Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Szarotka napisał(a):
Cos dosyc niesamowitego, bo on mial byc dziki, nieadopcyjny i wogole taki do niczego nie podobny ...

Wystarczylo ,żeby Grom trafil pod należytą opiekę do dobrych ludzi ,potrafiących pracować i zyskać zaufanie Groma a pies zachowywal się normalnie i nie można bylo traktować jak psa autystycznego czy zupelnie dzikiego tym bardziej. Na szczęście Grom przeżyl ten obóz przetrwania u czar.i trafil we wlasciwe ręce i pod dobrą opiekę-do Magdy.
Teraz cieszy się szczęsliwym ,bezpiecznym życiem u dobrych ludzi ,gdzie znalazl swoj dom u b.dobrych ludzi i żyje tam w towarzystwie psa państwa teraz już jako wspolgospodarz domu.

Edited by Olga7
Posted (edited)

Skorygowalam juz tekst tmatego posta i napisalam ,że Grom byl u Magdy. Mial trafić do furciaczek.owszem ale nie trafil jednak,nie bylo potrzeby.

Edited by Olga7
  • 3 months later...
  • 5 months later...
Posted

Wczoraj Gromisia odwiedziła Magda Bartoszewska:) Relacja i zdjęcia poniżej"
"Grom ma najwspanialszy dom pod słońcem. Przeprowadzka do centrum Łodzi spowodowała niewielkie problemy z zachowaniem, ale powinno dać się je rozwiązać niewielkim nakładem sił. Niestety nie wzięłam na spacer aparatu, a w domu Gromowi przeszkadzała lampa, więc zdjęcia byle jakie.

Grom jest szczęśliwy, bardzo. To ferrari wśród psów, a dziewczyny to ferrari wśród domów. Oglądało mi się to stado doskonale. Wraz z Gromem i jego rozrywkowa, sznaucerkowata koleżanką zamieszkały dwa adopcyjne szczurki:) Zatem barwnie.
Naszła mnie taka refleksja, że większość z właścicieli psów chciałaby mieć i wychować sobie taki skarb, jakim stał się Grom w rękach dziewczyn. Grzeczny, delikatny, opanowany,kochający, lojalny, uległy, kontrolujący się przeważnie świetnie. trochę bał się w wielkomiejskim ruchu, ale był to strach niewielki. Wyraźnie ucieszył się, kiedy obrałyśmy azymut na park:) Przejścia podziemne, kładki nad trasą szybkiego ruchu nie były straszne, bo była wizja biegania po parku:) W parku spuszczony-
idealny pies. Biegał sobie, bawił się z Ewą w szukanie jej w labiryncie z żywopłotów, kłusował wyluzowany. Ignorował psy,biegaczy, rolkarzy, rowery, biegające dzieci, grupy nastolatków. Stał sobie, a tuz koło jego pyska przetaczało się to wszystko. A on po prostu stał na ścieżce i czekał aż do niego dojdziemy. Nikt patrząc na niego nie podejrzewałby jakichkolwiek braków socjalizacyjnych, czy wychowawczych. Zachowywał się idealnie. Rzadko tak mówię, ale to naprawdę było idealne zachowanie psa
w społeczeństwie ludzkim. Do dziś nie mogę wyjść z podziwu. Łaziłam po Łodzi z dwoma fajnymi, stabilnymi, dobrze wychowanymi, normalnymi psami. Po prostu bajka. A dla dziewczyn wielkie ukłony gratulacje doskonałego prowadzenia psów. Utalentowane kobietki:) I z intuicją, ciepłem, spokojem, szacunkiem dla zwierząt i zaufaniem do nich."

• 3 months later...