Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dostałam wpłatę dzisiaj. Dziękujemy.

Gromiś spędził świąteczny czas beze mnie, ale pod dobrą opieką. Wyjechałam z córeczką do mamy. Po powrocie zastałam qoopska przymarznięte do dachu budy w liczbie niepokojącej. Przysypane nieco śniegiem, bo wiało, więc wyglądały piramidalnie egzotycznie. A ile kalorii spaliłam, żeby zniknęły z mojego środkowopolskiego krajobrazu :D
Gar od jedzenia - jak zawsze lśniący niczym lustro, Grom jadł jak należy. Niestety - naczelna kucharka na urlopie, więc sam susz, zapijał ciepłą wodą zgodnie z zaleceniami. Tymczasem gar od wody którejś mroźnej nocy przymarzł, więc Gromiś nie mogąc go przesunąć w odpowiednie miejsce - odgryzł mu ucho i zmienił nieco profil otworu :D Zęby - sprawdziłam - wszystkie na swoich miejscach. Od wczoraj znów gotuję i jak już wspomniałam na wątku Kuby - mam nadwyżkę buraków a deficyt marchwi - oczywiście się uzupełni w najbliższych dniach, więc rosołki są buraczane i qoopy na dachu w podobym odcieniu.
Gromiś jest bardzo żywy - szczeka, skacze na dach i z dachu, macha ogonem, daje się głaskać i chętnie je z ręki. Dziś próbowałam wyciągnąć go z budy na spacer, bo pięknie, śnieżnie i nie tak mroźno, ale szelki pękły :D Tak się zaparł. Wsadził mi łeb między kolana i objął jedną nogę łapami, wrósł w tej pozycji w ziemię i szelki przeszły do historii. Oddam do reklamacji, albo wymienię na takie dla rotków ;)

Posted

Czarodziejka napisał(a):

Tymczasem gar od wody którejś mroźnej nocy przymarzł, więc Gromiś nie mogąc go przesunąć w odpowiednie miejsce - odgryzł mu ucho i zmienił nieco profil otworu :D Zęby - sprawdziłam - wszystkie na swoich miejscach.

iście ułańska fantazja :)

Posted

Groma rozsadza energia, młody psiak cały czas w zamknięciu...biedak poszalałby na spacerach tylko przełamać się jeszcze nie potrafi ale powoli pewnie zaufa:lol:
A na wiosnę kastracja i temperament troszeczkę Gromisiowi się przytemperuje:diabloti: