Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Grom dokumentnie ponownie zniszczył włazy do budy. Mają być wielkie i basta. Pan, który mi ja naprawia był ostatnio znó w czymś pomóc i zobaczył swoje mizerne dzieło, z którego był bardzo dumny...:-? Myslałam, że się pod ziemię zapadnę ze wstydu. Gromiś poza tym ma się przednio i szaleje w śniegu z Rafim i Bejem.
Portos umiera powoli...Nie wstaje już biedaczysko...:(

Posted

wybaczcie, tato połamał mi się w zetknięciu z nieodśnieżonym chodnikiem, trzeba się było zająć dwunożną czeladką. Trochę mnie nie było, zaraz ogarnę finanse Gromisia, a jutro wezmę sie za tekst. Ale najpierw zobaczę co u Portosa:-(

Posted

Gromiś czmycha bokami w śnieżnych zaspach, wytarmosił dziś Beja o gnata Kajki, któego Carmen uprowadziła i porzuciła na wojennej ścieżce. Portosek niknie, a psie życie w trakcie biegu...

Tato cały? Nie dziwię się, ślisko teraz.

Posted

W sumie to mnie glownie chodzi o to, ze Gromis bedzie mial dozywocie u Czarodziejki jak nie bedzie mial ogloszen.
To ladny Onek
ma szanse na domek,
bez ogloszenia
beda tylko o domku wspomnienia ........
Jestem jak zacieta plyta,
ale o Groma nikt nie pyta
kto prowadzi watek Groma
niech to spojrzy, sie przekona
I dalej juz proza :):) Mam wrazenie, ze bede lozyc na Groma do konca jego albo moich dni ;);)
Jak bym byla blizej to chociaz moglabym go wziac a tak......

Posted

bela51 napisał(a):
Wierszyk fajny, ale wiecej optymizmu Szarotko :lol:

Uwazasz, ze go ktos znajdzie bez ogloszen ?? Moglabym niby sama zrobic, ale nigdy sie moje nikomu nie podobaly, nawet mnie ..........

Posted

Dziewczyny, jest Was kilka na watku, napiszcie jakis tekst, ja zapłace za ogloszenia na bazarku ogłoszeniowym. Nie zwalajmy wszystkiego na barki Czarodziejki, zwłaszcza teraz.

Posted

uno momento, się tworzy. Znalazłam wzruszający tekst na innym wątku, trochę go przerabiam i będzie dobrze. Czy tu obowiązują prawa autorskie? ;)

Oto dzieło, do potencjalnej krytyki. Na wszelki wypadek napisze do autorki, z prośba o pozwolenie na wykorzystanie jej twórczości.
Tylko wciąż nie wiem, co z tym domem? Do kojca? Na kanapę? Jak myślicie, sprawdzi sie jako pies domowy?

To nie jest zwykły pies.
I nie zwyczajnego domu potrzebuje.
Szukamy Mądrych, Dobrych Ludzi, którzy nie tylko chcą mieć psa, ale chcą także, by pies miał Ich.

Gromiś, mix owczarka niemieckiego w wieku ok 5 lat. Nie wiemy jaka jest jego historia? Trafił do schroniska jako roczny pies, nieufny, płochliwy, pragnący zniknąc w kontakcie z człowiekiem. Swoimi sarnimi oczami chwycił za serce wolontariuszki, to dzięki nim trafił do domu tymczasowego, gdzie dzień po dniu, przez kolejne miesiące uczył się, że człowiek nie musi kojarzyć się ze strachem, a świat wokól niego jest interesujący. Że dotyk może być przyjazny,że może zaufać – mimo wszystko.
On już to wie…
Gromiś nie potrzebuje litości. Potrzebuje kogoś, kto zrozumie, że przeszedł w życiu wiele i ślady tego na zawsze w nim pozostaną. Kogoś, kto pokocha go za to, że jest mądrym, coraz bardziej otwartym psem, który uwierzył, że życie może być dobre. Kogoś, kto nie zawiedzie, będzie cierpliwy i ofiaruje mu bezgraniczną miłośc.

Te zdjęcia można wykorzystac http://www.dogomania.pl/threads/133889-Grom-sparalizowany-strachem-tak-zyje-od-trzech-lat....Pomocy-!!!/page6

Posted

Czarodziejka napisał(a):

Tato cały? Nie dziwię się, ślisko teraz.

Zrośnie się i będzie jak nowo narodzony. Tylko wiecie jak to chłop chory :shake: miejski szpital ma mniej pracy, niż to co on nam teraz zapewnia :roll:

Posted

Jesli chodzi o tekst ogloszenia, to mnie sie podoba, tylko rzeczywiscie trzeba napisac, czy Grom nadaje sie do mieszkania? Czy tylko buda i ogrod, z mozliwoscia wchodzenia do domu.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Szarotko, chcesz go adoptować?

Chciec to sobie moge, ale to nie wykonalne.

bela51 napisał(a):
Jesli chodzi o tekst ogloszenia, to mnie sie podoba, tylko rzeczywiscie trzeba napisac, czy Grom nadaje sie do mieszkania? Czy tylko buda i ogrod, z mozliwoscia wchodzenia do domu.

Mnie sie wydaje, ze Grom to do mieszkania to tylko, jezeli ludzie sa stale obecni. Chyba najlepiej do domu z ogrodem, ale to moze Czarodziejka sie wypowie.

Posted

Oto kilka Gromisiowych zdjątek Mam kolejne ale z innego telefonu i muszę nabyć kabel USB do zgrania, więc wrzucam, co mam :)

Zimowy Gromisław z Bejkiem - podejrzane z kuchni ;)

Filozof przy studni.

Fotki nie są najlepszej jakości, ale chciałam go troszkę przypomnieć. Mam lepsze i z bliska, więc kupiękabelek i wstawię.