lilk_a Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 jakbym Samiego u jamora widziała :) fajnie , bardzo ciekawi mnie ciąg dalszy Sami niestety zatrzymał się na pewnym etapie ..... Quote
malibo57 Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='malibo57']W międzyczasie mam wielką prośbę do Czarodziejki. Wątek Groma był dziś przeglądany i archiwizowany, wszystkie opisy i zdjęcia starannie analizowane - wszystko to, każda najmniejsza uwaga i spostrzeżenie będzie cenne dla osób, które będą sprawowały opiekę i pracowały z psem. Nigdzie nie znalazłam, ani ja, ani obie panie behawiorystki, wklejonej opinii behawiorystki z 2010r., która była i jest wielokrotnie przywoływana przez Czarodziejkę. Nie ma jej też ani w oryginale, ani w formie elektronicznej w schronisku, o ile mi wiadomo. Po raz pierwszy wzmianka o tej opinii pojawia się pod koniec maja 2010 ( str. 22 #532)., potem pojawia się co jakiś czas, ale tylko pośrednio, jako wolny cytat, że tak to nazwę. Czy mogę prosić w imieniu pań Kozłowskiej i Bartoszewskiej oraz własnym o wklejenie tej opinii w oryginale? Jest też prośba o umożliwienie bezpośredniego kontaktu z osobą, która oglądała i oceniała psa. To bardzo istotne, bo trzeba odtworzyć historię Groma od początku, na ile to możliwe.[/QUOTE] [quote name='malibo57']To takie "życie na gorąco" - profesjonalna ocena będzie za jakiś czas. Bardzo proszę raz jeszcze o wklejenie opinii behawioralnej z 2010r. Odtworzenie procesu zmiany Groma z psa dzikiego w psa socjalnego to będzie fascynujące zajęcie. Myślę, że dla nas wszystkich.[/QUOTE] Ponawiam prośbę. Byłoby naprawdę bardzo cenne przekazać tę opinię Magdzie ( na piśmie, nie z przekazu). Można by odtworzyć stan psa sprzed 2 lat oraz proces zmian, jakie przeszedł w tym czasie. Spiąć przyczyny ze skutkami. Oraz, być może, modyfikować metody pracy z Gromem. Quote
sylwija Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 trzymam mocno kciuki za Groma - wygląda obiecująco jego zachowanie :) Quote
Tymonka Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 przepraszam za offa , ale sprawa diabelnie pilna .Kaleki pies w szczerym polu : http://www.dogomania.pl/threads/223748-Kaleka-w-szczerym-polu-pomocy-!!!!?p=18722846#post18722846 Quote
Szarotka Posted February 26, 2012 Posted February 26, 2012 [quote name='malibo57']Grom chodzi na luźnej smyczy. Ciutkę speszony kamerzystą. [video=youtube;ke-kYH8W3IE]http://www.youtube.com/watch?v=ke-kYH8W3IE[/video][/QUOTE] Ogromnie sie ciesze, bo myslalam, ze bede musiala miec Groma w deklaracjach do poznej emerytury ;);) Quote
malibo57 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Magda zrobiła dziś przegląd Gromowych zębów - jest kiepsko. Zęby starte, praktycznie ich nie ma. Najgorsza sytuacja jest z dwoma kłami po prawej stronie: połamane, z otwartymi kanałami. W tej sytuacji musimy przyspieszyć planowane badania, sprawdzić, czy można psa poddać narkozie i zająć się leczeniem zębów. Quote
martka1982 Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 [quote name='malibo57']Magda zrobiła dziś przegląd Gromowych zębów - jest kiepsko. Zęby starte, praktycznie ich nie ma. Najgorsza sytuacja jest z dwoma kłami po prawej stronie: połamane, z otwartymi kanałami. W tej sytuacji musimy przyspieszyć planowane badania, sprawdzić, czy można psa poddać narkozie i zająć się leczeniem zębów.[/QUOTE] Grom dzielnie pracował aby sobie oszlifować zębiska, zaczął już w schronie lata zrobiły swoje, otwarte kanały to z pewnością nic przyjemnego, miałby narkozę będąc u Magdy? Quote
Szarotka Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Cos z zebami trzeba koniecznie zrobic, bo bakterie sie dostaja do krwioobiegu i wewnetrzne organy zaczynaja padac. Quote
malibo57 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Tak, Magda właśnie konferuje z wetami, czy się podejmą sanacji Gromowej paszczy. Zdaję sobie sprawę, że Gromcio używał zębów w sposób niestandardowy. Na szczęście nie ma stanów ropnych. Mam nadzieję, że go bardzo nie boli. W każdym razie je normalnie. Quote
Szarotka Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Ja dojdziecie do tego kto bedzie zbieral na Groma to ja bym chetnie wyslala moja lutowa, bo zawsze sie troche obawiam, ze mnie ktos zbalamuci :):) Quote
malizna78 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='malibo57']Magda zrobiła dziś przegląd Gromowych zębów - jest kiepsko. Zęby starte, praktycznie ich nie ma. Najgorsza sytuacja jest z dwoma kłami po prawej stronie: połamane, z otwartymi kanałami. W tej sytuacji musimy przyspieszyć planowane badania, sprawdzić, czy można psa poddać narkozie i zająć się leczeniem zębów.[/QUOTE]Ja nie urok, to przemarsz wojsk;) Biedny Gromek. Pewnie bolało nieźle a nie wiedział czemu Nie miał się tez komu poskarżyc. Quote
martka1982 Posted February 27, 2012 Author Posted February 27, 2012 [quote name='Szarotka']Ja dojdziecie do tego kto bedzie zbieral na Groma to ja bym chetnie wyslala moja lutowa, bo zawsze sie troche obawiam, ze mnie ktos zbalamuci :):)[/QUOTE] czekamy nadal na figę. od początku lutego nie było jej na dogo Quote
malibo57 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Marta, proponuję, żebyś podała w pierwszym poście oraz rozesłała do deklarowiczów swój numer konta. Jak Figa się pojawi, to zrobicie bilans zamknięcia/otwarcia i tyle. Czekanie chyba nie ma sensu - Grom będzie potrzebował pieniędzy - bo wszyscy o nim zapomną;-) Quote
terra Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Super filmik, Gromik jeszcze nie wie,że można puścić się pędem za Pancią, ale to już kwestia czasu, niedługiego :) Quote
malibo57 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 Gromikowi, o dziwo, brak kondycji - przegląd wet. w planie w najbliższym czasie, jak wspomniałam. Quote
malizna78 Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='malibo57']Gromikowi, o dziwo, brak kondycji - przegląd wet. w planie w najbliższym czasie, jak wspomniałam.[/QUOTE] No to jestem zdziwiona bardzo' myslałam, że jest bardzo ruchliwy, taki ADHD a tu brak kondycji? kolejna nowośc jak dla mnie Quote
Szarotka Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='martka1982']czekamy nadal na figę. od początku lutego nie było jej na dogo[/QUOTE] A nie macie do Niej innych namiarow ?? Quote
si_bcw Posted February 27, 2012 Posted February 27, 2012 [quote name='malibo57']Marta, proponuję, żebyś podała w pierwszym poście oraz rozesłała do deklarowiczów swój numer konta. Jak Figa się pojawi, to zrobicie bilans zamknięcia/otwarcia i tyle. Czekanie chyba nie ma sensu - Grom będzie potrzebował pieniędzy - bo wszyscy o nim zapomną;-)[/QUOTE] też tak myślę Quote
dkfopt Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Możemy mieć jeszcze nadzieję na adopcję Groma przez panią_stanisławę, czy tym razem jednak nic z tego? Wiadomo coś? Quote
martka1982 Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 [quote name='Szarotka']A nie macie do Niej innych namiarow ??[/QUOTE] nie mam do niej ani telefonu ani maila ale faktycznie, roześlę dziś pw do darczyńców Quote
terra Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='malibo57']Gromikowi, o dziwo, brak kondycji - przegląd wet. w planie w najbliższym czasie, jak wspomniałam.[/QUOTE] Też się bardzo zdziwiłam, przecież on miał możliwość ruchu i to pod dostatkiem. Chyba. Quote
martka1982 Posted February 28, 2012 Author Posted February 28, 2012 nie działa mi wyszukiwarka na dogo, więc nie mogę się upewnić a rozsyłam właśnie pw do darczyńców czy ketunia jest nadal obecna na dogo? spora część darczyńców jest nieobecna na wątku, z pewnością ma zlecenie stałe i możliwe,że nie uda mi się dotrzeć do nich z informacją o zmianie konta, gdyż mogę jedynie wysłać pw nie będąc w posiadaniu innych danych Quote
marsi66 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Dostałam PW z nr konta Zawsze podczytuje co słychać u Groma, choć nie biorę czynnego udziału w dyskusjach;) Quote
Szarotka Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 Gromik potrzebuje kasy bo sie skurczyly zapasy wiec wolamy wszystkie ciotki bo Gromik to chlopak slodki Gromik bardzo potrzebuje domku, wiec do domku mily Gromku :):) U Gromika straszne braki; nie wychowany on taki :(:( Trzeba chlopaka ogladzic i na ludzi wyprowadzic Bardzo prosimy o pomoc, bo sie martwimy co noc :):) Quote
malibo57 Posted February 28, 2012 Posted February 28, 2012 [quote name='dkfopt']Możemy mieć jeszcze nadzieję na adopcję Groma przez panią_stanisławę, czy tym razem jednak nic z tego? Wiadomo coś?[/QUOTE] Jesteśmy w kontakcie - przekierowałam na Magdę, co uważam za niezbędne. Wizytę u psa również. Quote
Recommended Posts