Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś Grom szalał, skakał i pokazywał fochy, bo Kuba bezczelnie paradował i sikał mu na widoku. Nawet łapę podnosił jak tancerz. Grom się potem obraził, musiałam za kołnież zza budy wyciągać na rozmowę. Postaram się dziś wyszarpnąć go na sesję zdjęciową, chociaż jest to nie lada sztuka.

Posted

Gromiś doszczętnie wygryzł sobie wejście do swoich bud. Teraz ma wrota. Kupy płyną z dachu wraz z ociepleniem. Fotki mamy, nawet ładnie się prezentuje. Nie mogę ich załadować, bo znów jakiś problem techniczny. Może jutro.

Posted

Tak, już jesteśmy po kilku wiosennych sesjach. Poza wybronowanym torem jazdy w kierunku Kuby i kotów, ciężko jest zachęcić Groma do podziwiania wiosennych widoczków. Powiem tak - najsłodszy ryjek kiedy jest w kojcu u siebie i kawał drania poza kojcem. Kiedy popuszczam smycz jest gotowy do skoku. Po odwilży mam tu straszne błoto, a Grom jest jak żaba, rozpłaszcza się w największej chlapie. Potem się zamartwiam, czy nie zaświni mojego kolejnego eleganckiego płaszcza, którym wyłożyłam budę. Foczce starcza takie wyposażenie na całą zimę, potem wyrzucam, Kubę opieram, a Grom jest psem specjalnej troski i specjalnych nakładów szmat. Przynajmniej nie zawalają szaf ;)

Kupy rżnie na dachu budy, piaseczek wokół jest zatem czysty. Może znajdzie się amator takich pomysłów.

Posted

Eee no, Szarotka, bądź dobrej myśli, wiosna idzie. Ja tu widzę potencjał ;)
Dziś wyszarpałam Gromisia za dupkę zza budy na krótki spacer. Wcale na początku nie chciał, ale patrzyliśmy sobie długo w oczy i chyba zrozumiał, że musi. Widzę już ożywienie w jego oczach, wyczuwa, że kiedy niosę szelki, to trzeba iść. Trochę niepokoi mnie jego stosunek do kotów, które w kojcu zupełnie go ignorują. Kocica potrafi nawet perwersyjnie długo myć wyciągniętą jak struna łapę pod samym nosem Groma. Ten aż płacze z bezsilności, bo już by drapnął i oskubał do kości jak mniemam. Mam nadzieję, że duchowa energia śp. Rexa gdzieś się tu unosi i Grom pójdzie jego śladem - z totalnego agresora względem kotów zmieni się w ich opiekuna ;)