Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='malibo57']W międzyczasie mam wielką prośbę do Czarodziejki.
Wątek Groma był dziś przeglądany i archiwizowany, wszystkie opisy i zdjęcia starannie analizowane - wszystko to, każda najmniejsza uwaga i spostrzeżenie będzie cenne dla osób, które będą sprawowały opiekę i pracowały z psem. Nigdzie nie znalazłam, ani ja, ani obie panie behawiorystki, wklejonej opinii behawiorystki z 2010r., która była i jest wielokrotnie przywoływana przez Czarodziejkę. Nie ma jej też ani w oryginale, ani w formie elektronicznej w schronisku, o ile mi wiadomo. Po raz pierwszy wzmianka o tej opinii pojawia się pod koniec maja 2010 ( str. 22 #532)., potem pojawia się co jakiś czas, ale tylko pośrednio, jako wolny cytat, że tak to nazwę.
Czy mogę prosić w imieniu pań Kozłowskiej i Bartoszewskiej oraz własnym o wklejenie tej opinii w oryginale?
Jest też prośba o umożliwienie bezpośredniego kontaktu z osobą, która oglądała i oceniała psa. To bardzo istotne, bo trzeba odtworzyć historię Groma od początku, na ile to możliwe.[/QUOTE]

[quote name='malibo57']To takie "życie na gorąco" - profesjonalna ocena będzie za jakiś czas.

Bardzo proszę raz jeszcze o wklejenie opinii behawioralnej z 2010r. Odtworzenie procesu zmiany Groma z psa dzikiego w psa socjalnego to będzie fascynujące zajęcie. Myślę, że dla nas wszystkich.[/QUOTE]

Ponawiam prośbę.
Byłoby naprawdę bardzo cenne przekazać tę opinię Magdzie ( na piśmie, nie z przekazu). Można by odtworzyć stan psa sprzed 2 lat oraz proces zmian, jakie przeszedł w tym czasie. Spiąć przyczyny ze skutkami. Oraz, być może, modyfikować metody pracy z Gromem.

Posted

[quote name='malibo57']Grom chodzi na luźnej smyczy.
Ciutkę speszony kamerzystą.

[video=youtube;ke-kYH8W3IE]http://www.youtube.com/watch?v=ke-kYH8W3IE[/video][/QUOTE]

Ogromnie sie ciesze, bo myslalam, ze bede musiala miec Groma w deklaracjach do poznej emerytury ;);)

Posted

Magda zrobiła dziś przegląd Gromowych zębów - jest kiepsko. Zęby starte, praktycznie ich nie ma. Najgorsza sytuacja jest z dwoma kłami po prawej stronie: połamane, z otwartymi kanałami. W tej sytuacji musimy przyspieszyć planowane badania, sprawdzić, czy można psa poddać narkozie i zająć się leczeniem zębów.

Posted

[quote name='malibo57']Magda zrobiła dziś przegląd Gromowych zębów - jest kiepsko. Zęby starte, praktycznie ich nie ma. Najgorsza sytuacja jest z dwoma kłami po prawej stronie: połamane, z otwartymi kanałami. W tej sytuacji musimy przyspieszyć planowane badania, sprawdzić, czy można psa poddać narkozie i zająć się leczeniem zębów.[/QUOTE]

Grom dzielnie pracował aby sobie oszlifować zębiska, zaczął już w schronie
lata zrobiły swoje, otwarte kanały to z pewnością nic przyjemnego, miałby narkozę będąc u Magdy?

Posted

Tak, Magda właśnie konferuje z wetami, czy się podejmą sanacji Gromowej paszczy.
Zdaję sobie sprawę, że Gromcio używał zębów w sposób niestandardowy. Na szczęście nie ma stanów ropnych. Mam nadzieję, że go bardzo nie boli. W każdym razie je normalnie.

Posted

[quote name='malibo57']Magda zrobiła dziś przegląd Gromowych zębów - jest kiepsko. Zęby starte, praktycznie ich nie ma. Najgorsza sytuacja jest z dwoma kłami po prawej stronie: połamane, z otwartymi kanałami. W tej sytuacji musimy przyspieszyć planowane badania, sprawdzić, czy można psa poddać narkozie i zająć się leczeniem zębów.[/QUOTE]Ja nie urok, to przemarsz wojsk;)
Biedny Gromek.
Pewnie bolało nieźle a nie wiedział czemu
Nie miał się tez komu poskarżyc.

Posted

[quote name='Szarotka']Ja dojdziecie do tego kto bedzie zbieral na Groma to ja bym chetnie wyslala moja lutowa, bo zawsze sie troche obawiam, ze mnie ktos zbalamuci :):)[/QUOTE]

czekamy nadal na figę. od początku lutego nie było jej na dogo

Posted

Marta, proponuję, żebyś podała w pierwszym poście oraz rozesłała do deklarowiczów swój numer konta. Jak Figa się pojawi, to zrobicie bilans zamknięcia/otwarcia i tyle.
Czekanie chyba nie ma sensu - Grom będzie potrzebował pieniędzy - bo wszyscy o nim zapomną;-)

Posted

[quote name='malibo57']Gromikowi, o dziwo, brak kondycji - przegląd wet. w planie w najbliższym czasie, jak wspomniałam.[/QUOTE]
No to jestem zdziwiona bardzo'
myslałam, że jest bardzo ruchliwy,
taki ADHD
a tu brak kondycji?
kolejna nowośc jak dla mnie

Posted

[quote name='malibo57']Marta, proponuję, żebyś podała w pierwszym poście oraz rozesłała do deklarowiczów swój numer konta. Jak Figa się pojawi, to zrobicie bilans zamknięcia/otwarcia i tyle.
Czekanie chyba nie ma sensu - Grom będzie potrzebował pieniędzy - bo wszyscy o nim zapomną;-)[/QUOTE]
też tak myślę

Posted

[quote name='malibo57']Gromikowi, o dziwo, brak kondycji - przegląd wet. w planie w najbliższym czasie, jak wspomniałam.[/QUOTE]

Też się bardzo zdziwiłam, przecież on miał możliwość ruchu i to pod dostatkiem. Chyba.

Posted

nie działa mi wyszukiwarka na dogo, więc nie mogę się upewnić a rozsyłam właśnie pw do darczyńców
czy ketunia jest nadal obecna na dogo?
spora część darczyńców jest nieobecna na wątku, z pewnością ma zlecenie stałe i możliwe,że nie uda mi się dotrzeć do nich z informacją o zmianie konta, gdyż mogę jedynie wysłać pw nie będąc w posiadaniu innych danych

Posted

Gromik potrzebuje kasy
bo sie skurczyly zapasy
wiec wolamy wszystkie ciotki
bo Gromik to chlopak slodki
Gromik bardzo potrzebuje domku,
wiec do domku mily Gromku :):)
U Gromika straszne braki;
nie wychowany on taki :(:(
Trzeba chlopaka ogladzic
i na ludzi wyprowadzic
Bardzo prosimy o pomoc,
bo sie martwimy co noc :):)

Posted

[quote name='dkfopt']Możemy mieć jeszcze nadzieję na adopcję Groma przez panią_stanisławę, czy tym razem jednak nic z tego? Wiadomo coś?[/QUOTE]
Jesteśmy w kontakcie - przekierowałam na Magdę, co uważam za niezbędne. Wizytę u psa również.