod opieką weterynarza? ...ogólne zagłodzenie, czy konkretne schorzenie?
A jak u niej z reakcjami na inne psy?...większe, mniejsze?
Rzeczywiście jest niezwykle zachudzona :(

Pokombinujmy jak jej pomóc...

http://www.dogomania.pl/threads/1988...OMOC!!!/page55

[quote name='Paula95']Zelda trafiła do nas w bardzo złym stanie... :-(

[quote name='Paula95']Założyłam jej wątek na innej fundacji bernardynków. Jutro wpiszę ją tutaj na i na bernardyny.org.pl

Sunia wygląda bardzo źle... Nie widziałam jej jeszcze na żywo(jutro ją zobaczę), a na tym zdjęciu gdzie leży w budzie tego nie widać, ale zobacznie sami...

Co do budy też mi się wydaje, że za małą ma. Ale mamy w schronisku większe, także na pewno zostanie wymieniona, o ile już nie jest.

Posted

A czy w związku z tym, co zauważyłaś, mogłabyś Astaroth zająć się tym, żeby pies dostał taką budę, do której się zmieści? Bez względu na to, czy zima będzie sroga czy nie. Na zdjęciu widać, że na psie aż wisi filc. Czy mogłabyś wziąć szczotkę i ściągnąć to? Zajmie kilka minut, a dla psa duża ulga. Z góry i na odległość dziękujemy w imieniu psa :lol:

Posted

[quote name='Astaroth']schronisko nie ma prądu więc nie ma też telefonu, dobra już nie ważne, widze że ta rozmowa nie ma sensu

skarbie ma sens bo my o pewnych sprawach danego schroniska nie wiemy

ja chciałabym aby fundacja bernardyn zabrała wszytskei benki do siebie ..trafiłyby do raju mogłabym spać spokojnie

ale wiem ze nie ma takiej mozliwosci - a szkoda

Posted

[quote name='ANETTTA']skarbie ma sens bo my o pewnych sprawach danego schroniska nie wiemy

ja chciałabym aby fundacja bernardyn zabrała wszytskei benki do siebie ..trafiłyby do raju mogłabym spać spokojnie

ale wiem ze nie ma takiej mozliwosci - a szkoda

bywasz na wątkach tego schroniska więc chyba wiesz jaka tam jest sytuacja, jeśli wrzucam tu psa z tego schroniska a ktoś mi mówi żebym go wyszczotkowała i załawiła mu bude, a potem że zadzwoni do schroniska żeby je poinformować że pies powinien jeść codziennie to ja dziękuję za taką pomoc, bo ja nie mam czasu na takie dyskusje, ani nie będę tego psa narażać i całej reszty zwierząt bo ktoś rzeczywiście się pofatyguje i poskarży że słyszał że psy tam nie jedzą codziennie, a wtedy to już nikt nie będzie wiedział czy jedzą bo zwyczajnie nikt już tam nie wejdzie