malizna78 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Jestem i najpierw przybiegłam do Gromisia. Cieszę się, ze już po i psina się obudziła. Tak mi szkoda, że tyle już przeszedł w swoim życiu i znów coś mu się zadziało biedakowi. Jak to dobrze, że go zabrałyście stamtąd w takim kosmicznym tempie! Teraz tylko te wyniki Musi być dobrze. Quote
baster i lusi Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 zuzlikowa napisał(a):I tego sobie także i u Gromisia życzymy... zaciskam kciuki z całej siły.musi być dobrze. Quote
zuzlikowa Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 I cicho rankiem o zdrówko Groma pytamy... Quote
martka1982 Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 wczoraj Grom wyszedl wieczorem na siku, potem leżał w domu pod kroplówką (profilaktyka, nic sie nie dzieje). nie byl w klatce, tylko na salonach on sie zrobil normalnie domowy pies!!!!! powinien mieszkac w domu przy człowieku..to takie moje marzenie Quote
ania shirley Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Proszę o nr konta. Dorzucę 15 zl stałej ,zeby było na hotelik. Quote
zuzlikowa Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 Podniosę, bo Grom bardzo dzielnym i nadzwyczaj domowym psem się okazuje... i oby wszystkie "dzikusy" tak szybko się "udamawiały";) Oczywiście o pamięć i pomoc psiakowi nadal bardzo prosimy. Quote
Weimaromaniaczka Posted March 16, 2012 Posted March 16, 2012 malibo57 napisał(a): Koenzym Q10 - dla psów zalecany w dawce 10mg/doba. Dostępny w każdej aptece. To ja jeszcze pozawracam dooopke suplementami- a raczej mam pytanie o wielkość tej dziennej dawki, bo wyczytałam że, psu średnio podaje się 10mg na 5-10 kg (zależy od stanu chorobowego) ,zadzwoniłam więc do mojego homo-weta i to potwierdził.Stąd moje pytanie czy to jednak nie za mało. I co myślisz o podawaniu oleju lnianego? Quote
martka1982 Posted March 16, 2012 Author Posted March 16, 2012 ania shirley napisał(a):Proszę o nr konta. Dorzucę 15 zl stałej ,zeby było na hotelik. bardzo dziękujemy:) zaraz wyślę pw z danymi Quote
malibo57 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 [quote name='martka1982'] on sie zrobil normalnie domowy pies!!!!! powinien mieszkac w domu przy człowieku..to takie moje marzenie Może się spełni - może prędzej, niż oczekujemy:) [quote name='Weimaromaniaczka']To ja jeszcze pozawracam dooopke suplementami- a raczej mam pytanie o wielkość tej dziennej dawki, bo wyczytałam że, psu średnio podaje się 10mg na 5-10 kg (zależy od stanu chorobowego) ,zadzwoniłam więc do mojego homo-weta i to potwierdził.Stąd moje pytanie czy to jednak nie za mało. I co myślisz o podawaniu oleju lnianego? Za olejem lnianym budwigowym ( ale tylko takim) jestem 4 łapami. Podajemy go psom 2 x w roku. Zamawiam tu: Złoto Polskie - przyjeżdża w suchym lodzie, kurierem. Koenzym Q10 w dawce 10mg/doba zalecił mi dr Niziołek dla mojego psa, który waży 43kg. Przyznam, że nie sprawdzałam innego dawkowania. Gromiś ma się dobrze - je i śpi, z krótkimi przerwami na "higieniczne" spacerki. Abażur nosi tylko w nocy, rana jest ładna, jak na usuniecie śledziony, to niewielka, pod alusprayem - Grom się nią nie interesuje, więc w ciągu dnia nie nosi abażura, który go stresował. Quote
malizna78 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 malibo57 napisał(a):Może się spełni - może prędzej, niż oczekujemy:) .O matko, o matko Aż mi się gorąco zrobiło. Dobra malibo, nic nie pytam ale pazur obgryziony;) Quote
ania shirley Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 (edited) malibo57 napisał(a):Może się spełni - może prędzej, niż oczekujemy:) Że do domu???? Poważnie? EDIT :Przelew wysłany Edited March 17, 2012 by ania shirley Quote
malibo57 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Rozpoczęliśmy procedurę adopcyjną - Grom miał mieć dziś miłą wizytę zapoznawczą, ale została odwołana z powodu nieprzewidzianej operacji. Dziś trzecia doba po zabiegu - pies potrzebuje spokoju. Wizyta została przełożona na później. Ale się odbędzie:) Quote
ania shirley Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 malibo57 napisał(a):Rozpoczęliśmy procedurę adopcyjną - Grom miał mieć dziś miłą wizytę zapoznawczą, ale została odwołana z powodu nieprzewidzianej operacji. Dziś trzecia doba po zabiegu - pies potrzebuje spokoju. Wizyta została przełożona na później. Ale się odbędzie:) :bigcool::bigcool::bigcool: A miał być uśpiony:angryy:. Albo wystraszony biegać po dworze:angryy: Piesku!!! Trzymamy kciuki!!:happy1::happy1: Quote
Weimaromaniaczka Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 [quote name='malibo57']Może się spełni - może prędzej, niż oczekujemy:) No proszę jak się chce i naprawdę robi coś w tym kierunku to wszystko można! Trzymam więc kciuki i mam tylko pozytywne myśli! Za olejem lnianym budwigowym ( ale tylko takim) jestem 4 łapami. Podajemy go psom 2 x w roku. Moja dostaje łyżeczkę co dziennie, co pańci pomaga -jej nie szkodzi ;-) Gromiś ma się dobrze - je i śpi, z krótkimi przerwami na "higieniczne" spacerki. Abażur nosi tylko w nocy, rana jest ładna, jak na usuniecie śledziony, to niewielka, pod alusprayem - Grom się nią nie interesuje, więc w ciągu dnia nie nosi abażura, który go stresował. Aluspray jest dla mnie fantastycznym wynalazkiem-nie dość,że goi się "jak na psie" ;-) to likwiduje objawy swędzenia kiedy rana się goi. Moje suczysko wcale nie potrzebowało kołnierza po kastracji i na 3 dzień skakała jak by wcale nie była cięta. Myślę,że Grom też szybko wróci do siebie czego mu z całego serca życzę! Quote
kasiek. Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 proszę o numer konta dla kogoś do przesłania.;) Quote
malizna78 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 malibo57 napisał(a):Rozpoczęliśmy procedurę adopcyjną - Grom miał mieć dziś miłą wizytę zapoznawczą, ale została odwołana z powodu nieprzewidzianej operacji. Dziś trzecia doba po zabiegu - pies potrzebuje spokoju. Wizyta została przełożona na później. Ale się odbędzie:)Nie! Normalnie nie wierzę! Plakać się chce z wrażenia. Ten nieadopcyjny pies? Adopcja? Ale wiadomosć! Quote
Weimaromaniaczka Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Za namową mojego Homo-Weta zamówiłam Gromowi ten Coenzym Q 10 ale taki specjalny dla psów bo jest lepiej przyswajalny. Nawet jak znajdzie kochający domek to trzeba mu na początek zapewnić wszystko do jak najszybszej i najlepszej rekonwalescencji. Quote
zuzlikowa Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 Weimaromaniaczka napisał(a):Za namową mojego Homo-Weta zamówiłam Gromowi ten Coenzym Q 10 ale taki specjalny dla psów bo jest lepiej przyswajalny. Nawet jak znajdzie kochający domek to trzeba mu na początek zapewnić wszystko do jak najszybszej i najlepszej rekonwalescencji. A pewnie, że co najlepsze! Toż Gromiś rekordy "oswajalności" bije... a za domek na razie bardzo ostrożnie trzymam kciuki( lepiej ostrożnie, a dać się zaskoczyć pełnią szczęścia :) )... ale i tak życze Gromowi własnie tego: w zdrowiu, spokoju i poczuciu bezpieczeństwa, zamieszkania w JEGO własnym domku! Quote
malibo57 Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 kasiek. napisał(a):proszę o numer konta dla kogoś do przesłania.;) Kasiek, wysyłam Ci na PW, bo nie wiem, czy dostałaś od Martki. Weimaromaniaczka napisał(a):Za namową mojego Homo-Weta zamówiłam Gromowi ten Coenzym Q 10 ale taki specjalny dla psów bo jest lepiej przyswajalny. Nawet jak znajdzie kochający domek to trzeba mu na początek zapewnić wszystko do jak najszybszej i najlepszej rekonwalescencji. Mogę prosić o link lub nazwę tego preparatu? Podmienię swojemu psu, a i Osiołek potrzebuje. Quote
martka1982 Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 tak,wysłałam nr konta dzięki weimaromaniaczka,ze zatroszczyłaś się o Groma i również przyłączam się do prośby o link do q10 :) Quote
Weimaromaniaczka Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 [quote name='malibo57'] Mogę prosić o link lub nazwę tego preparatu? Podmienię swojemu psu, a i Osiołek potrzebuje. Nazywa się po prostu Coenzym Q10 a tu jest link http://animals.newfoodcorp.com/DE/prod/7696/Katze/CoEnzyme-Q10.html Quote
malibo57 Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 Wieści z dziś - Gromek zachowuje się, jak pies, który nigdy nie słyszał o narkozie i operacji:) Czuje się świetnie! Dziś odmówił absolutnie siusiania na najbliższym terenie bez wychodzenia za furtkę. Przed furtką się nie sika! To jest Dom! Przypominam, że trwa Bazarek Dla Groma, za który dziękujemy ślicznie Zuzlikowi:loveu: Quote
martka1982 Posted March 18, 2012 Author Posted March 18, 2012 [quote name='malibo57']Wieści z dziś - Gromek zachowuje się, jak pies, który nigdy nie słyszał o narkozie i operacji:) Czuje się świetnie! Dziś odmówił absolutnie siusiania na najbliższym terenie bez wychodzenia za furtkę. Przed furtką się nie sika! To jest Dom! Przypominam, że trwa Bazarek Dla Groma, za który dziękujemy ślicznie Zuzlikowi:loveu: super wieści. zuch chłopak z niego! Quote
malizna78 Posted March 18, 2012 Posted March 18, 2012 [quote name='malibo57']Wieści z dziś - Gromek zachowuje się, jak pies, który nigdy nie słyszał o narkozie i operacji:) Czuje się świetnie! Dziś odmówił absolutnie siusiania na najbliższym terenie bez wychodzenia za furtkę. Przed furtką się nie sika! To jest Dom! Przypominam, że trwa Bazarek Dla Groma, za który dziękujemy ślicznie Zuzlikowi:loveu: Wierzyć się nie chce w to co czytam. Wyglada na to, że ten ancymon najzwyczajniej polubił spacery! Cudnie! Quote
Recommended Posts