figanadrzewna Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Czarodziejka napisał(a):Kiedy mogę się spodziewać wpłaty za Groma? Wkrótce kolejny miesiąc się rozpocznie... Jesli dobrze na szybko liczę, do końca miesiąca wpłyną jeszcze 3 wpłaty na kwotę 110 zł + mój bazarek 80 zł (dziś go rozliczam) + bazarek beli51. Wszystko to od razu przeleję na Twoje konto Czarodziejko. Quote
Szarotka Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Moja wplata wlasnie poszla do Polski, czyli teraz mam nadzieje, ze Ania wplaci szybko. Obiecuje, ze w przyszlym miesiacu wplac na poczatku. Musialam w tym rodzielic na dwa, bo za duzo obiecalam. Quote
figanadrzewna Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 dotarły kolejne wpłaty, Cajus JB i Marsi66. W tej sytuacji, od razu przelałam na poczet długu u Czarodziejki 150 zł. Quote
Szarotka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 figanadrzewna napisał(a):dotarły kolejne wpłaty, Cajus JB i Marsi66. W tej sytuacji, od razu przelałam na poczet długu u Czarodziejki 150 zł. Moje 50 zl. jest juz w Polsce, ale Ania sie nie odzywa, moze wyjachala. Naprawde nie wiem, bardzo mi przykro. Na pazdziernik wysle na poczatku, mam nadzieje, ze Ania sie znajdzie w miedzyczasie........... Quote
figanadrzewna Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 myślę, że wobec całokształtu, to spóźnienie Szarotko nie stanowi problemu. Zbieram wpłaty z bazarku, do tego czasu z pewnością dotrze i Twoja. Quote
Czarodziejka Posted September 22, 2010 Posted September 22, 2010 Otrzymałam 150 zł. Dziękujemy :) Quote
figanadrzewna Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Szarotko, dotarła Twoja wpłata. Quote
bela51 Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 Mam do wpłacenia 135 zl z bazarku dla Groma. Prosze ksiegowego o nr konta. Quote
figanadrzewna Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 bela51 napisał(a):Mam do wpłacenia 135 zl z bazarku dla Groma. Prosze ksiegowego o nr konta. dziękujemy Belu :klacz: Z resztą mojego bazarku, dług wrześniowy będzie wyrównany. Dziś przelałam dla Czarodziejki kolejne 100 zł. Quote
Szarotka Posted September 27, 2010 Posted September 27, 2010 figanadrzewna napisał(a):Szarotko, dotarła Twoja wpłata. Cale szczescie .............. Quote
Czarodziejka Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Wczoraj rozmawiałam z p.Prezes schroniska konińskiego, z którego przyjechał Gromiś. Nasz strachulec dostanie nową budę, którą mam sama wybrać, a za którą schronisko zapłaci :) Dziękujemy pięknie!!! Dziewczynki - buda ma być porządna i ocieplona i duża, bo dla onka. Macie jakieś propozycje? Coś się w oko rzuciło? Nie szukamy jakiejś bardzo wypasionej z bajerami, tylko ciepłej, porządnej budy. Widziałam na Allegro, ale może gdzieś jest coś lepszego? Gromiś na czas mojej nieobecności - w weekend pracowałam daleko, daleko - przesiedział w kojcu. Buntował się, ale uznaliśmy, że będzie to najlepsze rozwiązanie. Psy czują, że wyjeżdżam na dłużej. Bej się podkopał pod bramą i poleciał za moim samochodem. Wrócił na widok Julki, ale również przesiedział ten czas w kojcu. Dziś już wolna amerykanka, ale pod bramą kamienie ułożone - na niekopanie. Gromisław na mój widok zamerdał ogonem, pewnie już widział siebie rozpłaszczonego na trawie, a nie za kratami ;) Quote
bela51 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 A co biedny Gromis pocznie, gdy Kora wyjedzie ? Moze nowi Panstwo wzieliby go tez razem z budą ? :evil_lol: Quote
bela51 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Nikt strachulca nie odwiedza, a ja chciałam zapytac, czy Grom tęskni za Korunią ? Quote
Szarotka Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Ja stale mysle o Gromie i po innych watkach (Szczyla i Kory) sie wypytywalam jak sie Gromis czuje po stracie kolezanki.............. Quote
Czarodziejka Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Gromiś nieco osowiały, ale tylko kiedy jest w kojcu, bo biegając po ogrodach na brak towarzystwa raczej nie cierpi. Jest u nas Simba - straszliwa płaczka dla odmiany, któa skowycze w kojcu, więc zamykam ją tylko, kiedy gdzieś wyjeżdżamy na dłużej, czyli na godzinę ;) Grom siedzi wówczas na budzie i ją z góry obserwuje. Jakoś bardzo smutny nie jest. Nawet zaczyna wyczekiwać na wyjście z kojca, nie włazi w ślepkę ;) Nie jest źle. Mam nadzieję, że Simba się jednak przestanie drzeć i zainteresuje Gromem podczas wspólnych posiedzeń. Quote
Szarotka Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 Powiedz Gromowi, zeby sie z Simba zaprzyjaznil :):) Quote
bela51 Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Kora zostawiła Gromowi w spadku 100 zł. Prosze skarbnika o nr konta a potem o potwierdzenie otrzymania wpłaty na watku Kory. http://www.dogomania.pl/threads/189681-Kora-m%C5%82oda-ONka-z-Wielunia-pojechala-do-DS.-Czekamy-na-wie%C5%9Bci-! Quote
figanadrzewna Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 dziękujemy Belu :loveu: to duża pomoc ! Niechby i tu nastąpiło równie szczęśliwe zakończenie. 7 listopada przypada roczek Gromisia w gościnnych progach Czarodziejki. Ależ ten czas leci... Quote
Czarodziejka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Ja tak bardzo pragnę, żeby Gromisia ktoś pokochał i dał mu domek...To strachulec, ale stróżujący i na pewno nie ucieknie, bo się zbyt boi, na panny też nie pójdzie, bo wykastrowany... Quote
martka1982 Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 pytałam na pw czy można już ogłaszać Groma? nie dostałam odpowiedzi,więc pytam na wątku czy jego psychika, zachowanie itp uległy poprawie na tyle,że można spokojnie robić mu ogłoszenia? jeśli tak, to czy mogę poprosić o szkic tekstu do ogłoszeń? nie chciałabym sama tworzyć, bo obraz Groma jaki ja mam w głowie, jest jeszcze z czasów gdy Grom był w schronisku. będę wdzięczna za odpowiedź..... Quote
Czarodziejka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Martko - myślę, że można go ogłaszać. Pomyślę nad tekstem. Gromiś żyje w stadzie, ale może kiedy znajdzie się KTOŚ, to jego psychika znów zrobik krok w przód. Quote
figanadrzewna Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 myślę, że byłoby optymalnie gdyby trafił do takiego domu jak Koreczek. Gdzieś, gdzie miałby również psie towarzystwo, tak by utrwalał właściwe zachowania i nie zamykał w sobie. Widac, że najlepiej mu idzie naśladowanie innych. Quote
Szarotka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Wszystko zalezy od przyszlego wlasciciela. Widzialam wieksze starchulce, poszly do domu i bylo dobrze. Quote
martka1982 Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 ok, zrobię mu allegro w weekend i będę odnawiać do skutku a jeśli ktoś jeszcze chciałby zaprezentować Groma, to te 66 ogłoszeń kosztują tylko 10zł. http://www.dogomania.pl/threads/191834-BAZAREK-OG%C5%81OSZENIOWY-na-suczki-od-meneli-!-Zam%C3%B3w-66-og%C5%82osze%C5%84-za-10z%C5%82.Do-31.10.2010. edit: a jeszcze mam prośbę - przeglądałam fotki Groma i te, na których wygląda na nie dysfunkcyjnego psa, są robione z dość dużej odległości i często nie jest na nich sam. Czy dałabyś radę zrobić mu fotki takie typowe do ogłoszeń? Takie, na których będzie sam z dość bliskiej odległości? Dobre fotki, to połowa sukcesu:) Quote
Recommended Posts