martka1982 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 bela51 napisał(a):Jednak dzwoniłabym uporczywie. Moze ma taka prace, ze nie moze odbierac? Albo wyjechał ? właśnie to zrobiłam, ten sam komunikat, tak jakby zmienił numer albo zablokował albo nie wiem co....za długo się ciągnie,żeby można było powiedzieć,że to normalne Quote
Czarodziejka Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Nie ma co rozpamiętywać. Widocznie nie był pisany Gromisiowi ten domek. Pan miał starszy głos, więc któż to wie.....może odszedł. Taka wersja też nie jest wykluczona. Nocami pod płot podchodzą sarny i mam tu istne szaleństwo. Grom, Bej, Rafi, Isia i Kaja ujadają nawet przez pół nocy. Obok jakieś 200 metrów drą się onki sąsiada, po drugiej stronie jakieś wiejskie burki - koszmar. Poza tym Gromiś zaprzestał niszczenia Sokołowej budy zadowalając się wersją lightową z wyrypanym łukiem wejściowym. Muszę wam przesłać fotkę, bo to jest naprawdę śmieszne. Gdzie Grom, tam łuk wejściowy, a w środku niepokorny ryjec zwieszony na kwintę i wyłupiaste oko. Quote
rencia42 Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Czekam na fotki z dziełami Groma architekta. Quote
Szarotka Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 Gromis przesylam pozdrowienia. A jak z ogloszeniami. To chyba z moich sponosorowanych taki najbardziej dlugoterminowy ......... Quote
figanadrzewna Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 listopad 2011 100 zł - po Aresie 10 zł - ISRAEL 20 zł - malibo57 50 zł - figanadrzewna 20 zł - Ania to ja 20 zł - rencia42 40 zł - sylwija 30 zł - dkfopt 150 zł - Ketunia (X,XI,XII) - 400 zł -opłata za listopad- hotel u Czarodziejki grudzień 2011 10 zł - ISRAEL 20 zł - malibo57 50 zł - figanadrzewna 20 zł - Ania to ja 40 zł - sylwija Suma na koncie (+) 123,00 zł Dług u Czarodziejki 400 zł za grudzień Quote
Czarodziejka Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Żeby tak ktoś jednak Gromisia adoptował, to wyrzekłabym się prezentów od Mikołaja na jakieś kilka lat, a nawet więcej. Chodzi sobie uśmiechnięty, a moje budy już ledwo zipią. Najwyraźniej poprawia mu to samopoczucie ;) Quote
sylwija Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 no właśnie, wydaje się, że ma potencjał - młody, przystojny, idealny na posesję Quote
Szarotka Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 figanadrzewna napisał(a):listopad 2011 100 zł - po Aresie 10 zł - ISRAEL 20 zł - malibo57 50 zł - figanadrzewna 20 zł - Ania to ja 20 zł - rencia42 40 zł - sylwija 30 zł - dkfopt 150 zł - Ketunia (X,XI,XII) - 400 zł -opłata za listopad- hotel u Czarodziejki grudzień 2011 10 zł - ISRAEL 20 zł - malibo57 50 zł - figanadrzewna 20 zł - Ania to ja 40 zł - sylwija Suma na koncie (+) 123,00 zł Dług u Czarodziejki 400 zł za grudzień Bardzo przepraszam, ze jeszcze nie wplacilam, ale narazie nie moge dokonac przelewu, bo kody przestaly dzialac. Quote
Szarotka Posted December 16, 2011 Posted December 16, 2011 Wplacilam, dajcie znac jak dotrze ???? Quote
bela51 Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Wesołych świat Czarodziejko ! A dla Twoich Czarodziejskich psów duzo zdrowia i najlepszych domków ! Quote
Czarodziejka Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Gromiś terrorysta wrócił znowu do kojca. Wyrwał z korzeniami 3 stare krzewy, młode drzewko, które miało dawać psom cień latem i zniszczył Sokołową budę zdzierając z niej papę i wyrywając resztę wrót. Teraz chłonie, a my czekamy, aż mu głupawka minie. Kiedy tylko czuje się pewnie, zazyna rozrabiać i psuć. Taki ma charakter. Z kojca usunęłam budę, żeby nie wyskoczył podczas strzelania w sylwestrową noc. Od rana w okolicy słychać strzały. Staruszki są głuche, młodsze psy się nie boją, a ten strachajło przerażony. Poczekam jeszcze trochę i wstrzyknę Sedalin w papę. Niech prześpi najgorsze. Zamknęłabym go w psiej sypialni, ale obawiam się reakcji w pomieszczeniu, czy nie zrobi sobie krzywdy próbując wyskoczyć przez okno np. W każdym razie obie z Julką jesteśmy na posterunku ;) Quote
figanadrzewna Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 dotarła Szarotko, dziękujemy. aktualne rozliczenie Groma grudzień 2011 10 zł - ISRAEL 20 zł - malibo57 50 zł - figanadrzewna 20 zł - Ania to ja 40 zł - sylwija 20 zł - rencia42 30 zł - dkfopt 70 zł - Szarotka - 400 zł -opłata za grudzien- hotel u Czarodziejki styczeń 2012 50 zł - Szarotka 10 zł - ISRAEL 20 zł - malibo57 50 zł - figanadrzewna 30 zł - dkfopt Suma na koncie (+) 3,00 zł Dług u Czarodziejki 400 zł za styczeń Quote
Szarotka Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Czy ja cos Gromowi wisze, bo sama sie juz pogubilam ???? Gromowi by sie jakies bazarki przydaly, zeby nadgonic. Quote
Czarodziejka Posted January 8, 2012 Posted January 8, 2012 Gromiś ma się przyzwoicie. Zachwyca urodą wszystkich moich gości. Wciąż na razie siedzi w kojcu pomijając czas przeznaczony na swobodę, kiedy w nim sprzątam. Może sobie wtedy pobiegać po ogrodach. W nocy strasznie ujada na sarny, czego nie robił na wybiegu. Zniszczył kolejny pęd starego bluszczu, który dawał latem psom zaciszny cień w kojcu i zakrywał płot. Kolejny raz muszę kupować papę i okrywać dach Sokołowej budy, bo niestety ostatnie pogody pokazały, że jednak przecieka. Do tego wyrwane listwy wokół wejścia. Gwoździe były na wierzchu i trzeba było to natychmiast czymś zabezpieczyć, bo Sokołek jest ślepy i mógłby sobie zrobić krzywdę. Grom niszczy wtedy, kiedy czuje się szczęśliwy - zaznacza swój teren, budę i usuwa zbędne elementy przestrzeni. Koce wywlókł i rozerwał na strzępy machając przy tym radośnie ogonem. Budę też w ten sposób sobie znaczył - najpierw ją obsikał, a potem zaczął skubać, mocować się, podszczekiwać. Traktuje to jako zabawę. Przeniosłam go przed Sylwestrem do kojca, żeby mieć kontrolę i faktycznie, jak tylko gdzieś strzelili już chciał przecisnąć pysk między prętami. Podałam mu Sedalin i zaprowadziłam do sypialki. Była tam Daszka, Misio, Sako i Homer. Nad ranem wszystko wewnątrz było zdemolowane. Wory z karmą porozrywane, porozwalane garnki,pozciągane z góry różne sprzęty, popękane i wyszczerbione plastikowe wiadro do noszenia wody. Tak sobie Gromiś porządził. Wyszedł zadowolony z ogonem do góry. Kilka dni temu ktoś hucznie obchodził urodziny i również były petardy. Oczywiście Grom się strasznie zląkł i zamierzał wyjść przez pręty obcierając sobie lekko pysk. Podałam mu o 1.00 w nocy krople uspokajające, bo Sedalin mi się już skończył i dopiero go zamówiłam. Dzisiaj przeprowadziłam go na kilka godzin na wybieg, żeby sobie poszalał z młodszymi psami. Ładnie dał się podpiąć na smycz i rozumnie zgodził się wracać, kiedy przyszła pora. Co prawda musiałam się za nim nabiegać, ale wreszcie się łaskawie poddał ;) Quote
Szarotka Posted January 9, 2012 Posted January 9, 2012 Czy ktos moze sprawdzic jak ja stoje z deklaracjami ?? Quote
bela51 Posted January 11, 2012 Posted January 11, 2012 Oj, Gromisiu czemu taki niszczyciel z Ciebie ? Strachulca jeszcze mozna jakos tolerowac, ale takiego niszczyciela? Gdzie ty biedaku znajdziesz dom, ktory okaze Ci tyle cierpliwosci co Czarodziejka. Quote
figanadrzewna Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 styczeń 2012 50 zł - Szarotka (za grudzień) 10 zł - ISRAEL 20 zł - malibo57 50 zł - figanadrzewna 30 zł - dkfopt 20 zł - malibo57 20 zł - Ania to ja 40 zł - sylwija 100 zł - marsi66 20 zł - rencia42 50 zł - Szarotka - 250 zł -częściowa opłata za styczeń- hotel u Czarodziejki Suma na koncie (-) 17,00 zł Dług u Czarodziejki 150 zł za styczeń Quote
Szarotka Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Hm trzeba by cos z tym Gromem zrobic, bo inaczej czeka do dozywocie u Czarodziejki ................... On juz chyba jest tam 3 lata ......... Quote
figanadrzewna Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 to dość trudno zbywalny pies. Na wszystkie ogłoszenia był prawie zerowy odzew. styczeń 2012 50 zł - Szarotka (za grudzień) 10 zł - ISRAEL 20 zł - malibo57 50 zł - figanadrzewna 30 zł - dkfopt 20 zł - malibo57 20 zł - Ania to ja 40 zł - sylwija 100 zł - marsi66 20 zł - rencia42 50 zł - Szarotka 50 zł - Ketunia - 400 zł -opłata za styczeń- hotel u Czarodziejki luty 2012 10 zł - ISRAEL 40 zł - sylwija 50 zł - figanadrzewna 30 zł - dkfopt Suma na koncie (+) 13,00 zł Dług u Czarodziejki 400 zł za luty Quote
Szarotka Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 Wplace gdzies pewnie ok. polowy lutego. Ja wiem, ze jest trudno zbywalny, ale z kolei dozywocie u Czarodziejki .......... Quote
sylwija Posted February 2, 2012 Posted February 2, 2012 może coś zmienić? tylko czy ktoś mu da DT? czy w innym hotelu będą inne efekty? Quote
Cantadorra Posted February 3, 2012 Posted February 3, 2012 Grom to trudny orzech do zgryzienia, taka męcząca sytuacja dla wszystkich oprócz ........ Groma........ Quote
Recommended Posts