Asta17 Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 To chyba terier walijski albo foxterier. Został znaleziony w Katowicach. Już tydzień pan, który go znalazł ma go w domu, bo szkoda mu go oddać do schroniska. Był z nim u weta. psiak jest zdrowy, ma ok 2 lat. Nie ma chipa ani tatuażu. Jego sierść jest bardzo zaniedbana, bo być może długo się błąkał. Kto pomoże? Może jakiś Dt bo inaczej schron. :shake: Quote
kingula Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 To foxterrier szorstkowlosy badz piesek w typie tej rasy. Quote
Asta17 Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 W sumie tez mi się tak wydawało, ale wet u którego byli z psiakiem stwierdził, że to terier walijski. :shake: Quote
Asta17 Posted March 19, 2009 Author Posted March 19, 2009 To ja już sama nie wiem. ;) Przekazuje to co mi powiedziano. Może jakby go obciąc wtedy nabrał by odpowiedniego kształtu. Quote
Molli Posted March 19, 2009 Posted March 19, 2009 U foksterierów przeważa kolor biały, a tu go brak. Quote
kingula Posted March 20, 2009 Posted March 20, 2009 Na moje oko to foxterrier sz. badz jego mieszanka. Welshe maja przewage czarnego i rude podlapanie na lapach, przedpiersiu itp. moze niezbyt zadbany foxterrier welsh. Specjalnie nie wstawialam "wystawowych" fotek, bo ten znaleziony terrier tez jest mocno zarosniety :evil_lol: Quote
Recommended Posts