Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Czarodziejka']Postaram się, aby Gromisław Strachulec wyglądał jak na zdjęciu do legitymacji.[/QUOTE]

Ja osobiście na legitymacyjnych i paszportowych zawsze wychodzę najgorzej. Ale być może właśnie u Groma będzie odwrotnie :)

Posted

Najgorsze zdjęcie, jakie kiedykolwiek mi zrobiono - wręcz pogwałcono mój wygląd, o urodzie nawet nie wspominam - mam w paszporcie. Kiedy wdzięcznie go podaję na lotniskach tego świata, żeby mnie zweryfikowano za każdym razem przeżywam koszmar, sromotę, wstyd i upokorzenie. Tak się oficerowie wszelkiej maści wślepiają, żeby dojrzeć podobieństwo :D

Posted

Wiecie, mam taka słabość do tych biednych strachulców. Do Groma, i oczywiscie do Kory.
Niestety mój niesocjalizowany strachulec domowy nie zniósłby obecnosci zadnej suki. Moze predzej psa? Ale czy Grom nadaje sie do malego mieszkania? Po tym co o nim czytam, to chyba najberdziej kojec i ogród... Niestety...

Posted

Izo - Grom absolutnie nie jest psem dla ciebie ;) Ogród, jakiesz szparki, dziurki, ślepki, żeby się ukryć i płoty, żeby bokami się ocierać. On ma agorafobię - boi się dużych otwartych przestrzeni, jakby nie ogarniał ich ogromu. Nawet jeśli to ogrom mego podwórza. Potrzebuje czasu na zapoznanie, a potem już czuje się bezpiecznie i swojsko. W domu jednak nie polecam. Chyba, że dla znawcy zakręconej psiej psyche.

• 2 weeks later...
Posted

Trochę się spóźniam, przepraszam, ale mam tu bardzo kłopotliwe 3 sucze - dwie dzikuski, jedna z rujką i Simbę goniącą koty, więc mam trochę pracy. Gromiś za to pięknie mi się wyluzował. Podchodzi nawet, by wziąć kość z ręki. Jest to ogromna zmiana, bo wcześniej czekał przyczajony, aż mu rzuciłam, albo wcisnęłam w pysk, kiedy leżał zaklinowany w swojej ślepce. Ma teraz do towarzystwa Kaję z rujką, bo on akurat nie może, a dziadki tetryki mogą formalnie, ale technicznie mają problem, więc są sfrustrowani i podgryzają się. Portos - nochal z ranką, Aron - gaga nad okiem ;) Gromiś,kiedy ma wychodne z kojca ratuje Arona przed Portosem podwarkując i chodząc wokół niego na baczność - taki jest solidarny.

Postaram się wywiązać z zobowiązań jak najszybciej.

Posted

Od wczoraj w Gromisiowym kojcu siedzi Kaja - starucha onka z rują. Jedna z dwóch nierozłączek tomaszowskich. Gromiś jest bardzo zadowolony, nie powiem, nawet wyłazić z kojca nie chce ;) Leży sobie na dachu budy i podziwia swą nową sucz.
Nad ranem oboje spali wtuleni w siebie w jednej budzie. Kiedy zapytałam serdecznie ubawiona: "Gromisiu, a co ty wyrabiasz?", to taki była zawstydzony, a taki przejęty, a uszy na baczność i dalej leżał, bo Kaja się nie ruszyła ;)