Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gromiś wygryzł sobie łuki nad wejściami do bud w kojcu i napoczął dach nowej budy podarowanej przez schronisko w Koninie. Buda stoi pod murem poza kojcem i nikomu nie wadziła, dopiero Grom postanowił z nią zrobić porządek. Ma jakieś napady gryzienia. Może czegoś mu brak? Dbam o to, żeby psy miały wartościowe i ciepłe jedzenie. Kupuję też suchą karmę i gnaciki, oraz gnaty duże, które zimą zawsze gotuję lekko posolone. Psy prawie codziennie coś sobie gryzą, a jemu mało. Gryzie drewno - budy kolejny raz zniszczone pomimo posmarowania strategicznych miejsc smarem samochodowym, teraz ta nowa już nadgryziona, zniszczył mi też młode drzewka - ozdobną wiśnię piłkowaną skrócił o połowę. Podszedł i sobie zębami uciął - na moich oczach. Martwi mnie to, bo takie mimochodne niszczenie jest nienormalne. Zamierzam zapytać wetek, bo może czegoś mu jednak brakuje. Z suplementów dostawał ostatnio to, co reszta psów, czyli wszystko na wzmocnienie stawów i układu kostnego - pięty achillesowej owczarków.

Posted

Grom bardzo lubi kości, jest nawet w stanie przemóc swój strach i podejść,żeby wziąć z ręki ;) Jeżeli mam nadwyżkę, to zawsze trafia ona do Groma ze względu na jego przypadłość. Dobiła mnie jednak ta wiśnia. Piękne smukłe drzewko, które mam kilka lat i które przepięknie kwitło co roku. Podszedł z takim spokojem i tak normalnie uciął ją w połowie.

Posted

[FONT=Calibri]przepraszam za offa[/FONT]
[FONT=verdana]chciałam zaprosić na bazarek prowadzony przeze mnie na opłacenie DT Luny[/FONT][FONT=Calibri] [/FONT][FONT=verdana]może znajdziesz dla siebie cos ciekawego ...[/FONT]
[FONT=verdana]polecisz jakiejś osobie ...[/FONT]
[FONT=verdana]lub chociaż pomożesz mi w jego podnoszeniu [/FONT]
[FONT=verdana]http://www.dogomania.pl/threads/1995...-LUNY-do-21.01[/FONT]
[FONT=Calibri] [/FONT]
[FONT=verdana]oraz na bazarek cegiełkowy - Gufiemu brakuje dosłownie wszystkiego....[/FONT]
[FONT=verdana]http://www.dogomania.pl/threads/199565-Gufi-b%C5%82aga-o-wsparcie-!!!-choroba-sk%C3%B3ry-brak-funduszy-na-DT-cegie%C5%82kowy-do-21.01[/FONT]
[FONT=verdana]Z góry gorąco dziękuję [/FONT]

Posted

Miałam kiedys na bazarku płyn przeciwko gryzieniu rzeczy przez psy. Płyn był z UK od Emigrantki. Musze jej zapytac, czy nie zalatwilaby jeszcze takiego "eliksiru" dla Gromisia. Choc to chyba rzeczy narazone na gryzienie smaruje sie tym plynem.

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Belu - szkoda kasy. Grom jest na zewnątrz. Gryzie to, co mu się pod pysk nawinie. Musiałabym spryskać cały ogród ;)

A to gryzon niedobry !:evil_lol:

Mam dla Gromisia do wpłacenia koncowke z bazarku, ktory był robiony przez Cantadore dla niego. Niewiele, około 15 zł. Dzisiaj wplace.

Przelew w wysokosci 14,30 zł - zrobiony.:lol:

Posted

ogłoszenia są od 7 stycznia, wnioskuję że z marnym skutkiem niestety.

Dzięki Belu, zaglądnę na konto, a i rozgryzłam trochę ten szablon, naprawdę jest ładny :) Jeszcze tylko wykombinuję jak w niego wkomponować zdjęcia i się Gromisiowi allegro machnie ;)

Dotarły wpłaty
20 zł - sylwija
50 zł - marsi66
14,30 - Bela reszta z bazarku

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Grom bardzo lubi kości, jest nawet w stanie przemóc swój strach i podejść,żeby wziąć z ręki ;) Jeżeli mam nadwyżkę, to zawsze trafia ona do Groma ze względu na jego przypadłość. Dobiła mnie jednak ta wiśnia. Piękne smukłe drzewko, które mam kilka lat i które przepięknie kwitło co roku. Podszedł z takim spokojem i tak normalnie uciął ją w połowie.

Ciebie dobił Grom, ale cóż tu oczekiwać, skoro chłopak ma nawet takie zadziorne imię (grom z jasnego nieba choćby), a mnie dobił mój syn. Wzięłam od szwagierki zmarniałą roślinkę. Dbałam o nią pół roku i roślinka odwdzięczyła się ślicznym pączkiem. Przysypałam pączek korą pokruszoną, żeby żaden łobuz tego nie zobaczył i dzisiaj..... Mój syn podszedł do mnie trzymając w ręku urwany pączek i mówi, zobacz mamo, jaki piękny pączek. Roślinka zakwitła. Czy nie jest piękny?
Jak to mówił, to miałam poczucie, że moja praca właśnie zniknęła w czeluściach a roślinka została okaleczona i pączek nie miał szansy pokazać się w pełnej krasie. Załamujące.