Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hm ja widzę zdjęcia.

Roma na którymś wątku pisałaś, że będziesz ogłaszać benki na najlepszych stronkach- a może podzielimy się nimi?Tzn każda z nas weźmie jeden czy ze dwa najlepsze portale i tam powrzuca wszystkie benki o których wiemy coś więcej?

Mnie się wydaje, że te najlepsze to: tablica, allegro, alegratka, gumtree, morusek, adopcje? Ja mogę zająć się którąkolwiek poza allegro.

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Hm ja widzę zdjęcia.

Roma na którymś wątku pisałaś, że będziesz ogłaszać benki na najlepszych stronkach- a może podzielimy się nimi?Tzn każda z nas weźmie jeden czy ze dwa najlepsze portale i tam powrzuca wszystkie benki o których wiemy coś więcej?

Mnie się wydaje, że te najlepsze to: tablica, allegro, alegratka, gumtree, morusek, adopcje? Ja mogę zająć się którąkolwiek poza allegro.

Świetny pomysł! Też myślałam o tych portalach... Allegro wezmę sama na koncie bernardyn_com_pl. Tablicę, alegratkę także mogę wziąść...
Tobie zostałoby gumtree, morusek i adopcje.
Czy ktoś zasugerowałby jeszcze najbardziej poczytny i skuteczny portal ogłoszeniowy?... albo mógłby pomagać w ogłoszeniach bernardynów na tych wskazanych portalach sukcesywnie i na bieżąco? ...poszłoby to szybciej.

Na razie wrzucam do bazy te bieżące benki z tego wątku, a potem zabieram się za te na stronie adopcyjnej na FB po kolei .
Jeśli będziecie miały informacje o jakichś benkach w potrzebie, wrzucajcie je tutaj lub na maila bernardyn_adopcje@vp.pl... możecie także wstawiać informacje na grupie bernardyny w pootrzebie na FB...
https://www.facebook.com/home.php?sk=group_192021564159117
Koniecznie napiszcie choć podstawowe informacje: imię, płeć, wiek, krótko co wiecie o psiaku i jakiego domu szukamy i koniecznie kontakt do adopcji.

Posted

Aga-ta napisał(a):
do E.DEREK juz napisalam wczoraj PW, ale niestety ona juz chyba tak czesto nie zaglada na dogo.
ANETTTA mam tylko takie zdjecia jak zamiescilam i na dodatek to nie sa moje zdjecia...

Aga-ta... gdzie ten psiak jest dokładnie(oczywiście proszę na pw lub maila)?... na kogo może być kontakt do adopcji?

Posted

[quote name='Fundacja Medor']Bernardynka kasia z medoru znalazła wczoraj nowy dom w zgierzu zamieszkała z pieskiem shih tzu w apartamencie w bloku można ją zdjąć

Dziękujemy za informację... powodzenia suniu!

Posted

Dobrze mogą być te trzy portale, chyba że ktoś jeszcze zechciał by pomóc to jeszcze to można rozdzielić? Ja w każdym razie zacznę od wrzucania wszystkich benków na gumtree i tak po kolei z pozostałymi portalami.

Posted

Bardzo prosimy o jakiś pakiet ogłoszeń adopcyjnych dla Szekspira.
Pies jest bardzo adopcyjny; grzeczny, łagodny do ludzi, zdrowy.
Nie sprawia problemów, może mieszkać na dworze (i raczej powinien, bo nie zna inaczej), lubi mieć swoje wydzielone miejsce i swoje przedmioty (zabawki, miski, posłanie, itp) i pilnuje stałego rytmu dnia.
Jest psem samodzielnym, nie wymagającym bliskości ludzi (nie zna lub nie pamięta), ale lubi głaskanie i dotykanie.
Jest starszym psem, niewidomym. Jednak niejeden młody i zdrowy mógłby uczyć się od niego dobrych manier. Zawsze zadowolony, czyściutki i dbający o siebie. Jeździ samochodem, chodzi na smyczy.
Taki starszy, elegancki Pan.

Posted

Wieczorem dzwonił Pan spod Warszawy, u którego pod blokiem, a właściwie klatką, koczuje od pewnego czasu fajny, wesoły, łagodny bernardyn. Okolice Józefowa- Otwock.
Poprosiłam go o zdjęcia psiaka, sprawdzenie, czy to jest pies, czy sunia( daje się głaskać, podchodzi sam, więc nie powinno być problemu, a jednoznacznie nie potrafili odpowiedzieć na to pytanie... obiecano mi informacje i fotki)... oraz kontakt z Markiem.
Sama dziś także skontaktuję się z Markiem i dowiem się, czy ma jakiekolwiek możliwości manewru i bezpośredniej pomocy psiakowi. Jeśli nie, to będzie trzeba "malucha" zabezpieczyć w schronisku ( nie wiem jakie jest włąsciwe dla Otwocka) i szybko kontaktować się z wolontariuszami z tego schroniska.

A my w tym czasie musiałybyśmy intensywnie poogłaszać psiaka. Może się uda.

Posted

http://imageshack.us/photo/my-images/690/1002322d.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/411/1002325s.jpg/
Błagam pomóżcie !!!!!! :-(W miescowości Bircza jest Benek zamknięty w boksie(jeśli to można nazwać boksem) złapany przez łapacza w Krasiczynie , umieszczony za krzakami, karmiany kluchami z gulaszem z opieki społecznej (oczywiscie nieregolarnie):shake:Nie widzi ludzi ani Bożego światu, lgnie do człowieka . Ma zaledwie kilka latek a juz po takich doświadczeniach, jakiś chaman wyrzucił go na wiosnę z samochodu. Pewnie znudziła się zabawka.Serce mi pęka nikt o niego sie nie pyta a w zimie tam nie ma szans , on poprostu może nie przeżyć.Chudnie w oczach.:shake: tel. 785187 723

Posted

[quote name='zuzlikowa']Wieczorem dzwonił Pan spod Warszawy, u którego pod blokiem, a właściwie klatką, koczuje od pewnego czasu fajny, wesoły, łagodny bernardyn. Okolice Józefowa- Otwock.
Poprosiłam go o zdjęcia psiaka, sprawdzenie, czy to jest pies, czy sunia( daje się głaskać, podchodzi sam, więc nie powinno być problemu, a jednoznacznie nie potrafili odpowiedzieć na to pytanie... obiecano mi informacje i fotki)... oraz kontakt z Markiem.
Sama dziś także skontaktuję się z Markiem i dowiem się, czy ma jakiekolwiek możliwości manewru i bezpośredniej pomocy psiakowi. Jeśli nie, to będzie trzeba "malucha" zabezpieczyć w schronisku ( nie wiem jakie jest włąsciwe dla Otwocka) i szybko kontaktować się z wolontariuszami z tego schroniska.

A my w tym czasie musiałybyśmy intensywnie poogłaszać psiaka. Może się uda.[/QUOTE]

psika zabrany do schroniska nie wiem jakiego >>>>>>>>

ktoś z sasiadów zadzwonił po straż i po chyba 3 godzi psa juz nie było

Posted

[quote name='weronika1']http://imageshack.us/photo/my-images/690/1002322d.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/411/1002325s.jpg/
Błagam pomóżcie !!!!!! :-(W miescowości Bircza jest Benek zamknięty w boksie(jeśli to można nazwać boksem) złapany przez łapacza w Krasiczynie , umieszczony za krzakami, karmiany kluchami z gulaszem z opieki społecznej (oczywiscie nieregolarnie):shake:Nie widzi ludzi ani Bożego światu, lgnie do człowieka . Ma zaledwie kilka latek a juz po takich doświadczeniach, jakiś chaman wyrzucił go na wiosnę z samochodu. Pewnie znudziła się zabawka.Serce mi pęka nikt o niego sie nie pyta a w zimie tam nie ma szans , on poprostu może nie przeżyć.Chudnie w oczach.:shake: tel. 785187 723

a czy ci co go przygarneli chcieliby go oddać

Posted

Nikt go nie przygarnął to Gmina zatrudnia łapacza i ma z nim umowę a potem ich nie interesuje co sie dzieje z tymi psami. Poprostu są bezpanskie tylko zamkniete a nie na ulicy.Jednym slowem z deszczu pod rynne.:shake:

Posted

[quote name='zuzlikowa']Wieczorem dzwonił Pan spod Warszawy, u którego pod blokiem, a właściwie klatką, koczuje od pewnego czasu fajny, wesoły, łagodny bernardyn. Okolice Józefowa- Otwock.

A my w tym czasie musiałybyśmy intensywnie poogłaszać psiaka. Może się uda.[/QUOTE]

Niestety psa już nie ma... został odłowiony i zabrany do jakiegoś schronu. Nie wiem jakiego- najprawdopodobniej do Halinowa. Ma ktoś kontakty w tym schronie? Może tam są wolontariusze?

Posted

U nas są 3 benki, wrzuce tu narazie jednego mixa, bo on potrzebuje najszybciej domu/hotelu czegokolwiek.
GROZI MU UŚPIENIE.
Jest nieufny, ucieka od ludzi, do mnie czasem podejdzie, ale jak wyczuje że chce się przy nim coś robic to ucieka. Pogryzł sie kilka razy z psami, obecnie ma spuchnięty pysk po pogryzieniu i nie daje sie leczyć, pozwala na to tylko jednemu pracownikowi od reszty ucieka, a jak ktos jest nachalny to potrafi kłapnąć zębami

To Yeti

inne fotki
http://img221.imageshack.us/img221/838/yeti1q.jpg
http://img813.imageshack.us/img813/2470/yeti3.jpg
http://img269.imageshack.us/img269/3656/yeti4.jpg
http://img215.imageshack.us/img215/5963/yeti5.jpg

Posted

Pianka... wrzuć wszystkie benki i napisz proszę w jakim są wieku...podaj namiary na kontakt do adopcji. Jeśli się da również informacje o stanie zdrowia i umiejętnościach(smycz, spacery...itp).

Yeti ma dość dziwnie wyglądający ogon. Czy wiesz czego to jest przyczyną?
W jakim jest wieku?
Jaki jest powód zagrożenia uśpieniem benka?... zaburzenia zachowania?...wiek?...choroba?

Yeti wyglada na mixa z mastifem pirenejskim lub jakimś górskim psem pasterskim.

Posted

[quote name='zuzlikowa']

Yeti ma dość dziwnie wyglądający ogon. Czy wiesz czego to jest przyczyną?
W jakim jest wieku?
Jaki jest powód zagrożenia uśpieniem benka?... zaburzenia zachowania?...wiek?...choroba?

miał kołtuny i był brzydko wycięty nożyczkami, stąd brzydki ogon, ma 4 lata
powód jak napisałam, nikomu nie daje sie leczyć, pracownik któremu się dawał leczyc jest na zwolnieniu. Nikt nie potrafi podejść do niego i dać mu leku. Nikt nie chce trzymac psa w schronisku który jest troche zadziorny do psów a potem nie daje się leczyć. Pies nie leczony cierpi. I czasami ma odchyły na jedną wolonatriszke skoczył, ale jak ona sę wydarła "nie wolno" to odszedł, wiec potrzebuje konsekwentnego człowieka
a i nie potrafi chodzić na smyczy

dane do mnie
piankaa@interia.pl
kom. 501 208 670

tyle że on najpierw potrzebuje DT lub hotelu

Posted

Informacje do bazy:

- ze schroniska w Toruniu zabraliśmy wczoraj do siebie Zacharego (przeniesienie prawa właśności),
- wczoraj do adopcji pojechała od nas Berta (jedna z suk zabranych ze schroniska w Wojtyszkach),
- w związku ze współpracą z Fundacją Emir ze schroniska w Żabiej Woli przyjechał kilka dni temu do nas Arras (przeniesienie prawa własności).

Planujemy zabrać kolejne dwie suki ze schroniska w Wojtyszkach, te, które nie radzą sobie w skupisku zwierząt.

Są dwa domy zainteresowane adopcją Alka. W trakcie rozmów.

Posted

http://www.dogomania.pl/threads/204528-8l-Misia-po-ci%C4%99%C5%BCkiej-operacji-zbiera-deklaracje-na-bezpieczne-DO%C5%BBYCIE-!-Og%C5%82oszenia!?p=16535720#post16535720

9. 10.2011

Misia nadal przebywa w ds... u ciężko chorego Pana.
Pan słabnie i bardzo prosi, by jednak sunię zabrać przed zimą... u niego nie ma szansy!
Sprawa kojca, staje się nie aktualna!
Słaby, z ograniczoną możliwością poruszania się, bez wsparcia- Pan sam potrzebuje pomocy!
Nie jest już w stanie w jakikolwiek sposób zaopiekować się Misia...
i na koniec swojego życia.. . na koniec życia suni, musi szukać jej nowego bezpiecznego miejsca!

Fundacja Bernardyn ujęła Misię w swoich planach i bardzo będzie się starać o przejęcie Misi przed zimą...jak będą wyglądać możliwości, dziś jeszcze nie wiem.
Fundacja SOS w ostateczności, przejmie sunię...
ale bez względu na to, która z fundacji zaopiekuje się Misią, bardzo potrzebne jest choć wsparcie na wyżywienie tej starszej suczki, która nie wiadomo jak długo pożyje i w jakim stanie zdrowia( bardzo poważny zabieg usunięcia ponad 11kg guza,nie dający gwarancji, czy nie nastapią np. przerzuty)...

Zbieramy deklaracje na utrzymanie Misi,
bez względu na to która fundacja zaopiekuje się sunią- będzie potrzebna pomoc!
Deklaracje wpisywane będą w pierwszym poście... poniżej!

By nie marnotrawić czasu, bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu Misi!
Szanse na ds są bardzo małe, ale warto wykorzystać każdą możliwość!